Το Nexus 5 θα χρησιμοποιεί τεχνολογία κάμερας τύπου MEMS

Και η Google στον αγώνα για την διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, η επερχόμενη συσκευή της εταιρίας, Nexus 5, θα χρησιμοποιεί φωτογραφικό αισθητήρα τύπου MEMS.

Τι σημαίνει MEMS; Είναι ακρωνύμιo του όρου MicroElectroMechanical, μια τεχνολογία που υπόσχεται να δώσει "επιδόσεις" στον φωτογραφικό αισθητήρα του κινητού, κάνοντάς τον να εστιάζει έως και 7 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα εστίασης (VCM, Voice Coil Motors) αλλά και να τραβάει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, ακαριαία.

Επίσης, καταλαμβάνει πολύ μικρότερο χώρο στο εσωτερικό της συσκευής ενώ διακρίνεται και από την πολύ μεγάλη αποδοτικότητά του.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, ένας αισθητήρας του τύπου καταναλωνει πολύ μικρά ποσά ενέργειας κατά την λειτουργία του (έως και 100 φορές λιγότερο από την τεχνολογία VCM) με αποτέλεσμα φυσικά να παράγει και λιγότερη θερμότητα.

Τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα για τον φωτογραφικό αισθητήρα του Nexus 5, είναι τα εξής:

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα δείγμα των ικανοτήτων της συγκεκριμένης τεχνολογία, η οποία ήδη χρησιμοποιείται στις φωτογραφικές μηχανές της Lytro.

Update: Σύμφωνα με άλλες πηγές, η τεχνολογία MEMS δεν θα ενσωματωθεί στο Nexus 5. Η εταιρεία φαίνεται πως για την επόμενη γενιά του Nexus θα χρησιμοποιεί παραδοσιακό αισθητήρα CMOS. Αυτό βεβαίως μένει να επιβεβαιωθεί.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 244 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top