Smarts Server Manager από την EMC

Press News

Η EMC Corporation, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις για την υποδομή πληροφορικής, παρουσίασε την εφαρμογή EMC Smarts Server Manager και βοηθά έτσι τους πελάτες της να πετύχουν καλύτερη διαχείριση των virtualized data centers του σήμερα και του αύριο, φέρνοντας τη δύναμη μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας εντοπισμού προβλημάτων και συστηματικής ανάλυσης των αιτίων που τα προκαλούν (root-cause analysis) σε περιβάλλον virtual υποδομής πληροφορικής.

Με τα συμπληρωματικά αυτά εργαλεία διαχείρισης του περιβάλλοντος VMware, οι πελάτες ωφελούνται από την αύξηση της διαθεσιμότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο σε ιδεατά, όσο και σε κανονικά συστήματα,  από την αυξημένη δυνατότητα ελέγχου της κάθε υπηρεσίας, από τον έλεγχο της εφαρμογής και της συμμόρφωσης προς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς και από τη συνολική βελτίωση των επιδόσεων των πληροφορικών τους συστημάτων.
 
Ως το νεότερο μέλος της οικογένειας εφαρμογών αυτοματοποιημένης διαχείρισης πληροφορικών συστημάτων EMC Smarts, ο Smarts Server Manager αυξάνει την ικανότητα του τεχνικού τμήματος να εξασφαλίζει την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, να αποκτά τον έλεγχο και να κατακτά μια βαθύτερη γνώση των σύνθετων υποδομών πληροφορικής που διαχειρίζεται. Βοηθώντας τους πελάτες να απαλλαγούν από την πολυπλοκότητα των διαδικασιών διαχείρισης των συστημάτων αυτών, η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει αυτόματη ανίχνευση προβλημάτων, root-cause analysis και εκτίμηση της επίπτωσης που θα έχουν στις επιχειρηματικές λειτουργίες για υποδομές εξοπλισμένες με VMware ESX server hosts, με virtual machines και με τις σχετικές εφαρμογές.
 
“Οι πελάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο εκμεταλλεύονται αποτελεσματικά την πλατφόρμα VMware για να αυξήσουν το utilization του server τους και να μειώσουν τις δαπάνες για hardware.  Αλλά ο δυναμικός χαρακτήρας που έχει ένα τέτοιο περιβάλλον θέτει νέους προβληματισμούς σε εκείνους που προσπαθούν να το διαχειριστούν”, ανέφερε ο Bob Laliberte, Aναλυτής στην Enterprise Strategy Group. “Επειδή το VMotion του VMware μπορεί να μεταφέρει ταχύτατα εφαρμογές ενός server σε κάποιον άλλον, έτσι ώστε να εξισορροπείται ο φόρτος εργασίας, οι πελάτες αναζητούν, ειδικά όταν πρόκειται για συστήματα μεγάλων διαστάσεων, πιο αποτελεσματικούς τρόπους, όπως η root-cause analysis, για να διαχειρίζονται συγκεκριμένες χειροκίνητες διαδικασίες. Οι πελάτες έχουν ανάγκη από λύσεις που ταυτοποιούν και απομονώνουν αυτόματα  τη θέση virtual machines και που προσδιορίζουν επίσης τις συσχετίσεις αυτών των δικτυακών πόρων με άλλα τμήματα της υποδομής και των υπηρεσιών IT. Μόνο τότε μπορούν αυτές οι ρουτίνες διαχείρισης να πραγματοποιηθούν με αυτόματο τρόπο”.
 
“Για πολλές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, η μετάβαση σε περιβάλλον ιδεατών υποδομών (Virtualization) εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα όσον αφορά στην αύξηση της απόδοσης και της αξιοπιστίας”, ανέφερε ο Shekar Ayyar, αντιπρόεδρος του τμήματος infrastructure alliances στη VMware. “Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα VMware, ο EMC Smarts Server Manager δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να διαχειριστούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη σύνθετη υποδομή πληροφορικής. Οι πελάτες ωφελούνται από τη μείωση του κόστους και των κεφαλαιουχικών δαπανών, καθώς και από την αυξημένη διαθεσιμότητα του υλικού και των παρεχόμενων υπηρεσιών”.
           
Ειδικότερα, ο Smarts Server Manager επιτρέπει στους πελάτες να εντοπίσουν την αιτία που γεννά κάποιο πρόβλημα σε όλα τα physical και virtual domains τους, επεκτείνοντας την τεχνολογία Smarts Root Cause Analysis και Codebook Correlation της EMC, σε περιβάλλον virtual server. Μέσω του μοντέλου συστημικής συμπεριφοράς του Smarts (behavioral model), η εφαρμογή αυτή είναι σε θέση να κατανοήσει τους συσχετισμούς ανάμεσα σε virtual servers, σε physical servers και στο δίκτυο, καθώς και να ξεχωρίσει τον τρόπο με τον οποίο τα συμπτώματα περνούν σε άλλους πόρους του συστήματος.   
 
