Νέα High-zoom Cyber-shot HX1 από την Sony

Press News

H Cyber-shot HX1 της Sony, συνδυάζει εκπληκτική ποιότητα εικόνας, αστραπιαία ταχύτητα λήψης και δυνατά χαρακτηριστικά που αυξάνουν τις δημιουργικές της δυνατότητες σε μια στυλάτη και πανεύκολη στη χρήση φωτογραφική μηχανή. Η νέα ναυαρχίδα της σειράς Cyber-shot έχει να επιδείξει μια σειρά από εξελιγμένες τεχνολογίες, όσον αφορά τον αισθητήρα, το οπτικό σύστημα και την επεξεργασία των δεδομένων, οι οποίες προσφέρουν ασυναγώνιστες δημιουργικές δυνατότητες.

Η ΗΧ1 είναι μια compact μηχανή, η οποία χωράει άνετα στη τσάντα που θα πάρετε μαζί σας στην εκδρομή το Σαββατοκύριακο, ή σε μια μικρή τσάντα ταξιδίου. Με την εκπληκτική της απόδοση και το δυνατό οπτικό zoom 20x, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για όποιον επιθυμεί ποιοτικό αποτέλεσμα και εξελιγμένα χαρακτηριστικά λήψης, χωρίς να είναι αναγκασμένος να κουβαλάει μια ψηφιακή SLR και όλους τους φακούς που την συνοδεύουν.

Στην καρδιά της ΗΧ1 χτυπά ένας νέος αισθητήρας ‘ExmorCMOS εξελιγμένος από την Sony, με ανάλυση 9,1 ενεργά megapixel. Η τεχνολογία ‘Exmor’ εξελίχθηκε αρχικά για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR της σειράς ‘α’ της Sony και δίνει εκπληκτικές φωτογραφίες απαλλαγμένες από ψηφιακό θόρυβο, ειδικά όταν φωτογραφίζουμε με υψηλή ρύθμιση ISO.

Σε συνδυασμό με τον πανίσχυρο επεξεργαστή εικόνας ΒΙΟΝΖ, ο αισθητήρας ‘Exmor’ τύπου CMOS, είναι ο πρώτος παγκοσμίως που υποστηρίζει λήψεις πλήρους ανάλυσης στην εκπληκτική ταχύτητα των 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (max) με την χρήση μηχανικού κλείστρου σε ψηφιακή μηχανή compact. Ξεπερνώντας πολλές ψηφιακές μηχανές SLR που διαθέτουν επαγγελματικά χαρακτηριστικά, αυτή η απίστευτη ταχύτητα λήψης είναι ιδανική για την φωτογράφιση σκηνών δράσης ή απαθανάτιση αυθόρμητων στιγμιότυπων σε γιορτές και πάρτι – όπου όλα μπορούν να συμβούν μέσα σε μια στιγμή.

Ο αισθητήρας ‘Exmor’ CMOS υποστηρίζει δύο νέες λειτουργίες λήψης οι οποίες μειώνουν τον ψηφιακό θόρυβο όταν φωτογραφίζουμε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αν το θέμα σας είναι ακίνητο, η νέα λειτουργία Handheld Twilight τραβά έξι συνεχόμενα καρέ σε υψηλή ταχύτητα και στη συνέχεια τα συνδυάζει για να δημιουργήσει μία βελτιστοποιημένη εικόνα, στην οποία τα επίπεδα του ψηφιακού θορύβου είναι μειωμένα στο ελάχιστο. Αν το θέμα σας κινείται, η λειτουργία Anti Motion Blur επιθέτει επίσης έξι καρέ το ένα πάνω στο άλλο, ώστε η τελική εικόνα που προκύπτει από τη σύνθεσή τους να έχει την μικρότερη δυνατή θολότητα (bluring).

