GreenHeart, C901 και Naite από την Sony Ericsson

Press News

Η Sony Ericsson υιοθετεί ολοκληρωμένη φιλοσοφία ως προς την επίδρασή της προς το περιβάλλον με τα προϊόντα GreenHeart, την αναθεώρηση όλων των λειτουργιών της με στόχο τη μείωση εκπομπών CO² και τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει. Η εταιρεία δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές CO² από τις λειτουργίες της κατά 20% έως το 2015. Παράλληλα, στόχος της είναι η μείωση των εκπομπών που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 15% έως το 2015 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της - από το στάδιο του σχεδιασμού τους μέχρι και το τέλος της χρήσης τους από τους καταναλωτές.

Σημαντικός άξονας αυτών των δεσμεύσεων είναι η παρουσίαση των πρώτων προϊόντων GreenHeart της Sony Ericsson, του C901 GreenHeart, του Naite και των ακουστικών MH300 που έχουν δημιουργηθεί εξ’αρχής με βάση την ‘’πράσινη’’ φιλοσοφία της. Οι καινοτομίες που παρουσιάζονται στα νέα κινητά GreenHeart θα αποτελέσουν σταδιακά μέρος όλης της γκάμας προϊόντων της, ενώ θα προστίθενται συνεχώς ακόμα περισσότερα τέτοια χαρακτηριστικά.

Τα “πράσινα” χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται είναι ηλεκτρονικές οδηγίες χρήσης που μειώνουν τη χρήση χαρτιού περισσότερο από 90%, οι μικρότερες συσκευασίες που μειώνουν τις εκπομπές CO² που προέρχονται από μεταφορές περισσότερο από 80%, τα ανακυκλωμένα πλαστικά και οι χαμηλής κατανάλωσης φορτιστές. Χάρη σε αυτές τις καινοτομίες, το συνολικό ‘’αποτύπωμα’’ του διοξειδίου του άνθρακα των GreenHeart προϊόντων μειώνονται κατά 15%.

“Από την αρχή της ίδρυσής της το 2001, η Sony Ericsson προσπαθεί να ξεπεράσει τα πρότυπα της βιομηχανίας στην απομάκρυνση των βλαβερών στοιχείων και την κατανάλωση ενέργειας. Έχουμε αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση στον κύκλο ζωής των προϊόντων, με σκοπό να δημιουργούμε κινητά τηλέφωνα πιο φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και να επιτύχουμε τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή έως και το τέλος της χρήσης τους’’ δήλωσε ο Dick Komiyama, Πρόεδρος της Sony Ericsson διεθνώς. ”Η σημερινή ανακοίνωση για τη μείωση εκπομπών CO² και για τα νέα προϊόντα GreenHeart είναι το επόμενο βήμα στη δημιουργία μιας υπεύθυνης επιχείρησης και μιας προϊοντικής στρατηγικής που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία”.

Επίσης, η εταιρεία δεσμεύεται να αυξήσει σημαντικά την ποσότητα των κινητών τηλεφώνων που συγκεντρώνονται ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της ‘’TakeBack’’. Η Sony Ericsson στοχεύει από το 2011, χάρη σε αυτό το σύστημα, να συγκεντρώνει ένα εκατομμύριο κινητά τηλέφωνα ετησίως κάνοντας την ανακύκλωση πιο εύκολη για τους καταναλωτές της, καθώς θα παρέχει περισσότερα σημεία συλλογής όπως επίσης και σχετικές πληροφορίες.

Η Anne-Sofie Andersson, Διευθύντρια του International Chemical Secretariat (ChemSec) δήλωσε , “Η Sony Ericsson ήδη συνεργάζεται μαζί μας με δική της πρωτοβουλία για θέματα βιωσιμότητας. Ως ένας εποικοδομητικός οργανισμός με όραμα, η Sony Ericsson συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις όπως η αναθεώρηση του RoHS, στοχεύοντας στην μείωση χρήσης τοξικών χημικών και βαριών μετάλλων στα καταναλωτικά προϊόντα.”

‘’Οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο για ένα περιβάλλον πιο υγιές’’ λέει ο Peter Madden, Chief Executive, Forum for the Future. ‘’Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με τη Sony Ericsson, μία από τις ηγετικές εταιρίες στην παραγωγή κινητών, αφού δεσμεύεται να κάνει τις απαραίτητες μειώσεις εκπομπών CO² για την αποφυγή των κλιματικών αλλαγών και για να εξασφαλίσει ανάπτυξη με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και την κοινωνία’’.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας της Sony Ericsson και τη στρατηγική GreenHeart μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Sony Ericsson στις διευθύνσεις: www.sonyericsson.com/sustainability και www.sonyericsson.com/environment .

Tα κινητά GreenHeart, C901 και Naite, αναμένονται στην Ελλάδα το 3ο τρίμηνο του 2009.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 100 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top