EMC και VMware επεκτείνουν την συνεργασία τους

Press News

Με σκοπό να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στους πελάτες της που επιθυμούν να επιταχύνουν τη μετάβαση τους σε ένα ιδιωτικό εικονικό περιβάλλον (private cloud), η EMC Corporation ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας της με τη VMware, τόσο στο τεχνολογικό, όσο και στο επιχειρηματικό πεδίο.

Η συνεχιζόμενη συμμαχία ανάμεσα στις δύο εταιρείες στοχεύει ακριβώς στο να βοηθήσει τους πελάτες να ενσωματώσουν εφαρμογές πρώτου επιπέδου (tier-one applications) στην πλατφόρμα VMware vSphere 4, να οργανώσουν και να απλοποιήσουν την παραμετροποίηση και τη διαχείριση των συστημάτων τους, καθώς και να αυτοματοποιήσουν, σε όλη την έκταση του μηχανογραφικού τους κέντρου, διάφορες διαδικασίες ΙΤ αξιοποιώντας τα προϊόντα της οικογένειας VMware vCenter και το σύνολο των εφαρμογών EMC Ionix.

Κλειδί αυτής της διευρυμένης συνεργασίας αποτελεί η σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, βάσει της οποίας η EMC μπορεί πλέον να θεωρείται ένας πλήρως εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής του VMware vCenter AppSpeed. Η νέα αυτή λύση θα προσφέρεται μέσω του EMC Select ως μέρος του πακέτου EMC Ionix, παράλληλα με τις υπηρεσίες virtualization που ήδη παρέχει η EMC, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πελάτες να αποκτήσουν πραγματικά μεγάλη ευχέρεια στη διαχείριση του συνόλου των φυσικών και εικονικών υποδομών πληροφορικής που διαθέτουν.

Επίσης, η EMC και η VMware συνεργάζονται με σκοπό να προσφέρουν νέες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον ταχύτατο εντοπισμό tier-one εφαρμογών που είναι ώριμες για virtualization και να τις μεταφέρουν στο εικονικό περιβάλλον. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες αξιοποιούν κορυφαίες διαδικασίες αυτοματοποίησης κι εργαλεία, όπως ο VMware Capacity Planner, ο EMC Ionix Application Discovery Manager και το VMware vCenter AppSpeed, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες να οργανώσουν καλύτερα τη διαδικασία βάσει της οποίας θα αποφασίζουν για την επόμενη –κρίσιμη- εφαρμογή που θα μεταφερθεί στο εικονικό περιβάλλον.

Στο σύνολο τους οι εφαρμογές αυτές θα εξασφαλίζουν στους πελάτες μια πληρέστατη εικόνα της διαδικασίας και του χρόνου που απαιτείται για να μετασχηματιστεί μια εφαρμογή, από εφαρμογή φυσικού, σε εφαρμογή εικονικού περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, στο πακέτο VMware vCenter AppSpeed προσφέρονται τα εξής : Ένα προηγμένο εργαλείο επιλογής υποψήφιων εφαρμογών για την εισαγωγή στο VMware vCenter AppSpeed, διαδικασία Jumpstart για το VMware vCenter AppSpeed, και, τέλος διαδικασία ελέγχου της εικονικής υποδομής με χρήση του VMware Infrastructure Performance Health Check.

“Καθώς οι πελάτες, μέσω του VMware vSphere 4, μεταφέρουν σε εικονικό περιβάλλον εφαρμογές κρίσιμες για τη λειτουργία της επιχείρησής τους, το VMware vCenter AppSpeed προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια παρέχοντας πλήρη ορατότητα στον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα root cause ανάλυσης και παρέχει εργαλεία ανίχνευσης κι επίλυσης διαφόρων προβλημάτων,” ανέφερε ο κ. Shekar Ayyar, αντιπρόεδρος του τμήματος infrastructure alliances στη VMware. “ Η σουίτα εφαρμογών Ionix της EMC συμπληρώνει τις λύσεις που προσφέρει η VMware όσον αφορά τη διαχείριση υποδομών, δημιουργώντας έτσι ένα κορυφαίο συνδυασμό ο οποίος εξασφαλίζει στους πελάτες την καλύτερη απόδοση του μηχανογραφικού τους εξοπλισμού, αυξημένες δυνατότητες ελέγχου σε επίπεδο υπηρεσίας και μεγαλύτερη ευελιξία απ’ όσο είχαν ποτέ αποζητήσει.”

