Η Sony Computer Entertainment παρουσίασε το Project Morpheus

Press News

Η Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε την ανάπτυξη του “Project Morpheus”, ενός συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας (virtual reality - VR), το οποίο οδηγεί την εμπειρία του PlayStation 4 (PS4) στο επόμενο επίπεδο και προδιαγράφει το μέλλον του gaming.

Η SCE θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Morpheus στοχεύοντας σε μελλοντική εμπορική κυκλοφορία.

"Στη Sony Computer Entertainment αντιμετωπίζουμε την καινοτομία ως μία ευκαιρία περαιτέρω ενδυνάμωσης της δέσμευσής μας να φτάνουμε το παιχνίδι στα όρια του", δήλωσε ο Shuhei Yoshida, Πρόεδρος των Worldwide Studios της SCE, "To Project Morpheus είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα καινοτομίας της SCE, και προσβλέπουμε στη συνέχιση της ανάπτυξής του, αλλά και στη δημιουργία συμβατών games, που θα ξεκινήσουν να δημιουργούνται όταν τα kits ανάπτυξης φτάσουν στα χέρια των δημιουργών περιεχομένου".

Το Morpheus επιτρέπει στους δημιουργούς να χτίσουν εμπειρίες, οι οποίες διαμορφώνουν μία αίσθηση "παρουσίας" – οι παίκτες δηλαδή βιώνουν την αίσθηση ότι είναι οι ίδιοι παρόντες και συμμετέχουν στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού. Η "παρουσία" είναι ένα παράθυρο σε έναν άλλο κόσμο και εντείνει τα συναισθήματα που βιώνουν οι gamers ενώ παίζουν.

Το Morpheus ενσωματώνει ένα σύστημα προβολής με οθόνη κεφαλής (head-mount) που συνεργάζεται με την PlayStation Camera προκειμένου να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας. Οι αισθητήρες αδράνειας που ενσωματώνονται στη μονάδα κεφαλής και στην PlayStation Camera καταγράφουν με ακρίβεια τις κινήσεις του κεφαλιού του παίκτη, ούτως ώστε, σε κάθε στροφή του, η εικόνα του παιχνιδιού να μετακινείται αντιστοίχως και με απόλυτη φυσικότητα σε πραγματικό χρόνο.

Επιπρόσθετα, σε ορισμένα συμβατά games o παίκτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το χειριστήριο PlayStation Move (PS Move) ως αντικείμενο (π.χ. σπαθί). Το Morpheus θα αναπαραγάγει την κίνηση των χεριών του παίκτη αλλά και του σπαθιού μέσα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο gamer να νιώθει ότι μάχεται ο ίδιος με το σπαθί του στον εικονικό κόσμο.

Το Morpheus αξιοποιεί την τεχνολογία 3D audio που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη Sony. Eκτός από τους ήχους που έρχονται από μπροστά, πίσω, δεξιά, αριστερά, το Morpheus αναπαράγει μια στερεοσκοπική ηχητική εικόνα με ήχους, οι οποίοι ακούγονται πάνω και κάτω από το σημείο που στέκεται ο παίκτης, όπως, για παράδειγμα, βήματα στα σκαλοπάτια από κάτω τους, μηχανές ελικοπτέρων που ίπτανται από πάνω τους κ.α.. Οι ήχοι που ακούν οι παίκτες σε πραγματικό χρόνο διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατεύθυνση του κεφαλιού τους, δημιουργώντας ένα άκρως ρεαλιστικό ηχητικό περιβάλλον μέσα στον διαισθητικό εικονικό κόσμο των 360 μοιρών.

Οι εταιρείες ανάπτυξης θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν περιεχόμενο για το Morpheus στο PS4, την πλατφόρμα που έχει πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια τεμάχια τρεισήμισι μήνες μετά το λανσάρισμά της και συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή ζήτηση. Το ειδικό κιτ (SDK) του Morpheus βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και θα διατεθεί αμέσως μόλις είναι έτοιμο.

Κατά τη διάρκεια του Game Developers Conference 2014, το οποίο διοργανώνεται στο San Francisco από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Sony Computer Entertainment America και να δοκιμάσουν το Morpheus.

Στα tech demo που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του GDC, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν αποκλειστικούς τίτλους, όπως το multiplayer shooter EVE Valkyrie, πιλοτάροντας ένα διαστημόπλοιο του EVE Online, το Thief, εξερευνώντας τον σκοτεινό, γεμάτο σκιές κόσμο του νέου παιχνιδιού stealth δράσης, του The Castle, δοκιμάζοντας τις διαδραστικές δυνατότητες της Εικονικής πραγματικότητας μέσω του PS Move, και του The Deep, εξερευνώντας τα βάθη των ωκεανών μέσα από ένα κλουβί προστασίας από τους καρχαρίες.

Τεχνικές προδιαγραφές του πρωτοτύπου “Project Morpheus”

  • Τεχνολογία απεικόνισης: 5" Full HD 1920 x 1080p pixels LCD
  • Εύρος οπτικού πεδίου: 90 μοίρες
  • Αισθητήρες: Επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο
  • Συνδεσιμότητα: HDMI, USB
  • Λειτουργίες: 3D audio, Social Screen

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 188 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top