Νέες Cyber-shot TX1 και WX1 από τη Sony

Press News

Εκπληκτικές φωτογραφίες ακόμη και με χαμηλό φωτισμό υπόσχονται οι νέες Cyber-shot TX1 και WX1 της Sony που ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογίες της εταιρείας στους τομείς οπτικών συστημάτων, φωτογραφικής απεικόνισης και επεξεργασίας εικόνας. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά τους βρίσκονται 10.2 ενεργά megapixel με αισθητήρα Exmor R CMOS και επεξεργαστή εικόνας BIONZ, δυνατότητες εγγραφής βίντεο High Definition, η λειτουργία Sweep Panorama, φακός Carl Zeiss με 4x οπτικό zoom και μεγάλη και ευρεία οθόνη αφής Clear Photo LCD Plus 3".

Οι δύο λεπτές, γεμάτες δυναμικά χαρακτηριστικά νέες φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot αποτελούν την απτή απόδειξη για την υψηλή τεχνολογία της Sony στον τομέα των οπτικών συστημάτων, της απεικόνισης και της επεξεργασίας εικόνας. Οι πανεύκολες στη χρήση Cyber-shot TX1 και WX1 συνδυάζουν την άριστη ποιότητα εικόνας και τα έξυπνα χαρακτηριστικά λήψης με μια στυλάτη, γεμάτη χρώματα εμφάνιση, η οποία τις ξεχωρίζει από τις άλλες κόμπακτ ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της αγοράς.

Oι δύο μηχανές χρωστάνε την εκπληκτική τους απόδοση όσον αφορά την φωτογραφική απεικόνιση, στον επαναστατικό αισθητήρα Exmor R CMOS. Με ανάλυση 10.2 ενεργών megapixel, συνεργάζεται άψογα με τον πανίσχυρο επεξεργαστή ΒΙΟΝΖ της Sony για εξαίσιες φωτογραφίες και αστραπιαία απόκριση κατά τη λήψη. Ο αισθητήρας Exmor R CMOS της Sony χρησιμοποιεί μια καινοτόμο διάταξη των στοιχείων του με την οποία συλλαμβάνει περισσότερο φως σε σύγκριση με τις συμβατικές διατάξεις CMOS, ενισχύοντας την ευαισθησία του, ενώ συγχρόνως μειώνει τον ψηφιακό θόρυβο της εικόνας. Αποτέλεσμα; Φωτογραφίες με φυσικά χρώματα και λεπτομέρειες που κόβουν την ανάσα – ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπου άλλες φωτογραφικές μηχανές…ζορίζονται.

Ο πανίσχυρος επεξεργαστής ΒΙΟΝΖ είναι το κλειδί για την άμεση απόκριση και των δύο μηχανών κατά τη λήψη. Το μηχανικό κλείστρο της TX1 και της WX1 μπορεί να συλλάβει μια συνεχόμενη ριπή εικόνων πλήρους ανάλυσης στην απίστευτη ταχύτητα των 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο – πιο γρήγορα και από πολλές επαγγελματικές μηχανές DSLR.

Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός του αισθητήρα Exmor R και του επεξεργαστή BIONZ καθιστά εφικτή και την λειτουργία Sweep Panorama. Απλά πατήστε το κουμπί του κλείστρου μια φορά και μετακινείστε την ΤΧ1 ή την WΧ1 από τη μια άκρη του θέματος μέχρι την άλλη – οριζόντια ή κάθετα. Το Sweep Panorama συνδυάζει αυτόματα μια υψηλής ταχύτητας ριπή εικόνων, απαθανατίζοντας τοπία σε εύρος πεδίου μέχρι και 256 μοίρες – πολύ μεγαλύτερο από τον ευρυγώνιο φακό οποιασδήποτε φωτογραφικής μηχανής.

Οι δυναμικοί συνδυασμοί των χαρακτηριστικών των μηχανών διευρύνουν τις δημιουργικές δυνατότητες ακόμη περισσότερο. Στην λειτουργία Twilight, κρατάτε τη μηχανή στο χέρι και αυτή από μια υψηλής ταχύτητας ριπή των έξι καρέ συνθέτει με υπέρθεση μια βελτιστοποιημένη εικόνα, στην οποία ο ψηφιακός θόρυβος λόγω του χαμηλού φωτισμού έχει μειωθεί δραματικά. Oι δύο μηχανές μπορούν να καταγράψουν 720p HD βίντεο κλιπ με ήχο σε ταχύτητα 30 fps, για ομαλή αναπαραγωγή. Είναι η καλύτερη λύση για να κρατήσετε σε ποιότητα HD αυτές τις αναμνήσεις, όταν δεν έχετε πρόχειρη την δική σας Handycam.

Παρόλη την χρήση των τελευταίων τεχνολογιών στον τομέα της ψηφιακής απεικόνισης, με τις TX1 και WX1 είναι εύκολη υπόθεση να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot διατηρεί την εικόνα ευδιάκριτη και καθαρή όταν φωτογραφίζετε χωρίς τρίποδα. Οι λειτουργίες Face Detection και Smile Shutter επιτρέπουν στον καθένα να τραβάει καλύτερα, χαρούμενα πορτρέτα αυτόματα.

Οι Cyber-shot TX1 και WX1 είναι επίσης, οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο που μπορούν να μετατραπούν σε ‘προσωπικό σας φωτογράφο’ με το προαιρετικό αξεσουάρ Party-shot. Ένα νέο concept στην φωτογράφηση, αποκλειστικά για τις Cyber-shot, το Party-shot τραβάει αυτόματα χαρούμενες, χαμογελαστές φωτογραφίες της οικογένειας, των φίλων σας και… δικές σας. Δεν είναι απαραίτητο να ακουμπήσετε καν την μηχανή σας για να έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Cyber-shot TX1
Διαθέσιμη σε πέντε υπέροχα χρώματα και με ιδιαίτερα λεπτή σχεδίαση, η Cyber-shot™ TX1 αποδεικνύει ότι η εκπληκτική εμφάνιση μπορεί άνετα να συμβαδίζει με την εξαιρετική φωτογραφική απόδοση.

