Kaspersky Lab: Οι Ευρωπαίοι χρήστες δεν προστατεύουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους

Press News

Σε ποσοστό 46%, οι Ευρωπαίοι χρήστες που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για τη διαχείριση των οικονομικών τους, δηλώνουν σίγουροι ότι οι τράπεζες θα τους επιστρέψουν τα χρήματά τους, σε περίπτωση που κλαπούν από τους online λογαριασμούς τους. Η σιγουριά αυτή των χρηστών μπορεί να επηρεάσει τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, οι οποίοι ενδέχεται να υποστούν ζημιές τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και ως προς τη φήμη τους, σε περίπτωση ψηφιακής κλοπής.

Τα δεδομένα του Kaspersky Security Network για το 2013 δείχνουν ότι τα προϊόντα της Kaspersky Lab παρείχαν προστασία σε 1,9 εκατομμύρια χρήστες απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό που είχε τη δυνατότητα να κλέψει χρήματα online. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ψηφιακών οικονομικών απειλών αυξάνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Kaspersky Lab, μία στις τέσσερεις ιστοσελίδες phishing μιμείται την ιστοσελίδα μιας νόμιμης τράπεζας, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος ή μιας υπηρεσίας πληρωμών. Αυτές οι πλαστές σελίδες χρησιμοποιούνται για να ξεγελάσουν τους χρήστες, ώστε να αποσπάσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες προτιμούν να επιτίθενται στους υπολογιστές των χρηστών και όχι στις προστατευμένες υποδομές πληροφορικής των τραπεζών, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να κλέψουν δεδομένα από μια συσκευή που ανήκει σε ιδιώτη.

Την ίδια στιγμή, οι χρήστες συχνά αγνοούν τους κινδύνους και παραμελούν τη λήψη βασικών μέτρων ασφάλειας κατά τη χρήση online οικονομικών υπηρεσιών, όπως οι online τραπεζικές συναλλαγές. Έρευνα της B2B International διαπίστωσε ότι το 21% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη δεν ελέγχει τη γνησιότητα των δικτυακών τόπων στις οποίες εισάγει τις εμπιστευτικές πληροφορίες του, ενώ το 34% των χρηστών δεν λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο για να αποτρέψει την υποκλοπή των δεδομένων του κατά τη χρήση δημόσιων δικτύων Wi-Fi.

Αυτή η απαθής προσέγγιση στην online προσωπική ασφάλεια σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την πεποίθηση ότι οι τράπεζες θα επιστρέψουν στους πελάτες τους τα χρήματα που πιθανώς θα κλαπούν μέσω ψηφιακής επίθεσης. Το 46% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη πιστεύει ότι η τράπεζα θα τους επιστρέψει τα χρήματα που έχουν κλαπεί από ψηφιακούς εγκληματίες, ενώ το 57% δηλώνει με βεβαιότητα ότι η τράπεζα έχει ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Οι κλοπές από λογαριασμούς πελατών έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία των χρηματοοικονομικών οργανισμών. Εκτός από το οικονομικό κόστος, τα περιστατικά αυτά επηρεάζουν τη φήμη τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες. Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να προστατεύσουν τους πελάτες τους από τις ψηφιακές απάτες.

Αξιολογώντας τις ανάγκες της αγοράς και αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της στον τομέα της προστασίας των χρηστών από ψηφιακές επιθέσεις, η Kaspersky Lab δημιούργησε την πλατφόρμα Kaspersky Fraud Prevention, η οποία απευθύνεται σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η νέα πλατφόρμα της εταιρείας καλύπτει σημαντικές τάσεις της χρηματοοικονομικής αγοράς, όπως η χρήση tablets και smartphones για την πραγματοποίηση online πληρωμών.

Η πλατφόρμα Kaspersky Fraud Prevention υποστηρίζει συστήματα Windows και Mac, καθώς και τις δημοφιλείς mobile πλατφόρμες Android και iOS. Πέρα από τις λύσεις για την προστασία των πελατών, η πλατφόρμα περιλαμβάνει και λύσεις server, οι οποίες αναγνωρίζουν παράνομες δραστηριότητες, ακόμη κι αν οι πελάτες δεν έχουν εγκαταστήσει τη λύση ασφάλειας στις συσκευές τους.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 44 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top