Ο Ιαπωνικός κολοσσός υπηρεσιών Internet, Rakuten, εξαγόρασε το Viber για $900 εκατομμύρια

Η γνωστή εφαρμογή VoIP με την ονομασία Viber, εξαγοράστηκε από τον Ιαπωνικό γίγαντα ηλέκτρονικού εμπορίου Rakuten, με το ποσό της εξαγοράς να φτάνει τα 900 εκατομμύρια.

Η βάση του Viber φτάνει, σύμφωνα με μία έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάϊο, τους 200 εκατομμύρια χρήστες. Η VoIP εφαρμογή αποτελεί δημιουργία του Ισραηλινού Talmon Marco και διαθέτει βάσεις και κέντρα ερευνών στο Ισραήλ και στην Λευκορωσία.

Η εξαγορά του Viber, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Rakuten, για να την βοηθήσει να προσφέρει κορυφαία εμπειρία και να περάσει παγκοσμίως στην πρώτη θέση των εταιρειών παροχής υπηρεσιών Internet.
Η εφαρμογή/ υπηρεσία Viber είναι διαθέσιμη σε όλες τις φορητές πλατφόρμες (Windows Phone, Android, iOS) αλλά και στις desktop, Windows, OS X ή Linux, ενώ η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων και σε σταθερά/ κινητά τηλέφωνα που προσέφερε αύξησαν ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητα της.

Όσο αφορά στην Ιαπωνική Rakuten, τελευταία έχει προχωρήσει σε αρκετές εξαγορές εταιρειών τα τελευταία χρόνια, όπως της Kobo, που κατασκευάζει e-readers, της Viki που αφορά στο video streaming ενώ δεν δίστασε να "ρίξει" 100 εκατομμύρια δολάρια επενδύοντας στο κοινωνικό δίκτυο Pinterest.

Πηγή
 


Ετικέτες:

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 59 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top