Νέα σειρά motherboard M4 για AMD AM3 επεξεργαστές από την ASUS

Press News

H ASUS, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή motherboard, παρουσίασε τη σειρά Μ4, μια σειρά εντελώς νέων μητρικών που υποστηρίζει κι εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της νέας γενιάς επεξεργαστών ΑΜ3 της AMD.

Οι επεξεργαστές Phenom II AM3 έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν μνήμες τύπου DDR 3 ταχύτητας έως και 2000MHz. Έτσι λοιπόν η τεχνολογία DDR3 υλοποιείται τελικά και σε πλατφόρμα AMD. Η ASUS βασίστηκε στη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας 8-Phase power design (ρύθμιση της τάσης στην πλακέτα με χρήση 8 φάσεων), έτσι ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες των επεξεργαστών AM3. Πράγματι, με την τεχνολογία 8-Phase power η ASUS πέτυχε εκπληκτικές επιδόσεις, φθάνοντας το συντελεστή απόδοσης ισχύος (power efficiency) στο εξαιρετικό 91%.

Οι χρήστες μπορούν με μια απλή λειτουργία, την ASUS TurboV, να κάνουν εύκολα overclocking, ενώ εξίσου εύκολα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ASUS Turbo Key και να προχωρήσουν σε overvoltage του νέου επεξεργαστή. Είναι φανερό ότι οι μητρικές κάρτες ASUS M4 αναδεικνύουν πλήρως τις επιδόσεις της μονάδας του κεντρικού επεξεργαστή AM3 και αποτελούν την άριστη επιλογή για τους χρήστες της συγκεκριμένης CPU.

Πρωτοποριακός σχεδιασμός 8-Phase Power για την εξασφάλιση βέλτιστης απόδοσης
Η ASUS παρουσιάζει με ιδιαίτερη περηφάνια τον εντελώς νέο σχεδιασμό 8-Phase power design των μητρικών της σειράς M4, σχεδιασμός ο οποίος, χρησιμοποιώντας τον μεγαλύτερο αριθμό φάσεων για την ρύθμιση της τάσης σε πλατφόρμα AMD, συνιστά πρωτοπορία για τις προδιαγραφές μητρικών καρτών σε ολόκληρο τον κλάδο.
Ο σχεδιασμός της σειράς Μ4 της ASUS εξασφαλίζει, επίσης, μία έως δύο επιπλέον φάσεις αποκλειστικά για τη ρύθμιση της ενσωματωμένης στη CPU μνήμης και του ελεγκτή Hyper Transport — και εγγυάται έτσι, την παροχή της κατάλληλης τάσης που διασφαλίζει σταθερότητα στις λειτουργίες και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τη CPU, ανεξαρτήτως της ύπαρξης μικρού ή μεγάλου φορτίου στο σύστημα.

Επίσης, η ASUS υιοθέτησε σε πλατφόρμα AMD την τεχνολογία EPU — ένα χαρακτηριστικό που άρεσε ιδιαιτέρως όταν παρουσιάστηκε στη σειρά P5Q της εταιρείας. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία EPU δίνει τη δυνατότητα ολοκληρωμένης διαχείρισης της ισχύος, ανιχνεύοντας τον φόρτο του συστήματος και ρυθμίζοντας, με τρόπο ευφυή και σε πραγματικό χρόνο, την παρεχόμενη ισχύ. Στη σειρά Μ4 της ASUS χρησιμοποιούνται επίσης πυκνωτές υψηλής ποιότητας, οι οποίοι, με διάρκεια ζωής ίση με 5000 ώρες (σε θερμοκρασία λειτουργίας 105ºC), βοηθούν στην καλύτερη εκμετάλλευση της ισχύος και στη μείωση της θερμοκρασίας του συστήματος — παρέχοντας, έτσι, ένα ανθεκτκό περιβάλλον λειτουργίας και εξασφαλίζοντας καλύτερες δυνατότητες για overclocking.

Εύκολο κι αποτελεσματικό Overclocking με το Turbo Key και την TurboV

Tο Turbo Key, αποκλειστικό χαρακτηριστικό της ASUS, μετατρέπει πρακτικά το κουμπί λειτουργίας του PC σε ένα κανονικό κουμπί overclocking. Αφού ολοκληρώσουν την – εύκολη – διαδικασία setup, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις επιδόσεις του υπολογιστή τους απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού, Το overclocking ποτέ δεν ήταν ευκολότερο — οι χρήστες μπορούν πλέον να αυξάνουν την ισχύ και την ταχύτητα του υπολογιστή τους χωρίς να διακόπτουν την εργασία ή το παιχνίδι τους.

Για τους πραγματικά σκληροπυρηνικούς χρήστες η σειρά Μ4 της ASUS προσφέρει επίσης τη λειτουργία TurboV, ένα προηγμενο εργαλείο overclocking το οποίο χρησιμοποιεί έναν μικροελεγκτή για να εξασφαλίσει ρυθμίσεις ακριβείας της τάσης λειτουργίας, με βήμα 0.02V. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σώσουν διάφορα σενάρια λειτουργίας και, στη συνέχεια, να τα επιλέγουν εύκολα, ανάλογα με τις εφαρμογές που θέλουν να τρέξουν.

Τώρα, ο κάθε χρήστης μπορεί να απολαύσει αυξημένες επιδόσεις κάνοντας boosting στην κάρτα του χωρίς να χρειάζεται να βγεί από το λειτουργικό ή να επανεκκινήσει τον υπολογιστή του, μόνο αξιοποιώντας τις μητρικές κάρτες της σειράς Μ4 της ASUS. Περισσότερα μπορείτε  να διαβάσετε εδώ.


 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 39 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top