Νέα οικογένεια προϊόντων EMC SourceOne

Press News

H EMC Corporation, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις για την υποδομή πληροφορικής, προχώρησε στην παρουσίαση του EMC SourceOne — μιας νέας οικογένειας προϊόντων και λύσεων για την αρχειοθέτηση, την αναδίφηση ηλεκτρονικών αρχείων (e-discovery) και τη συμμόρφωση σε κανόνες (compliance). Στόχος της εταιρείας είναι να παράσχει βοήθεια στις επιχειρήσεις, όσον αφορά στην κεντρική διαχείριση αρχείων με περιεχόμενο κάθε τύπου, έτσι ώστε να παρακολουθούν και να ορίζουν πιο αποτελεσματικά τον κύκλο ζωής των διαφόρων πληροφοριών που διαθέτουν, το χρόνο διακράτησής τους και την πολιτική διαγραφής τους.

Με το EMC SourceOne, οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν περισσότερο από 50% στο συνολικό κόστος κτήσης (total cost of ownership) και να αποσβέσουν το κόστος της εφαρμογής αυτής σε χρόνο που μπορεί να μειωθεί μέχρι τους 12 μήνες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συμμόρφωση τόσο με τους εσωτερικούς κανονισμούς, όσο και με το ρυθμιστικό πλαίσιο του κλάδου τους, καθώς και τη μείωση των κινδύνων που ενέχει η διαδικασία e-discovery.

Το EMC SourceOne αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση πληροφορικής διακυβέρνησης, καθώς, εκτός από τη βασική τεχνολογία αρχειοθέτησης, προσφέρει δυνατότητες αποτελεσματικής διαχείρισης πληροφοριών μέσω των λειτουργιών διακράτησης και διαγραφής περιεχομένου, όπως επίσης και διαδικασία e-discovery. Αρχικά, το EMC SourceOne θα αρχειοθετεί αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα ΙΜ. Στο μέλλον θα προστεθεί και η δυνατότητα υποστήριξης αρχείων SharePoint, επιχειρηματικών εφαρμογών, XML ή άλλων τύπων. Για εταιρείες που διαθέτουν περισσότερες από 1000 θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mailboxes), η χρησιμοποίηση του EMC SourceOne μπορεί να εξοικονομήσει, κατά μέσο όρο, μέχρι ένα εκατομμύριο δολάρια σε ένα μόνο χρόνο. Οι επιχειρήσεις μπορούν, επίσης, να πετύχουν μείωση έως και 60% στα κόστη αποθήκευσης και δημιουργίας backup .

Η αποτελεσματική διαχείριση των πληροφοριών που διαθέτουν, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μειώσουν τον όγκο του περιεχομένου που πρέπει να διακρατούν και να εγγυηθούν τη διασφάλιση και την αξιοποίηση των πληροφοριών με μεγάλη αξία. Σύμφωνα με την έκθεση της Gartner με τίτλο “E-Discovery: Project Planning and Budgeting 2008-2011” και ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2008:

  • Έως και 90% των αποθηκευμένων αρχείων είτε είναι περιττά, είτε περιέχουν παλαιά δεδομένα.
  • Τα αρχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κυρίως τύπου PST καθώς και αντίστοιχα αρχεία από άλλα συστήματα, αναλώνουν έως και το 50% των δικτυακών αποθηκευτικών πόρων.
  • Ένα gigabyte δεδομένων μπορεί να καταλήξει σε δαπάνη $18,750 για δικηγορικές αμοιβές.

Στην έκθεση της Gartner αναφέρεται, επίσης, ότι το 2008 και το 2009 οι εταιρείες που δε διαθέτουν συγκεκριμένη πολιτική και στρατηγική όσον αφορά στις εφαρμογές αρχειοθέτησης περιεχομένου, θα δαπανήσουν 30% περισσότερο για την αναζήτηση ηλεκτρονικών δεδομένων (e-discovery), σε σχέση με τις εταιρείες που χρησιμοποιούν κάποια λύση αρχειοθέτησης περιεχομένου.

“Η εφαρμογή EMC SourceOne βοηθά στην κατεύθυνση μιας ισχυρής πληροφορικής διακυβέρνησης και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν θέματα συμμόρφωσης (compliance) και αναδίφησης (e-discovery) μέσα από λειτουργίες για την αναζήτηση (search), την ταξινόμηση (classification), ή την παρακολούθηση του χρόνου διακράτησης και της διαγραφής συγκεκριμένου περιεχομένου”, ανέφερε η Laura Dubois, Program Director στην IDC. “Tο σύστημα πληροφορικής διακυβέρνησης EMC SourceOne δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες όχι μόνο να μειώσουν τα ρίσκα που ενέχει η διαχείριση κρίσιμων πληροφοριών, αλλά και να αξιοποιήσουν πιο αποτελεσματικά τον πλούτο που περιέχεται σε αυτές, προς όφελος της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας τους”.

Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς του EMC SourceOne

Βασικό συστατικό του EMC SourceOne αποτελεί μια πρωτοποριακή αρχιτεκτονική νέας γενιάς, η οποία εξασφαλίζει υψηλή διαθεσιμότητα και μεγάλη ευελιξία. Ο μοναδικός σχεδιασμός της εφαρμογής της επιτρέπει να τρέχει αποτελεσματικά επάνω σε έναν μόνο server, όπως συμβαίνει στην περίπτωση μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και σε μεγαλύτερα συστήματα, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Η modular σχεδίαση του EMC SourceOne δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν νέες πηγές περιεχομένου ή άλλους αποθηκευτικούς χώρους, ανάλογα με τις ανάγκες. Το σύστημα υποστηρίζει τη δυναμική προσθήκη πηγών περιεχομένου, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ταχεία διεκπεραίωση κάποιων εργασιών, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην περίπτωση αναζήτησης ενός e-mail, όπου μπορεί να απαιτείται η προσθήκη συμπληρωματικού χώρου για το άνοιγμα ενός μεγάλου αρχείου PST.

Το EMC SourceOne ενσωματώνει πλήρως διεθνοποιημένα χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, περιεχόμενο το οποίο αρχειοθετείται και μπαίνει σε καθεστώς νομικής επιτήρησης (legal hold), διατηρείται μέσα στο σύστημα στην αρχική γλώσσα του κειμένου, με πλήρη υποστήριξη όλων των τοπικών αλφαριθμητικών χαρακτήρων. Η φόρμα αναζήτησης μπορεί να μορφοποιηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές κι ασιατικές γλώσσες, ενώ τα αποτελέσματα μιας ενδεχόμενης αναζήτησης επιστρέφουν τα έγγραφα στην αυθεντική τους μορφή και γλώσσα.

“Η EMC βασίστηκε στις θεμελιώδεις δεξιότητες που διαθέτει στους τομείς του backup, της αρχειοθέτησης, της συμμόρφωσης και της αποθήκευσης δεδομένων και δημιούργησε μία νέα σειρά από προϊόντα και εφαρμογές για την πληροφορική διακυβέρνηση, τα οποία μπορούν να αυτοματοποιήσουν, μέσω συγκεκριμένων κανόνων, τους τρόπους αναζήτησης, διαβάθμισης, διαχείρισης, διακράτησης, επαναχρησιμοποίησης και διαγραφής των πληροφοριών”, δήλωσε ο Mark Lewis, Πρόεδρος του τμήματος Διαχείρισης Περιεχομένου και Αρχειοθέτησης στην EMC. “Η αρχιτεκτονική νέας γενιάς, επιτρέπει στο EMC SourceOne να προσπεράσει τον ανταγωνισμό, αφού προσφέρει προηγμένες δυνατότητες αυτοματισμών, ενοποιείται πλήρως με αρχειοθετημένες εφαρμογές και διαθέτει προηγμένους μηχανισμούς ελέγχου των κανόνων αρχειοθέτησης και των διαδικασιών αναδίφησης, εξασφαλίζοντας στις επιχειρήσεις μείωση των δαπανών και των κινδύνων της πληροφορικής διακυβέρνησης”.

Μόνον η EMC διαθέτει την κατάλληλη υποδομή σε υλικό και λογισμικό που της επιτρέπει να επιτύχει την πραγματική ενοποίηση με τον εξοπλισμό και τις εφαρμογές ενός μηχανογραφικού κέντρου. Ο συνδυασμός του SourceOne με το EMC Centera, το σύστημα αποθήκευσης περιεχομένου και με το EMC Celerra, το σύστημα ενοποιημένης αποθήκευσης, δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζουμε ποιος τύπος περιεχομένου θα πρέπει να αρχειοθετείται και να διακρατείται και πού, έτσι ώστε να απελευθερώνεται χωρητικότητα για την αποθήκευση δεδομένων και ταυτόχρονα να βελτιώνεται ο χρόνος δημιουργίας backup ή ανάκτησης.

Η οικογένεια των εφαρμογών EMC SourceOne σήμερα

Η εφαρμογή EMC SourceOne Email Management αρχειοθετεί μηνύματα e-mail από Microsoft Exchange και IBM Lotus Notes/Domino, καθώς και μηνύματα SMTP και ΙΜ, έτσι ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των συστημάτων messaging, να μειωθούν τα κόστη αποθήκευσης και backup και να ενισχυθούν οι διαδικασίες ανάκτησης μηνυμάτων και system recovery. Η λύση αυτή υποστηρίζεται πλήρως σε έξι γλώσσες – τη Γαλλική, την Ιταλική, τη Γερμανική, την Ισπανική, την Κορεατική, την Ιαπωνική και την απλοποιημένη Κινεζική.

