Τα οικονομικά αποτελέσματά της ανακοίνωσε η Samsung Electronics

Press News

Η Samsung Electronics ανακοινώνει ενοποιημένα έσοδα ύψους 28,67 τρις γουόν για το πρώτο τρίμηνο του 2009, που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009, αυξημένα κατά 10,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Τα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου ανήλθαν στα 470 δις γουόν σε ενοποιημένη βάση, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τις απώλειες των 740 δις γουόν το προηγούμενο τρίμηνο.

Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στις παγκόσμιες αγορές, η Samsung κατάφερε να αντιστρέψει τα αρνητικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2008, γεγονός στο οποίο συνετέλεσαν η σταθεροποίηση των τιμών στην αγορά των ημιαγωγών, τα αυξημένα περιθώρια κέρδους στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, καθώς και η προσεκτική διαχείριση των εξόδων.

Απόδοση ανά Επιχειρηματικό Τομέα

  • LCD: Ο συγκεκριμένος τομέας κατέγραψε έσοδα 4,11 τρις γουόν και λειτουργικές απώλειες 310 δις γουόν. Ωστόσο, η Samsung ξεπέρασε τις επιδόσεις της στην ευρύτερη αγορά των LCD panel, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις τηλεοράσεων με οθόνες μεγάλου μεγέθους, οι οποίες έφτασαν παγκοσμίως τα 6 εκατομμύρια τεμάχια, αυξάνοντας συνολικά και το μερίδιο της εταιρείας στη συγκεκριμένη αγορά. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2009 η Samsung προβλέπει μικρή βελτίωση στη συγκεκριμένη αγορά.
  • Τηλεπικοινωνίες: Σημαντική ανάκαμψη, με περιθώριο κέρδους 11%, καταγράφηκε στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών για το 1ο τρίμηνο του 2009, σε σχέση με το 1% του προηγούμενου τριμήνου. Τα έσοδα ανήλθαν στα 9,77 τρις γουόν και τα λειτουργικά κέρδη στα 1,12 τρις γουόν σε ενοποιημένη βάση. Επιπλέον, οι πωλήσεις σε τεμάχια διατηρήθηκαν στο ίδιο επίπεδο παρά τη γενικότερη κάμψη της αγοράς.  Η Samsung προβλέπει ότι, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση στην αγορά γενικότερα θα παραμείνει χαμηλή το δεύτερο τρίμηνο, η ζήτηση για smartphones, κινητά με οθόνη αφής και συσκευές 3G θα σημειώσει μικρή αύξηση.
  • Ψηφιακά Μέσα: Βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη 380 δις γουόν σε ενοποιημένη βάση παρουσίασε και ο τομέας των Ψηφιακών Μέσων, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων και την ελεγχόμενη διαχείριση των εξόδων. Τα έσοδα ανήλθαν στα 10,07 τρις γουόν, σημειώνοντας μείωση κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω εποχικότητας. Στον τομέα των Οικιακών Συσκευών η Samsung είχε εξίσου καλή απόδοση, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις επίλεκτων ψυγείων και πλυντηρίων drum στη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Samsung, η ζήτηση θα σημειώσει μικρή αύξηση το δεύτερο τρίμηνο λόγω εποχικότητας, αλλά και λόγω της εισαγωγής προϊόντων ψηφιακής αναμετάδοσης στην αγορά των ΗΠΑ.
  • Ημιαγωγοί: Τα έσοδα ανήλθαν στα 5,52 τρις γουόν, μειωμένα κατά 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το τμήμα κατέγραψε λειτουργικές απώλειες 670 δις γουόν.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.samsung.com.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 13 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top