Gigabyte GA-EX58-Extreme

Αν και δείγματα του GA-EX58-Extreme όπως και διάφορες φωτογραφίες είχαν εμφανιστεί στον τύπο, η παρουσίαση της νέας τεχνολογίας Ultra Durable 3 άλλαξε μερικώς τα σχέδια για το νέο Gigabyte GA-EX58-Extreme το οποίο στην (περίπου) τελική του μορφή, δείχνει "άγριο" και έτοιμο να τα βάλει με το Rampage II Extreme της ASUS.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στις εικόνες, το σύστημα ψύξης Hybrid Silent-Pipe είναι επανασχεδιασμένο και δείχνει πολύ όμορφο ενώ στην επέκταση του (που είναι εμπνευσμένη από τις κάρτες με το παθητικό σύστημα ψύξης Silent-Pipe II) αναγράφεται η ονομασία "Extreme X".

Το σύστημα ψύξης είναι χάλκινο, ωστόσο είναι επινικελωμένο, για να αποφευχθούν τα οπτικά αποτελέσματα της επιφανειακής διάβρωσης του χαλκού. Είναι εμπνευσμένο όπως αναφέραμε από το σύστημα ψύξης Silent-Pipe II που έχουμε συναντήσει σε κάρτες γραφικών της εταιρείας. Όπως είναι φανερό, στο Northbridge chipset οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν σύστημα υδρόψυξης (διακρίνονται οι δυο απολήξεις με τα "καλύμματα" σα... σφαίρες).

Στο 12-phase CPU VRM παρατηρούνται δυο αρκετά ογκώδεις και με πολλά, λεπτά πτερύγια ψύκτρες ενώ στη περιοχή του Southbridge παρατηρείται μια αρκετά μεγάλη ψύκτρα, η οποία πιθανόν να... κρύβει εκτός του Southbridge του Intel X58 Express (πιθανόν το ICH10/R) και το NF200 chip της Nvidia που θα προσφέρει hardware υποστήριξη στην τεχνολογία Nvidia SLI, εκτός της ATI CrossfireX τεχνολογίας δηλαδή, που ήδη υποστηρίζει το συγκεκριμένο mobo. Το τελευταίο ωστόσο αποτελεί μόνο μια υπόθεση, και το πιο πιθανό (για να μειωθεί και το κόστος) είναι, το Nvidia SLI να υποστηρίζεται μέσω software.

Ο χρήστης έχει στη διάθεση του τρεις θύρες PCI Express 2.0 x16 (ο λόγος που πιστεύουμε πως το Nvidia SLI υποστηρίζεται, αλλά μέσω λογισμικού), μια θύρα PCI Express 2.0 x4, δύο θύρες PCI και μια PCI Express x1. Επιπλέον το GA-EX58-Express διαθέτει 10 x S-ATA 3,0Gbps connectors, 1 x Floppy connector και 1 x P-ATA connector. Διακρίνονται επίσης δύο headers για USB2.0 θύρες ( 4 x USB2.0) και άλλα δύο για ισάριθμες θύρες Firewire.

Οι overclockers έχουν στη διάθεση τους 12-phase CPU PWM και υποθέτουμε 2-phase για τη μνήμη και 3-phase για το Northbridge chipset.

Στο I/O Back Panel ο χρήστης έχει πρόσβαση σε οκτώ θύρες USB2.0, δυο Gigabit Ethernet, μια Firewire, στις "κλασσικές" mini jack για το υποσύστημα ήχου, σε μια ομοαξονική και μια οπτική (πάλι για το υποσύστημα ήχου), στις PS/2 καθώς και στο Clear CMOS πλήκτρο.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 34 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top