Η εφαρμογή EMC SourceOne Discovery Manager προσφέρει τη δυνατότητα να προσπελάσουμε μεγάλο όγκο αποθηκευμένων πληροφοριών και να ανακτήσουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν αρχειοθετηθεί μέσω του SourceOne Email Management. Μπορεί πολύ γρήγορα κι αποτελεσματικά να εντοπίσει, να διασφαλίσει, να σταχυολογήσει και να ανακτήσει αρχειοθετημένα μηνύματα e-mail είτε για λόγους νομικούς ή κανονιστικούς, είτε για λόγους εσωτερικών. Ο Discovery Manager, με αφορμή κάποια νομική ή κανονιστική επιταγή, υποστηρίζει την ασφαλή και αδειοδοτημένη πρόσβαση στο αρχειοθετημένο υλικό, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα του υλικού και την τήρηση της ιεραρχίας. Ο Discovery Manager υποστηρίζεται πλήρως σε τέσσερις γλώσσες – τη Γαλλική, την Ιταλική, τη Γερμανική και την Ισπανική.

Η εφαρμογή EMC SourceOne Discovery Collector είναι μια μηχανή δεικτοδότησης, η οποία αυτοματοποιεί την διαδικασία ταυτοποίησης, συλλογής, διατήρησης και διαχείρισης γενικού, μη δομημένου (unstructured) περιεχομένου, το οποίο βρίσκεται χαμένο κάπου μέσα στο "δάσος" των desktop, των laptops, του common Internet file systems (CIFS) και του network file systems (NFS), των δικτυακών μέσων αποθήκευσης, του Microsoft Exchange, του SharePoint και των διαφόρων άλλων συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου.

Η Access Intelligence είναι μια εταιρεία πληροφορικής και μάρκετινγκ, με έδρα το Rockville της πολιτείας του Μέριλαντ, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της ενέργειας, των χημικών, της άμυνας, της αεροδιαστημικής και των τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία εγκατέστησε το EMC SourceOne με σκοπό να υλοποιήσει την εφαρμογή της πολιτικής του τμήματος προσωπικού, κι επίσης να μειώσει τις ανάγκες της σε αποθηκευτικό χώρο για τα δεδομένα.

“Όπως στην πλειονότητα των επιχειρήσεων, οι υπάλληλοι μας που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο στηρίζονται πρωτίστως στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την επικοινωνία με την πελατειακή τους βάση. Έχουμε τεράστιες αποθήκες δεδομένων που περιέχουν e-mails με πολλά και μεγάλα προσαρτημένα αρχεία”, δήλωσε ο Tom Leizear, διευθυντής πληροφορικής στην Access Intelligence. “Από τις πρώτες 40 ημέρες που βάλαμε το EMC SourceOne Email Management στην παραγωγή, διαπιστώσαμε μια μείωση του μεγέθους του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της τάξης του 66%. Επίσης, μπορέσαμε να μειώσουμε το χρόνο του backup και της ανάκτησης δεδομένων, από τις δυόμισι ώρες στα 30 λεπτά”.

“Πολλές από τις λύσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αρχειοθέτηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετρούν μερικά χρόνια στην αγορά και έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους. Ο κώδικας των προϊόντων αυτών θα πρέπει να ξαναγραφεί, έτσι ώστε να βελτιωθεί η απόδοσή τους και να ενσωματωθούν νέες δυνατότητες”, δηλώνει ο Brian Babineau, αναλυτής στην Enterprise Strategy Group. “Η EMC συμβαίνει να είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα γι’ αυτήν. Αλλά μη φανταστείτε ότι το EMC SourceOne Email Management είναι κάποια προβληματική πρώτη έκδοση λογισμικού. Η EMC έχει μεγάλη παράδοση και εμπειρία, που πηγαίνει πίσω στο 2000, στο να δημιουργεί λογισμικό για την αρχειοθέτηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”.

“Το EMC SourceOne μας δίνει τη δυνατότητα να πουλήσουμε στους πελάτες μας μια εντυπωσιακή λύση η οποία καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους είτε είναι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, είτε μεγάλες εταιρείες”, ανέφερε ο Raphael Meyerowitz, διευθυντής του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών για Μηχανογραφικά Κέντρα, στην εταιρεία Presidio Network Solutions, συνεργάτη του προγράμματος Velocity Signature Partner της EMC. “Με το EMC SourceOne Email Management, μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα επιτρέπει την αποθήκευση ενός μόνο αντιγράφου του κάθε μηνύματος για ολόκληρη την επιχείρηση (single instance storage), χρησιμοποιώντας μια μόνο SQL Server database, ασχέτως του αριθμού των server, και που θα επιτρέπει τη διαχείριση της εφαρμογής του e-mail από ένα κεντρικό σημείο”.

Το EMC SourceOne Email Management και το EMC SourceOne Discovery Collector θα είναι διαθέσιμα από σήμερα. Η γενική διαθεσιμότητα του EMC SourceOne Discovery Manager προσδιορίζεται για το τέλος του τρέχοντος τριμήνου.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 80 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top