“Οι Virtual υποδομές προσφέρουν ένα σωρό από πλεονεκτήματα όσον αφορά στα κόστη και για αυτό αναζητούμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αυτοματοποιήσουν, να διαχειριστούν και να εξασφαλίσουν τον έλεγχο και τη συμμόρφωση των ιδεατών μηχανογραφικών τους κέντρων”, δήλωσε ο Chris Gahagan, Senior Vice President του τμήματος Resource Management Software στην EMC. “Στην εταιρεία μας, αναζητούμε με επιμονή αυτή την ευκαιρία, προσφέροντας λύσεις για τη διαχείριση server, network, και storage domains, επιτρέποντας στους πελάτες μας να διατηρήσουν τον έλεγχο των υποδομών πληροφορικής και τη συμμόρφωση τους σε συγκεκριμένες διαδικασίες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα τις υπηρεσίες που παρέχει το μηχανογραφικό τους κέντρο. Ο EMC Smarts Server Manager λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες σήμερα, τον εντοπισμό των αιτίων κάποιου προβλήματος σε virtual και κανονικά domains (μέσω root cause analysis), ενώ τους προετοιμάζει για τη διαχείριση του ιδεατού κέντρου μηχανογράφησης της μελλοντικής εποχής”.
 
Εκτός από το να επεκτείνει τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης ανίχνευσης προβλημάτων, εντοπισμού γενεσιουργών αιτίων (root-cause analysis) και υπολογισμού της επίδρασης στις επιχειρηματικές λειτουργίες (business-impact assessment), ο Smarts Server Manager μπορεί :
 
  • Να παρακολουθεί την υγεία των Microsoft Cluster Services και των Veritas Cluster Servers.
  • Να βοηθά το τεχνικό τμήμα να ανακαλύπτει πότε κάποιες βασικές εφαρμογές ή υπηρεσίες παύουν να είναι διαθέσιμες.
  • Να διευρύνει τις ικανότητες του τεχνικού τμήματος, όσον αφορά στην εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών και της απόδοσης του συστήματος, τον έλεγχο σε επίπεδο service και τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες διαδικασίες σε πραγματικές ή ιδεατές υποδομές ή σε περιβάλλοντα που συνδυάζουν και τους δύο παραπάνω τύπους. 
  • Να ενσωματωθεί με σουίτες παρακολούθησης των server της IBM, της Dell, και της Sun και να είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε οι servers υπολειτουργούν.
Ο Smarts Server Manager αποτελεί ένα βασικό κομμάτι του resource management software portfolio της EMC, αφού παρέχει προηγμένες λύσεις που επιτρέπουν στους πελάτες να αυτοματοποιήσουν τη λειτουργία των μηχανογραφικών τους κέντρων. Μέσα από ένα μοναδικό σύνολο προϊόντων σχεδιασμένων να βοηθούν τους πελάτες στη μείωση των δαπανών παράλληλα με τη συνεχή αύξηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, το λογισμικό της EMC διενεργεί ολοκληρωμένη ανίχνευση προβλημάτων, εξέταση των ακολουθούμενων διαδικασιών, ανάλυση, αυτοματοποίηση και οπτικοποίηση για όλη την υποδομή (κανονικής και virtual) και όλες τις εφαρμογές ενός κέντρου μηχανογράφησης. 
 
Η διαδικασία αυτή της αυτοματοποίησης επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανακαλύπτουν πόσους πόρους ΙΤ διαθέτουν, να ελέγχουν τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες διαδικασίες, να απομονώνουν την αιτία που δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Εάν οι πελάτες εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες αυτού του προηγμένου και ευφυούς model-based λογισμικού, τότε θα μπορούν να προσαρμόσουν το management των υποδομών πληροφορικής που διαθέτουν κατά τρόπο που να θέτει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο κέντρο του ενδιαφέροντος (service-centric IT management), καθώς και να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση γύρω από τον τρόπο με τον οποίο κάποιες βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες υποστηρίζονται από τα πληροφορικά τους συστήματα.
 
Ο Smarts Server Manager είναι ήδη διαθέσιμος στην αγορά, έναντι τιμής η οποία προσδιορίζεται βάσει της χρήσης ανά domain (discovery & availability management), καθώς και βάσει του αριθμού των συσκευών που διαχειριζόμαστε σε κάθε domain. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το portfolio της EMC για τη διαχείριση των πόρων πληροφορικών συστημάτων, παρακαλείστε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.emcitmanagement.com. Περισσότερες πληροφορίες για την EMC, εδώ.

 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 58 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top