Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν "μπλόκαρε" το Twitter. Οι πολίτες βρήκαν τρόπο παράκαμψης

 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε το μπλοκάρισμα του Twitter, σε μία ακόμη προσπάθεια χαλιναγώγησης της ελευθερίας του λόγου στην γειτονική χώρα.

Η απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού έχει προκαλέσει διεθνή σάλο, ενώ μέσω tweet, ακόμα και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ καταδίκασε την απόφαση, κρίνοντας την απαράδεκτη. “Η επιβολή καθολικού αποκλεισμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι απαράδεκτη" έγραψε στο προφίλ του στο Twitter, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Η απαγόρευση παρομοιάζεται με τις καθεστωτικές αποφάσεις χωρών όπως του Ιράν και της Αίγυπτου. Από την χώρα της Τουρκίας, όποιος προσπαθήσει να μπει στο Twitter, αναδρομολογείται προς τη Ρυθμιστική Αρχή των Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας. Όσο αφορά στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, εικάζεται πως είναι η δημοσίευση στοιχείων δολιοφθοράς από άτομα του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού της χώρας, στοιχεία που προκύπτουν από υποκλαπείσες συνομιλίες του (με τον γιο του, που του ζητάει να καταθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά κ.ά).

Ο Ερντογάν έχει παραδεχθεί δημοσίως, πως θα προχωρήσει επιπλέον και στην απαγόρευση της πρόσβασης στο YouTube και στο Facebook, για να προστατεύσει την κοινωνία της Τουρκίας από τις αρνητικές επιπτώσεις του Internet εφόσον επανεκλεγεί.

Οι πολίτες της Τουρκίας πάντως δεν άργησαν να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα του Twitter, χρησιμοποιώντας τη δωρεάν υπηρεσία free DNS της Google (Google DNS: 8.8.8.8 ).

Πηγή


Ετικέτες:

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 154 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top