Μόλις 14,1 χιλιοστά σε πάχος, είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή Cyber-shot T series, η οποία διαθέτει αισθητήρα Exmor R CMOS μεγάλης ευαισθησίας για να είναι σε θέση να δίνει συγκλονιστικές εικόνες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Λεπτή και στυλάτη, η ΤΧ1 διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 3’’ Clear Photo LCD Plus με νέο, εύκολο στην χρήση interface αφής. Κάντε ανασκόπηση των φωτογραφιών σας με την άκρη του δακτύλου σας. Μετακινήστε με ‘drag and drop’ τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες –όπως τις ρυθμίσεις για το flash και το ISO– στην οθόνη του μενού ‘one-touch’. Με τη Cyber-shot™ TX1 η φωτογράφηση είναι απίστευτα γρήγορη, εύκολη και δημιουργική.

Cyber-shot WX1
Είναι η νέα ναυαρχίδα των Cyber-shot W series, οι οποίες είναι εφοδιασμένες με κάθε λογής ευκολία. Με σχεδίαση κόμπακτ και πανέμορφο στυλ, η νέα WX1 συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες της Sony στους τομείς των οπτικών συστημάτων, της απεικόνισης και της επεξεργασίας εικόνας.

Τον αισθητήρα Exmor R CMOS και τον επεξεργαστή ΒΙΟΝΖ συμπληρώνει επάξια ο φακός G Lens της Sony, ο οποίος θέτει νέα μέτρα σύγκρισης για τις φωτογραφικές μηχανές κόμπακτ. Ο ευρυγώνιος φακός των 24 mm σας επιτρέπει να χωρέσετε ακόμη περισσότερα μέσα στο κάδρο σας.

Με ένα πεδίο οπτικού zoom 5x, αυτός ο κορυφαίος στην κλάση του φακός, δίνει εκπληκτική ανάλυση και αντίθεση σε όλο το φάσμα της εστιακής απόστασης, από τη λειτουργία ως ευρυγώνιου μέχρι και τη λειτουργία του ως τηλεφακού. Ένα ιδιαίτερα φωτεινό διάφραγμα με μέγιστο άνοιγμα f/2.4 διευρύνει τις δυνατότητες λήψης, αφού συγκεντρώνοντας περισσότερο φως από τους φακούς που συναντάμε σε άλλες κόμπακτ φωτογραφικές μηχανές, δίνει πολύ καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Party-shot IPT-DS1
Στα πάρτυ και στις συγκεντρώσεις, ή στις ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά σας, δεν υπάρχει λόγος να μην συμμετέχετε στη δράση επειδή πρέπει να βρίσκεστε καθηλωμένος πίσω από την φωτογραφική μηχανή. Υπάρχει πλέον ένας καινούργιος τρόπος να τραβάτε με άνεση αυθόρμητα στιγμιότυπα, στα οποία συμμετέχουν όλοι μέσα στο δωμάτιο…συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας.

Πρόκειται για άλλη μια πρωτιά της Cyber-shot. Τα δύο μοντέλα είναι συμβατά με το IPT-DS1 Party-shot, μια εντελώς καινούργια ιδέα επάνω στο concept της φωτογράφησης σαν διασκέδαση. Το Party-shot λειτουργεί σαν ένα είδος ‘Προσωπικού Φωτογράφου’ και τραβάει αυτόματα υπέροχες φωτογραφίες χωρίς τη δική σας παρέμβαση. Για πρώτη φορά, με το Party-shot, μπορείτε να βρίσκεστε κι εσείς μέσα στην φωτογραφία ενώ απολαμβάνετε σπάνιες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε την Cyber-shot TX1 ή WX1 στην ειδική βάση και όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα. Το IPT-DS1 γυρίζει τη μηχανή οριζόντια ή κάθετα, ενώ ρυθμίζει και την εστίαση. Οι λειτουργίες Face Detection και Smile Shutter αναγνωρίζουν και ακολουθούν τα πρόσωπα τραβώντας χαρούμενα, φυσικά ενσταντανέ για τον κάθε έναν μέσα στο δωμάτιο.

Αξεσουάρ και διαθεσιμότητα
Έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά την προστασία της δικής σας Cyber-shot, περιλαμβανομένης και της νέας θήκης μεταφοράς LCH-TW1, η οποία είναι κατασκευασμένη από σκληρό πολυκαρβονικό και ελαστομερές υλικό για να προφυλάσσει τη μηχανή σας από κτυπήματα και γδαρσίματα.

Το πρόσφατο μοντέλο Memory Stick PRO Duo με χωρητικότητα 32 GB θα αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα για την δική σας Cyber-Shot, ιδιαίτερα σε πολυήμερα ταξίδια ή διακοπές. Υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος για χιλιάδες εικόνες υψηλής ανάλυσης (10.1 megapixel) ή για 7 ολόκληρες ώρες και 25 λεπτά Full HD video!

Οι compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot TX1 και HX1, καθώς και το IPT-DS1 Party-shot θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2009.


Re4cTiV3

Η Cyber-shot TX1 τα

Η Cyber-shot TX1 τα σπάει!!
έχω την Τ300 παλίο μοντέλο μεν αλλα τα σπάει εξίσου!!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 49 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top