Το ‘Sweep Panorama’ είναι άλλη μια νέα λειτουργία που εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κόσμο σε ψηφιακή μηχανή, υποστηρίζεται από τον αισθητήρα ‘Exmor’ CMOS και από τον επεξεργαστή ΒΙΟΝΖ, και μας δίνει τοπία που κόβουν την ανάσα, σκηνές της πόλης και άλλες πανοραμικές εικόνες. Απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί του κλείστρου και περιστρέψτε την μηχανή κατά την οριζόντια (ή κάθετη) διεύθυνση. Η Cyber-shot HX1 θα ενώσει χωρίς εμφανή ίχνη μια σειρά από καρέ που τραβήχτηκαν με μεγάλη ταχύτητα και θα δημιουργήσει μια υπερ-ευρυγώνια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης. Μπορείτε να δείτε τις πανοραμικές φωτογραφίες που τραβήξατε σαν κυλιόμενη εικόνα στην LCD οθόνη των τριών ιντσών, στις νέες ψηφιακές κορνίζες της σειράς S-Frame της Sony, ή με ένα PLAYSTATION3.

Ο νέος φακός G, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλεύεται στο έπακρον τις δυνατότητες του αισθητήρα ‘ExmorCMOS και του επεξεργαστή ΒΙΟΝΖ, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε μια Cyber-shot.

Σχεδιασμένος αρχικά για της ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR της σειράς ‘α’, της Sony, ο φακός G της ΗΧ1 συνδυάζει ασφαιρικά στοιχεία και γυαλί εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED), επιτυγχάνοντας αξεπέραστη οπτική ακρίβεια. Σε οποιαδήποτε ρύθμιση, από τον ευρυγώνιο των 28mm μέχρι τον τηλεφακό των 560 mm, η ανάλυση είναι εξαιρετική και η χρωματική εκτροπή ελάχιστη. Το μεγάλο οπτικό zoom των 20x διευρύνει τις δυνατότητες λήψης της ΗΧ1, από τα τοπία και τις χαρούμενες οικογενειακές στιγμές, μέχρι τις στιγμές δράσης και τα αθλητικά γεγονότα.

Η Cyber-shot HX1 είναι η πρώτη compact φωτογραφική μηχανή της Sony, η οποία έχει την δυνατότητα λήψης HD video 1080/30p. Τα HD video clip έχουν καθαρή, γεμάτη λεπτομέρειες εικόνα, ήχο στερεοφωνικό και ρυθμό 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας και τις φωτογραφίες που τραβήξατε μπορείτε να τα απολαύσετε με ανώτερη ποιότητα εικόνας στην BRAVIA ή οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση HD ready* διαθέτετε. Το σύστημα BRAVIA Sync εμφανίζει το μενού playback της μηχανής στην οθόνη της τηλεόρασης και σας επιτρέπει να προβάλετε ένα slideshow, να κάνετε zoom στην εικόνα, να ψάξετε στον κατάλογο με τις φωτογραφίες και να ελέγχετε άλλες λειτουργίες από το τηλεχειριστήριο της BRAVIA.

Με την Cyber-shot HX1 είναι πανεύκολο να τραβήξετε εξαιρετικές φωτογραφίες χωρίς να ανησυχείτε αν έχετε τις σωστές ρυθμίσεις στη μηχανή. Η λειτουργία Intelligent Scene Recognition έχει βελτιωθεί με την προσθήκη του συστήματος Smile Shutter, το οποίο σας επιτρέπει να απαθανατίσετε αυτόματα πανέμορφα χαμόγελα, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, όπως το σούρουπο και ο οπίσθιος φωτισμός.

Η περιστρεφόμενη LCD οθόνη τριών ιντσών της ΗΧ1 σας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία για να καδράρετε το θέμα σας με άνεση σε κάθε θέση. Η οθόνη Clear Photo LCD Plus δίνει εικόνες εξαιρετικής ποιότητας και αντίθεσης, με ανάλυση που φτάνει τα 230.000 dots, ικανή να αναδεικνύει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ένα νέο περιστροφικό χειριστήριο τύπου ‘jog dial’ απλοποιεί την επιλογή των ρυθμίσεων της μηχανής. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχει επίσης ένα "assignable" κουμπί στο στυλ των ψηφιακών SLR, το οποίο μπορεί να αποδοθεί για χρήση με το Smile Shutter, την εξισορρόπηση λευκού, ή άλλες ρυθμίσεις .

Η ψηφιακή compact φωτογραφική μηχανή Cyber-shot DSC-HX1 θα είναι διαθέσιμη στο εμπόριο από τις αρχές Μαΐου 2009.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 58 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top