Νέα X58 Express motherboards (Intel, ASUS, Gigabyte, Foxconn, ECS και MSI)

Έως τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι περισσότεροι κατασκευαστές θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν υποστήριξη στη νέα πλατφόρμα της Intel και στους επεξεργαστές Core i7. Τελευταία, όλο και περισσότερες γίνονται σιγά, σιγά οι φωτογραφίες των νέων motherboards που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το site Expreview αποκαλύπτει εικόνες ορισμένων μοντέλων με το Intel X58 Express chipset που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της αγοράς από τους κατασκευαστές Intel, ASUS, Gigabyte, Foxconn, ECS και MSI. Πρόκειται για τα μοντέλα X58SO, P6T Deluxe, GA-EX58-Extreme, Renaissance, X58B-A και Eclipse αντίστοιχα.

Ακόμη δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες όσον αφορά στην υποστήριξη Nvidia SLI για κάποιο από τα παρακάτω μοντέλα (εκτός του Eclipse), ωστόσο, το πιο πιθανό είναι να υποστηρίζουν 2-way ή 3-way SLI μέσω "software" (με χρήση Nvidia drivers και ενός "ξεκλείδωτου" BIOS). Δεν φαίνεται πως κάποιο από τα παρακάτω μοντέλα - από τον σχεδιασμό του τουλάχιστον - να ενσωματώνει το chip NF200 της Nvidia που προσφέρει "hardware" υποστήριξη στη τεχνολογία Nvidia SLI (τρεις κάρτες γραφικών και μια ακόμη για τις ανάγκες επιτάχυνσης των physics). Ακόμα και το Foxconn Renaissance που ενσωματώνει τέσσερις PCI Express 2.0 x16 θύρες δεν φαίνεται να διαθέτει το NF200 chip. Στη βόρεια γέφυρα του chipset (Northbridge) παρατηρείται ένα μικρό σε μέγεθος ενεργό σύστημα ψύξης με κυκλικό σχήμα.

Όλα τα υπόλοιπα motherboards, εκτός των ECS X58B-A και Intel DX58SO (διαθέτουν δυο θύρες PCI Express 2.0 x16) φέρουν από τρεις PCI Express 2.0 x16 θύρες. Είναι γνωστό πως όλα τα motherboards που βασίζονται στο νέο chipset Intel X58 Express, θα παρέχουν υποστήριξη στην τεχνολογία ATI CrossfireX. Άγνωστο ωστόσο τι συμβαίνει, τουλάχιστον για την ώρα, με την πλειονότητα των παρακάτω μοντέλων όσο αφορά στην υποστήριξη της τεχνολογίας Nvidia SLI.

ASUS P6T Deluxe: "Κλασσική" σχεδίαση "Deluxe" για την ASUS ωστόσο το "ρόζ" χρώμα στην ψύκτρα του Southbridge chipset ήταν απαραίτητο; Υποστήριξη Triple-Channel, τρεις PCI Express 2.0 x16 θύρες, δυο PCI, μια PCI Express x4 καθώς και 8 x S-ATA 3,0Gbps είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Εντύπωση προκαλεί η θέση της μπαταρίας (δεξιά γωνία, χαμηλά όπως κοιτάτε την εικόνα). Διαθέτει επίσης power on/off, reset και clear CMOS πλήκτρα ενώ ενσωματώνει EPU (Energy Processing Unit).

Foxconn Renaissance: Εντύπωση προκαλεί ο συνδυασμός του μαύρου PCB με τις κίτρινες και μαύρες θύρες και connectors, αφού μπορεί κάποιος να το μπερδέψει με κάποιο μοντέλο της... DFI. Το Renaissance φαίνεται πως θα ανήκει στη νέα σειρά motherboards της εταιρείας "Digital Life". Οι δυο στρογγυλού σχήματος ψύκτρες στα Northbridge και Southbridge... ξενίζουν αλλά επίσης το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα (στο Northbridge είναι ενεργό το σύστημα ψύξης). Triple-Channel support, τέσσερις θύρες PCI Express 2.0 x16, μια PCI Express x4, μια PCI και 8 x S-ATA 3,0Gbps αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του. Διαθέτει πλήκτρα power on/off, reset και clear CMOS αλλά και 2-digit LED matrix.

MSI Eclipse: Ωραίο το layout του MSI Eclipse ωστόσο αν τοποθετηθεί κάρτα γραφικών στην τελευταία PCI Express θύρα, θα υπάρξει δυσκολία πρόσβασης στα πλήκτρα power on/off και reset ή στα dip switches παραδίπλα. Διαθέτει τρεις PCI Express 2.0 x16 θύρες, δυο PCI Express x1 καθώς και δυο PCI ενώ υποστηρίζει Triple-Channel. Ο χρήστης έχει στη διάθεση του επίσης 8 x S-ATA 3,0Gbps connectors αλλά και μια LED οθόνη (κάτω δεξιά). Από όσο γνωρίζουμε θα προσφέρει υποστήριξη στο Nvidia SLI (μέσω software) αλλά και στο ATI CrossfireX.

Gigabyte GA-EX58-Extreme: Φυσικά, το σύστημα ψύξης δεν είναι αυτό που θα συνοδεύει το κορυφαίο μοντέλο της Gigabyte, GA-EX58-Extreme όταν βγει στην παραγωγή, ωστόσο το layout φαίνεται πως είναι οριστικό. Θα προσφέρει 12-phase σύστημα τροφοδοσίας VRM για τον επεξεργαστή, 2-phase για το Northbridge και 3-phase για τη μνήμη, φυσικά υποστηρίζει Triple-Channel, Nvidia SLI (μέσω software), ATI CrossfireX ενώ διαθέτει τρεις PCI Express 2.0 θύρες πλήρους μήκους, δυο PCI, μια PCI Express x4 καθώς και μια PCI Express x1. Διαθέτει επίσης 10 x S-ATA 3,0Gbps connectors, πλήκτρα power on/off, reset και clear CMOS, 2-digit LED matrix για debugging ενώ κάνει χρήση της τεχνολογίας Ultra Durable 3 της Gigabyte και φέρει το σύστημα διαχείρισης της ενέργειας Gigabyte Dynamic Energy Saver Advanced.

ECS X58B-A: Το μοντέλο της ECS, δείχνει το απλούστερο στη σχεδίαση όλων. Αποτελεί μέλος της Black series της εταιρείας και κάνει χρήση του συστήματος ψύξης QoolTech II. Προσφέρει Triple-Channel υποστήριξη στο υποσύστημα της μνήμης, διαθέτει πλήκτρα power on/off, reset και clear CMOS αλλά και LED matrix δυο ψηφίων για debugging. Στον εξοπλισμό του διακρίνονται έξι S-ATA II connectors, δυο PCI Express 2.0 x16 θύρες, δυο PCI, δυο PCI Express x1 καθώς και μια PCI Express x4.

Intel DX58SO: Το πιο πρωτότυπο layout διαθέτει η υλοποίηση της Intel, με το Northbridge να έχει μετακινηθεί εκεί που κανονικά ήταν η θέση των DIMM sockets και τα τελευταία να έχουν μεταφερθεί στην κορυφή της κατασκευής. Το socket LGA1366 έχει μετακινηθεί σχεδόν στο κέντρο του motherboard ενώ εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη τεσσάρων DIMM sockets και η υποστήριξη Dual Channel. Διαθέτει έξι S-ATA 3,0Gbps connectors, δυο PCI Express 2.0 x16, μια PCI, δυο PCI Express x1 καθώς και μια PCI Express x4.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 57 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top