H Symantec Παρουσίασε Ισχυρά Λειτουργικά Αποτελέσματα για το Τρίτο Τρίμηνο

Press News

Η Symantec Corp. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα χρήσης για το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2009, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2009. Με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές των Η.Π.Α (GAAP), τα έσοδα τριμήνου της εταιρίας ανήλθαν στα $1.51 δισ., με το ποσό αυτό να ανέρχεται στα $1.54 δισ. αν ο υπολογισμός δεν γίνει με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές των Η.Π.Α (non-GAAP).

Η Symantec σημείωσε, καλύτερα του αναμενομένου, αποτελέσματα σε όλους τους βασικούς οικονομικούς δείκτες κατά το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους.

Αποτελέσματα Τριμήνου
Οικονομικά Αποτελέσματα βάσει των Γενικώς Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών των Η.Π.Α (GAAP): Οι καθαρές GAAP ζημίες για το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2009 ανήλθαν στα $6.81δισ., ενώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν σημειωθεί καθαρά κέρδη ύψους $132 εκατομμυρίων. Οι απομειωμένες ζημίες ανά μετοχή ανήλθαν στα $8,23, ενώ πέρσι είχαν σημειωθεί απομειωμένα κέρδη της τάξης των $0,15 ανά μετοχή.
Στις καθαρές GAAP ζημίες κατά το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2009 περιλαμβάνεται και η δαπάνη (χωρίς επίδραση σε ρευστό) που προέκυψε από την απομείωση άυλων περιουσιακών στοιχείων ύψους περίπου $7 δισ. Λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του παρόντος οικονομικού περιβάλλοντος και της πτώσης της κεφαλαιοποίησης της, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις, οι οποίες μας οδήγησαν στη σύνταξη προσωρινής ανάλυσης απομείωσης άυλων περιουσιακών στοιχείων. Η συγκεκριμένη ανάλυση δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του τέταρτου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2009. Ίσως χρειαστεί επιπλέον προσαρμογή αυτής της δαπάνης όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση απομείωσης άυλων περιουσιακών στοιχείων.
Τα GAAP προεισπραχθέντα έσοδα στο τέλος του τριμήνου ανήλθαν στα $2,92 δις, με το αντίστοιχο μέγεθος της περσινής περιόδου να ανέρχεται στα $2,88 δισ. Τα ταμειακά διαθέσιμα από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν στα $402 εκατομμύρια, σε σχέση με τα $462 εκ. του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.
 
Οικονομικά Αποτελέσματα μη Υπολογισμένα βάσει των Γενικώς Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών των Η.Π.Α (non-GAAP): Τα καθαρά non-GAAP κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2009 ανήλθαν στα $350 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με τα $292 εκατομμύρια του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Τα non-GAAP απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή για το τρίμηνο ανήλθαν στα $0,42, αυξημένα κατά 27% σε σχέση με τα κέρδη ύψους $0,33 κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Τα non-GAAP προεισπαρχθέντα έσοδα στο τέλος του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας στα $2,96 δισ. έναντι $2,90 δισ.
Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, η Symantec προχώρησε σε επαναγορά 16,1 εκατ. μετοχών, αξίας $200 εκατ. Το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει εξουσιοδότηση για να προχωρήσει σε επιπλέον επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους $400 εκατ.  
 
"Η αποτελεσματική διεκπεραίωση των πωλήσεων και η ικανότητα της ομάδας μας να προωθεί με επιτυχία τα οφέλη των λύσεων μας σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη απόδοση επί της επένδυσης (ROI), μας επέτρεψε να σημειώσουμε έσοδα καλύτερα του αναμενομένου, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία", δήλωσε ο Enrique Salem, Chief Operating Officer της Symantec. "Ο συνδυασμός της κορυφαίας εισοδηματικής ανάπτυξης με το τρέχον πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών και τη σφιχτή διαχείριση εξόδων, μας επέτρεψε να πετύχουμε διψήφια ανάπτυξη των non-GAAP εσόδων για έβδομο κατά σειρά τρίμηνο. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να συνεχίσουμε αυτή την επιτυχημένη πορεία και να αναδειχθούμε ως μια πιο ισχυρή εταιρεία από την οικονομική κρίση".     
 
