MSI Wind notebook

Η MSI πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει το νεο "Wind" sub-notebook της (η επίσημη ονομασία είναι MSI U100 Wind από όσο γνωρίζω) το οποίο ζυγίζει περίπου 1 με 1,2 κιλά και απευθύνεται σε χρήστες (επαγγελματίες κ.α) που επιθυμούν ένα έλαφρυ, λεπτό, ευέλικτο και μικρών διστάσεων notebook για να μπορούν να το μεταφέρουν οπουδήποτε εύκολα αλλά και να μπορούν να εργάζονται ακόμα και... καθοδόν για τη δουλειά, στο αεροδρόμιο ή στο αεροπλάνο, στο τρένο και σχεδόν... οπουδήποτε!

Το εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα - από όσο έχει κάνει γνωστό η εταιρεία μέχρι στιγμής - θα είναι τα Microsoft Windows XP (λέγεται ότι θα υπάρξει και μια αρκετά φθηνότερη έκδοση με κάποια Linux διανομή).

Το MSI Wind θα είναι διαθέσιμο με οθόνες LED power saving backlight (για μεγαλύτερη οικονομία, περισσότερο έντονα χρώματα και φωτεινότητα) διαγωνίου 8,9" και 10" (κάδρο Wide, 16:10), χαρακτηριστικό που σε αντίθεση με άλλα παρόμοιου τύπου μοντέλα (ASUS eeePC 900) καθιστά την εργασία περισσότερο άνετη, αφού επιπλέον εξασφαλίζεται ο χώρος για την τοποθέτηση περισσότερου άνετου πληκτρολογίου (η απόσταση ανάμεσα στα πλήκτρα είναι 1,75 χιλιοστά).

Με τον χαρτοφύλακα του (ας ελπίσουμε ότι δεν ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό ;-)

Η μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση είναι 1024 x 600 pixels, αρκετά ικανοποητική θα έλεγα τηρουμένων των αναλογιών.

Σε αντίθεση επίσης με τον ανταγωνισμό που χρησιμοποιεί flash drives, το "Wind" ενσωματώνει σκληρό δίσκο 2,5" και 80GB, χαρακτηριστικό που τουλάχιστον ως προς την χωρητικότητα του προσφέρει σαφές πλεονέκτημα (αν και ένας τέτοιος standard 2,5" σκληρός δίσκος είναι περισσότερο ενεργοβόρος αλλά και πολύ, πολύ πιο "ευαίσθητος" σε μικροχτυπήματα ή από σχετικές...πτώσεις. Τα Solid State Drives δεν καταλαβαίνουν από πτώσεις).

Η οθόνη έχει ικανοποιητική ανάλυση (1024 x 600 pixels) για το... κόστος του

Αναμένεται να ενσωματώνει επεξεργαστή 1,0GHz έως 1,6GHz (Intel Atom) και 1GB μνήμης. Η αυτονομία του μετρήθηκε ότι είναι κοντά στις 2,5 ώρες (3-cell battery) - αν και η εταιρεία αρχικά έκανε λόγω για αυτονομία 7 ωρών - σχετικά καλό "νούμερο" αλλά όχι τόσο ικανοποιητικό όσο του μικρού eeePC της ASUS. Φήμες λένε πως η εταιρεία μπορεί να το προσφέρει και με 6-cell μπαταρία ανεβάζοντας την αυτονομία στις 5 περίπου ώρες.

Τρία από τα χρωματάκια (το ροζ είναι ότι πρέπει για δώρο ;-)

Όσο αφορά στα χαρακτηριστικά ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης, το MSI Wind ενσωματώνει Gigabit LAN, Wi-Fi, VGA-out και Bluetooth ενώ στη διάθεση του χρήστη είναι και μια θύρα SecureDigital (SD), τρείς USB2.0 θύρες αλλά και μια κάμερα 1,3Megapixels.

Λιτό και όμορφο

To "Wind" αναμένεται να κοστίζει από €399 έως €599 στη χώρα μας (σε ένα online κατάστημα, που δέχεται προπαραγγελίες έχεο κόστος κοντά στα €450) ωστόσο ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί η τιμή του και μάλλον θα είναι προς την μεριά του μεγάλου ποσού. Ελπίζουμε η εταιρεία Oktabit, που αποτελεί επίσημο διανομέα της εταιρείας Micro-Star International να το φέρει στη χώρα μας σύντομα και σε αρκετά δελεαστική τιμή, ώστε να υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός στην κατηγορία.

Αν και το eeePC 701 (εννοώ το μικρό 8G ή 4G και όχι το eeePC 900 που αναμένεται και ενσωματώνει Intel Celeron επεξεργαστή και όχι τον νέο Intel Atom, που τελικά θα ενσωματώνει το μοντέλο eeePC 901 ) προσφέρεται σε αρκετά δελεαστική τιμή από "πλάγιες" εισαγωγές στη χώρα μας, δεν πιστεύω - και δεν μου αρέσουν - στα μονοπώλια.

Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κάνετε άριστα τη δουλειά σας (internet, word processing, email κ.α) ακόμα και με ένα notebook της κατηγορίας που διαθέτει VIA επεξεργαστή (όπως ο C7 ή όπως ο καταπληκτικός Isaiah που αναμένεται και που λέγεται ότι σε αρκετά σημεία κάνει σκόνη τον Intel Atom). Υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως το HP 2133 Mini-Note PC... Μην κολλάτε!

Το Wind της MSI δείχνει σαφώς καλύτερο του "μικρού" eeePC 701της ASUS και αποτελεί μια εξαιρετική και απολύτως ανταγωνιστική - και όχι απλώς εναλλακτική - πρόταση για τα eeePC 900 και eeePC 901. Αν μόνο έρθει στη χώρα μας σε ανταγωνιστική τιμή...

To MSI Wind στην ολότητα του...

Θα βγεί σε άσπρο, μαύρο, πιθανόν ασημί και σε ροζ για τις κυρίες ;-)

Οι θύρες του στη δεξιά του πλευρά (Ethernet, D-Sub/VGA, USB2.0, Audio και Mic-In, SD) ...

...και στην αριστερή πλευρά (AC, δυο USB2.0).

Πληροφορίες: Oktabit, 801 1140111

Update: H MSI ανακοίνωσε και επίσημα το νέο της netbook που θα ανταγωνιστεί με αξιώσεις τη σειρά eeePC της ASUS.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 40 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top