Η ESET προειδοποιεί τους χρήστες Android για νέο malware που χρησιμοποιεί τεχνικές εξάπλωσης

Press News

Οι λύσεις της ESET εντόπισαν πρόσφατα μία νέα μορφή κακόβουλου λογισμικού, το Android/Samsapo.A, που επιτίθεται σε συσκευές Android. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το malware εξαπλώνεται χρησιμοποιώντας τεχνικές παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν τα worm για τις επιθέσεις τους σε υπολογιστές.

Το κύριο χαρακτηριστικό κάθε worm, που επιτίθεται σε υπολογιστές, είναι η χρήση ενός αυτόματου μηχανισμού για εξάπλωση και εύρεση νέων θυμάτων. Στη σύνθετή τους μορφή, τα worm εισβάλλουν σε δίκτυα και προσβάλλουν υπολογιστές, ενώ στην πιο απλή τους μορφή, εξαπλώνονται ως συνημμένα σε email, μέσω αφαιρούμενων μέσων ή μέσω συνδέσμων URL σε email, IM ή μηνύματα του Facebook καθώς και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτά τα είδη worm βασίζονται σε μεθόδους κοινωνικής εξαπάτησης για να πείσουν το χρήστη να πατήσει στο link και να κατεβάσει το malware. Το Android/Samsapo.A χρησιμοποιεί την ίδια τακτική, με ένα μήνυμα SMS που γράφει «Это твои фото?» (το οποίο στα ρώσικα σημαίνει «Είναι αυτή η φωτογραφία σου?») και ένα link που οδηγεί στο κακόβουλο πακέτο APK προς όλες τις επαφές του χρήστη.

Μόλις το Android/Samsapo.A παραβιάσει τη συσκευή Android, μπορεί να κατεβάσει επιπρόσθετα κακόβουλα αρχεία από συγκεκριμένα URL, να ανεβάσει προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφικού καταλόγου και των μηνυμάτων, σε ένα απομακρυσμένο server, να εγγράψει το νούμερο του τηλεφώνου σε υπηρεσία πολυμεσικής πληροφόρησης (premium-rate) και να μπλοκάρει τηλεφωνικές κλήσεις.

Οι επιθέσεις έχουν καταγραφεί κυρίως στη Ρωσία, ωστόσο η ESET συμβουλεύει τους κατόχους Android να είναι προσεκτικοί στην εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές, να είναι σε επιφυλακή για τεχνάσματα κοινωνικής εξαπάτησης και να χρησιμοποιούν μία ενημερωμένη λύση anti-malware στις συσκευές τους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση διατίθενται στο σχετικό blogpost του Robert Lipovsky, Malware Researcher της ESET.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 225 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top