Επιχειρηματικές και Γεωγραφικές Επιτυχίες
Κατά το πρώτο τρίμηνο, ο τομέας Storage and Server Management της Symantec αντιπροσώπευσε το 37% των συνολικών, non-GAAP εσόδων της εταιρίας, με το συγκεκριμένο μέγεθος να αυξάνεται κατά 1% χρόνο με το χρόνο. Ο τομέας Consumer αντιπροσώπευσε το 29% των συνολικών, non-GAAP εσόδων της εταιρίας, σημειώνοντας αύξηση ύψους 2% σε σχέση με πέρσι. Ο τομέας Security and Compliance αντιπροσώπευσε το 26% των συνολικών εσόδων, εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 5%. Ο τομέας Υπηρεσιών αντιπροσώπευσε το 8% των συνολικών, non-GAAP εσόδων της εταιρίας, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 20%.
Τα έσοδα από διεθνείς δραστηριότητες κατά το τρίτο τρίμηνο, ανήλθαν στο 50% των συνολικών non-GAAP εσόδων της εταιρίας, σημειώνοντας πτώση κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής αντιπροσώπευσε το 31% των συνολικών, non-GAAP εσόδων της εταιρίας, εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 9%. Τα έσοδα από την περιοχή Ασίας Ειρηνικού/ Ιαπωνίας για το τρίτο τρίμηνο αντιπροσώπευσαν το 14% των συνολικών, non-GAAP εσόδων της εταιρίας, σημειώνοντας αύξηση 1% χρόνο με το χρόνο. Τα έσοδα από την περιοχή της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., της Λατινικής Αμερικής και του Καναδά, αντιπροσώπευσαν το 55% των συνολικών, non-GAAP εσόδων της εταιρίας, σημειώνοντας αύξηση ύψους 7% σε σχέση με πέρσι.  
 
Συναλλαγματικές Επιδράσεις
Οι ξένες συναλλαγματικές κινήσεις επηρέασαν αρνητικά τα non-GAAP έσοδα κατά 4%, και τα non-GAAP προεισπραχθέντα έσοδα κατά 2%, χρόνο με το χρόνο. Οι ξένες συναλλαγματικές κινήσεις επηρέασαν αρνητικά τα non-GAAP έσοδα της περιοχής ΕΜΕΑ κατά 10%, και τα non-GAAP προεισπραχθέντα έσοδα κατά 2% για την περιοχή Ασίας Ειρηνικού/ Ιαπωνίας.
 
Επιτυχίες Τριμήνου
Η Symantec υπέγραψε 448 συμφωνίες παγκοσμίως, αξίας άνω των $300,000 η καθεμία. Από τις 448 συμφωνίες, 104 είχαν αξία άνω του $1 εκατ. Κατά το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2009, το 84% των μεγάλων συμφωνιών περιελάμβαναν πολλαπλά προϊόντα.  
Η Symantec υπέγραψε νέες ή ανανέωσε υπάρχουσες συμφωνίες με πελάτες όπως: η Continental Airlines, η Yamaha Corporation of America, η Japan Tobacco, η μεξικανική IXE Banco, η Telefonica Moviles Argentina S.A., η Canadian Tire Corporation και η κορεατική SK Telecom.
 
Εκτιμήσεις για το Τέταρτο Τρίμηνο του Χρηματοοικονομικού Έτους 2009
Οι παρακάτω εκτιμήσεις έχουν γίνει με βάση την υπόθεση ότι η ισοτιμία μεταξύ δολαρίου και ευρώ θα διαμορφωθεί στο $1,32 ανά ευρώ για το τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο του 2009, σε αντίθεση με τη σταθμική μέση διαμορφωθείσα ισοτιμία του $1.50 ανά ευρώ και την τελική διαμορφωθείσα ισοτιμία του $1,58 ανά ευρώ για το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.  
Για το τέταρτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2009, που ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου του 2009, εκτιμάται ότι τα GAAP έσοδα θα κυμανθούν μεταξύ $1,475 δισ. και $1,525 δισ. Τα GAAP απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται μεταξύ $0.12 και $0.14.Τα GAAP προεισπραχθέντα έσοδα εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ $2,972 δισ. και $3,072 δισ.
Τα non-GAAP έσοδα εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ $1,49 δισ. και $1,55. Τα non-GAAP απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται μεταξύ $0,33 και $0,35. Τα non-GAAP προεισπραχθέντα έσοδα εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ $3,0 δισ. και $3,1 δισ.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 49 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top