Νέο Nokia 5800 Xpressmusic

Επιτέλους, η Nokia ανακοίνωσε το πρώτο της κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής που έως τώρα είχε την κωδική ονομασία "Tube". Το νέο Nokia 5800 XpressMusic δεν αποτελεί ένα ανταγωνιστικό προς το iPhone κινητό τηλέφωνο (περισσότερο επειδή ο χειρισμός του πραγματοποιείται κυρίως μέσω stylus και όχι με τα δάκτυλα αλλά και επειδή αποτελεί κυρίως ένα κινητό για να απολαμβάνουν οι χρήστες - όπως λέει και στην ονομασία του, τη μουσική) ωστόσο αναμφισβήτητα θα φανεί ελκυστικό σε πολλούς ενώ το κόστος του μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον δελεαστικό.

Το 5800 Xpressmusic διαθέτει μεγάλη οθόνη 3,2 ιντσών ανάλυσης 640 x 360 pixels και αρκετή ισχύ για να αναπαράγει video σε αυτή την ανάλυση με 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η προσέγγιση της Nokia όσο αφορά στο χειρισμό (η Nokia στη συσκευασία προσφέρει δυο pen stylus) έχει προτερήματα αλλά και μειονεκτήματα σε σχέση με την προσέγγιση της Apple ή άλλων εταιρειών.

Για παράδειγμα μπορεί o χειρισμός με το stylus να είναι πιο ακριβής (και γιατί όχι; πιο κομψός) ή να υπάρχει λειτουργία αναγνώρισης γραφής ωστόσο σε σχέση για παράδειγμα με το iPhone ή το Diamond ή ακόμα και το Omnia, μάλλον θα "χάνει" σε αίσθηση, αφού αν κρίνουμε από παρόμοιες συσκευές θα είναι λιγότερο... "άμεσο" και "διαδραστικό", ενώ ορισμένοι χρήστες μάλλον θα απογοητευτούν με την έλλειψη κάποιου multi-touch περιβάλλοντος εργασίας.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να το χειριστούν ακόμα και με τα δάκτυλα του ενός χεριού. Η Nokia έχει βελτιστοποιήσει την οθόνη και το λογισμικό ακριβώς για αυτό το λόγο, οπότε και δεν υφίσταται θέμα.

Επιπλέον, μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη η ύπαρξη αισθητήρα κίνησης (built-in accelerometer). Όσο αφορά στο περιβάλλον εργασίας, οι Mediabar και Contactbar αναμφισβήτητα θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή των χρηστών, όταν ψάχνουν συγκεκριμένα αρχεία μουσικής, video ή εικόνων ή τις επαφές τους.

Το 5800 Xpressmusic ενσωματώνει τεχνολογία HSDPA (3,6Mbps) αλλά και WiFi (802.11b/g) ή Bluetooth 2.0 με A2DP ενώ δεν λείπει το aGPS. Η ενσωματωμένη κάμερα έχει αισθητήρα 3,2Megapixels που συνδυάζεται με φακό της Carl Zeiss καθώς και με λειτουργία αυτόματης εστίασης και ψηφιακό zoom 3x ενώ δεν λείπει το φλάς (με διπλό LED).

Η μνήμη του έχει μέγεθος 81MB ωστόσο η Nokia προσφέρει το 5800 XpressMusic με microSD κάρτα μνήμης μεγέθους 8GB. Για τη σύνδεση με το PC, η Nokia έχει εξοπλίσει το νέο 5800 Xpressmusic με θύρα micro USB2.0 ενώ στη διάθεση του χρήστη υπάρχει και μια θύρα mini-jack 3,5mm για τη σύνδεση του headset που υπάρχει και στη συσκευασία του.

Η ίδια θύρα χρησιμεύει ως TV-out για την σύνδεση του με κάποια τηλεόραση.

Οι διαστάσεις του νέου Nokia 5800 Xpressmusic είναι 111 x 51,7 x 15,5mm και το βάρος του 109 γραμμάρια. Το κόστος του αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα €279.

Περισσότερες λεπτομέρειες και εικόνες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Nokia.


Anonymous

paidia sigoura einai toso

paidia sigoura einai toso fthino???

voltmod

Το κόστος δεν

Το κόστος δεν συμπεριλαμβάνει Φ.Π.Α.

leonidas

diladi me F.P.A. poso paei?

diladi me F.P.A. poso paei? pls tha ithela na apintisete gt skeftomai na to parw kai episis thelw tin gnwmi sas gia to an einai kalo h oxi

voltmod

Πάνω από €332,

Πάνω από €332, ωστόσο το συγκεκριμένο κόστος - μας συγχωρείτε που δεν το αναφέραμε νωρίτερα - αφορά στο online κατάστημα της Nokia. Πατήστε εδώ. Αναμφισβήτητα δεν μπορεί να είναι ένα... κακό τηλέφωνο (άλλωστε αποτελεί ένα από τα κορυφαία Nokia), ωστόσο δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε με ακρίβεια σε αυτό που μας ρωτάτε αφού ακόμη δεν το έχουμε δει από κοντά ή πιάσει με τα χέρια μας.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 17 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top