“Με το VMware vCenter AppSpeed, η VMware έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υποστήριξης των πελατών της, βοηθώντας τους να παράγουν service-level reports και τρέχουν ρουτίνες προληπτικής συντήρησης για σύνθετες, multi-tier εφαρμογές που τρέχουν σε virtual servers. Οι διαχειριστές IT αποκτούν ορατότητα στη λειτουργία των εφαρμογών η οποία είναι μεγαλύτερη από ποτέ, ενώ κερδίζουν σε γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τη μετάβαση στο εικονικό περιβάλλον πιο γρήγορη,” ανέφερε ο κ. Jay Mastaj, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος EMC Ionix στην EMC. “Μέσα από το EMC Ionix, οι πελάτες είναι σε θέση να διαχειριστούν αποδοτικά κι αποτελεσματικά το σύνολο των φυσικών και εικονικών υποδομών πληροφορικής που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων, των συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων, των servers και των εφαρμογών. Μέσα από τη συνεργασία τους, η EMC και η VMware δίνουν στους πελάτες τους μια μοναδική δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα των εικονικών υποδομών και να βελτιώσουν συνολικά τον τρόπο διαχείρισης των μηχανογραφικών τους κέντρων.”

Το VMware vCenter AppSpeed θα παρέχει δυνατότητες service-level reporting και proactive performance management για σύνθετες multi-tier εφαρμογές που θα τρέχουν σε virtual servers, ενδυναμώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το EMC Ionix for IT Operations Intelligence, τη σουίτα της EMC με τις αυτοματοποιημένες λύσεις για root-cause, και impact ανάλυση. Το VMware vCenter AppSpeed εξασφαλίζει στους διαχειριστές ΙΤ τη δυνατότητα να έχουν πλήρη εικόνα του πώς επηρεάζεται η απόδοση μιας σύνθετης εφαρμογής από τα διάφορα επιμέρους τμήματα της φυσικής και της εικονικής υποδομής του κέντρου τους.

Παρέχοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις εφαρμογές τους γρήγορα κι αποτελεσματικά, η εφαρμογή αυτή θα τους επιτρέψει να ανεβάσουν την απόδοση και το uptime των εφαρμογών τους, να ανιχνεύσουν και να επιλύσουν προβλήματα σχετικά με την απόδοση τους, καθώς και να μεταφέρουν πιο γρήγορα σε εικονικό περιβάλλον ακόμη περισσότερες εφαρμογές και μηχανές.

Το VMware vCenter AppSpeed θα διατίθεται σε συνδυασμό με το νέο πακέτο εφαρμογών Ionix IT Management της EMC, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η οικογένεια Ionix διαθέτει προηγμένες εφαρμογές για τη διαχείριση των υποδομών πληροφορικής οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να επιταχύνουν χωρίς φόβο τη μετάβαση προς το δικό τους εικονικό περιβάλλον. Αντίθετα με όσα προσφέρουν τα υπάρχοντα εργαλεία διαχείρισης ΙΤ, τα προϊόντα Ionix σχεδιάστηκαν με βάση την πεποίθηση ότι οι πελάτες, αργά ή γρήγορα, θα μεταφέρουν το σύνολο των λειτουργιών τους σε εικονικό περιβάλλον.

Οι λύσεις Ionix δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να διαχειριστούν αποδοτικά κι αποτελεσματικά όχι μόνον το σύνολο των υποδομών τους, φυσικών και εικονικών, αλλά και όλες τις εφαρμογές που στηρίζονται επάνω στις υποδομές αυτές. Οι λύσεις Ionix βοηθούν τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις στο χώρο της διαχείρισης υποδομών, να ανταπεξέλθουν σε αυξημένες απαιτήσεις απόδοσης, να επιταχύνουν τη διαδικασία μετάβασης σε εικονικό περιβάλλον και παράλληλα να είναι βέβαιοι πως διαθέτουν όλα εκείνα τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να εκμεταλλευτούν πλήρως την ευελιξία και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από τις εικονικές υποδομές.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 48 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top