Η Samsung ανακοίνωσε το πρώτο V-NAND SSD

Η Samsung ανακοίνωσε την πρώτη σειρά solid state drive που βασίζεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία 3D V-NAND. Η νέα σειρά είναι σχεδιασμένη για χρήση σε επιχειρησιακούς διακομιστές και κέντρα δεδομένων.

"Χάρη στην τεχνολογία 3D V-NAND - η οποία έχει ξεπεράσει το εμπόδιο της κλιμάκωσης πέρα από τα 10nm (νανομέτρα) - η Samsung παρέχει υψηλή πυκνότητα και εξαιρετική αξιοπιστία, καθώς και υψηλότερη έως και 20% απόδοση με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης έως και κατά 40%" δήλωσε ο E.S. Jung, Executive Vice President, του κέντρου R&D στην κατηγορία των ημιαγωγών της Samsung Electronics στο πρόσφατο συνέδριο Flash Memory Summit.  

Η σειρά Samsung V-NAND SSD αποτελείται από δύο μοντέλα, με χωρητικότητα 960GB και 480GB με το μοντέλο των 960GB να προσφέρει 20% αυξημένη απόδοση στην σειριακή και τυχαία ταχύτητα εγγραφής χρησιμοποιώντας 64 dies τύπου MLC 3D V-NAND με καθένα από αυτά να προσφέρει 128Gb (gigabits) αποθηκευτικού χώρου χρησμοποιώντας το πρότυπο SATA 6Gbps όσο αφορά στον δίαυλο επικοινωνίας.  

Τα νέα V-NAND SSD της Samsung προσφέρουν 35K program erase cycles και είναι διαθέσιμα σε μορφή 2.5 ιντσών με πάχος που δεν ξεπερνάει τα 7mm (100 x 70 x 7 mm).

Όσο αφορά στην τεχνολογία 3D V-NAND, προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την συμβατική δισδιάστατη μέθοδο κατασκευής, χρησιμοποιώτας κυλινδρικού σχήματος κατασκευές κελιών - που ονομάζονται 3D Charge Flash - που συνδυάζονται με μία τεχνολογία διασύνδεσης που εφαρμόζεται κάθετα για να συνδέσει και τις 24 στρώσεις που αποτελούν κάθε τρισδιάστατη συστοιχία κελιών.

Η Samsung ξεκίνησε την κατασκευή των V-NAND SSDs στις αρχές του μήνα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος καθώς και η ημερομηνία διαθεσιμότητας των solid state drives του είδους. 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 9 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top