DTS Surround Sensation UltraPC και Xtreme Phase τεχνολογίες από την ASUS

Press News

Η ASUS, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να εισάγει την τεχνολογία DTS Surround Sensation UltraPC στις σειρές των μητρικών της καρτών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα από τα motherboard της ASUS, θα επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν, μέσα από το media center ή το PC τους, υλικό υψηλής ανάλυσης, με ήχο κορυφαίας ποιότητας.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας DTS Surround Sensation UltraPC στα motherboards της ASUS αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της εταιρείας να φέρει τον ήχο μιας κινηματογραφικής αίθουσας στο δωμάτιο του χρήστη μέσα από το PC του, προσπάθεια που συνεχίζει τη μακρά παράδοση που έχει η εταιρεία στο να προσφέρει πρώτη τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες επεξεργασίας ήχου και να μεγιστοποιεί την ηχητική απόλαυση του χρήστη. Η συγκεκριμένη τεχνολογία υψηλής πιστότητας συμπεριλαμβάνει λειτουργίες όπως το Voice Clarification και το Bass Enhancement.

Μητρικές ASUS με Proprietary Αλγόριθμους DTS για καθαρό, επιβλητικό ήχο

Τα motherboards της ASUS θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία DTS Surround Sensation UltraPC και τους proprietary αλγόριθμους DTS για να προσφέρουν επαγγελματικής ποιότητας κινηματογραφικό ήχο και ήχο surround. Οι κάρτες της ASUS έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μέσω της τεχνολογίας DTS Surround Sensation UltraPC™ τον ήχο τόσο του κεντρικού, όσο και των περιφερειακών καναλιών, ακόμα και σε σύστημα δύο ηχείων ή σε ακουστικά, έτσι οι χρήστες θα έχουν την αίσθηση ότι ο ήχος τους περιβάλει ηχητικές πηγές βρίσκονται ολόγυρά τους, επιτυγχάνοντας έτσι μια πραγματικά ηχητική εμπειρία. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν ήχο 5.1 χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για την αγορά πρόσθετου hardware. Στους proprietary αλγόριθμους DTS περιλαμβάνεται το Voice Clarification, το οποίο ενισχύει την ευκρίνεια του σήματος και βελτιώνει την ποιότητα του ήχου ή των διαλόγων που περιέχονται στην ηχητική μπάντα των δίσκων Blue-ray Discs ή των απλών DVD. Επίσης, περιλαμβάνεται και η λειτουργία Bass Enhancement, η οποία, μέσω proprietary ψυχοακουστικών τεχνικών, βελτιώνει την απόδοση του χαμηλού μέρους του φάσματος και βοηθά στην καλύτερη αντίληψη των χαμηλών συχνοτήτων χωρίς το κόστος της προσθήκης ενός subwoofer.

Προσιτά Motherboards για Home Theater PC

Η ASUS προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μητρικών καρτών οι οποίες είναι κατάλληλες για home theater PCs. Οι κάρτες αυτές έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν, στη στιγμή, την εξαιρετική απόδοση multimedia υλικού υψηλής ανάλυσης, όπως είναι οι δίσκοι Blu-ray. Με την εισαγωγή της τεχνολογίας DTS Surround Sensation UltraPC, οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη immersive εμπειρία, χωρίς να χρειάζονται τίποτε περισσότερο από ένα ζευγάρι ηχεία stereo. Η τεχνολογία DTS Surround Sensation UltraPC αρχικά θα προστεθεί στο μοντέλο P5Q Turbo, καθώς και στην τελευταία οικογένεια μητρικών M4, ενώ σταδιακά θα ενσωματωθεί και σε πολύ περισσότερα μοντέλα .

Η ASUS μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και την παρουσίαση της λειτουργίας Xtreme Phase, η οποία προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα στις μητρικές κάρτες της υψηλής κατηγορίας, με σχεδιασμό που στοχεύει στην αποδοτικότερη αξιοποίηση της ενέργειας και στην εξασφάλιση κορυφαίων επιδόσεων και αντοχής. Η εταιρεία παρουσίασε την οικογένεια καρτών γραφικών ASUS Formula Series, η λειτουργία των οποίων όχι μόνο κρατά χαμηλά τη θερμοκρασία τους, αλλά είναι και σημαντικά πιο αθόρυβες.

Xtreme Phase: Multi-phased Power για Maximum επιδόσεις και μεγάλη διάρκεια ζωής

Η τεχνολογία Xtreme Phase αποτελεί μια κορυφαία σχεδιαστική πρακτική, η οποία εξασφαλίζει την βέλτιστη ισχύ για τα κυκλώματα και τα components της μητρικής κάρτας ακόμη και σε συνθήκες πολύ απαιτητικού φορτίου. Με την τεχνολογία Xtreme Phase, η CPU ωφελείται από τη μεγαλύτερη δυνατή “ιπποδύναμη” , ασχέτως του τρόπου με τον οποίο μεταβάλλεται το φορτίο του συστήματος.

Η χρησιμοποίηση πολλών φάσεων στην έξοδο ισχύος εξασφαλίζει επίσης χαμηλότερη μέση κατανάλωση ενέργειας, και άρα σταθερότερα χαρακτηριστικά ισχύος και κορυφαίες επιδόσεις overclocking. Οι μητρικές που διαθέτουν Xtreme Phase εναλλάσσουν φάσεις αυτόματα ανάλογα με την απαίτηση για ρεύμα, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την συνολική απόδοση της κάρτας και τη σταθερότητα κατά τη λειτουργία. Αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη απαγωγή θερμότητας και χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός Xtreme Phase VRM χρησιμοποιεί components κορυφαίας ποιότητας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, όπως σε όλα τα μοντέλα motherboards της ASUS, Low RDS (on) MOSFETs, φεριτικά core chokes και πυκνωτές με υψηλής ποιότητας επαγωγικά πολυμερή, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαύσουν components με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αυξημένη αντοχή. Η τεχνολογία ASUS Xtreme Phase power design είναι διαθέσιμη στις μητρικές κάρτες της σειράς M4 , της σειράς P5Q, της σειράς P6T και της σειράς P7 .


 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 197 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top