Sparkle Calibre X265/X265HM

Η εταιρεία Sparkle ανακοίνωσε τις νέες κάρτες γραφικών Calibre X265 και X265HM, οι οποίες ενσωματώνουν το δεύτερης γενιάς σύστημα ψύξης Calibre Dual Fly Cooling System της εταιρείας και είναι - σύμφωνα με την Sparkle -  οι πρώτες κάρτες στον κόσμο στις οποίες χρησιμοποιείται η τεχνολογία "Pillars Traversed Cooling Fins Technology".

Τι κάνει αυτή την τεχνολογία ξεχωριστή; Εννέα μικρού μεγέθους πυλώνες στο κέντρο του συστήματος ψύξης, συνδέουν την αλουμινένια βάση του που έρχεται σε απευθείας επαφή με την GPU με οκτώ τετράγωνες φλοίδες αλουμινίου για επιπλέον ψύξη.

Το σύστημα ψύξης αποτελείται για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, από μία μεγάλου μεγέθους full cover αλουμινένια βάση με αλουμινένιες προεξοχές (καρφιά), δύο υψηλής απόδοσης heatpipes με διάμετρο 6mm, δύο υψηλής απόδοσης heatpipes με διάμετρο 8mm ενώ στην μέση ακριβώς της ψύκτρας, υπάρχουν οι εννέα "πυλώνες" που αναφέραμε και οι οποίοι έρχονται με τη σειρά τους σε επαφή με οκτώ επιπλέον λεπτές φλοίδες/πτερύγια αλουμινίου.

 

Οι τέσσερις σωληνώσεις μεταφοράς θερμότητας (heatpipes) μεταφέρουν την θερμοκρασία απευθείας από το heatspreader (διαχύτης θερμότητας) της GPU προς τα διάφορα πτερύγια. Οι πυλώνες από την άλλη, βοηθούν επιπλέον στην ταχύτερη μεταφορά της θερμότητας από την ψύκτρα στις οκτώ αλουμινένιες επιφάνειες που βρίσκονται στο κέντρο της κατασκευής. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη τεχνική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική συντελώντας στην υψηλότερη απόδοση και στις χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας, ειδικά με πλήρες φορτίο. Το σύστημα ψύξης καλύπτει την GPU, τα chip της μνήμης, το κύκλωμα MOS και NVIO στο PCB.

Οι κάρτες γραφικών Sparkle Calibre X265/X265HM ενσωματώνουν την 55nm GPU της Nvidia, Geforce GTX 260 και είναι εργοστασιακά υπερχρονισμένες. Η GPU από τα 576MHz λειτουργεί στα 666MHz (διαβολικό νούμερο Wink ενώ οι shaders (ή cores όπως αρέσει στην Nvidia να τους ονομάζει) έχουν συχνότητες 1476MHz (από 1242MHz). Η μνήμη επίσης που έχει μέγεθος 896MB έχει υπερχρονιστεί στα 2268MHz από τα 1998MHz. 

Οι νέες κάρτες της Sparkle διαθέτουν PCB μαύρου χρώματος κατασκευής της Sparkle και σύμφωνα με την εταιρεία τα κυκλώματα τροφοδοσίας vGPU και vMem προσφέρουν περισσότερες φάσεις. Επιπλέον χρησιμοποιούνται πυκνωτές στερεάς κατάστασης για μεγαλύτερο κύκλο ζωής και αξιοπιστία.


Lacrimosa_daemon

Πανέμορφη και εντυπωσιακή ,

Πανέμορφη και εντυπωσιακή , θα δούμε τι ψάρια πιάνει το σύστημα ψύξης της.

ThOraX

Ναι, κούκλα ειναι

με αυτο το σύστημα ψύξης που έχει. Τα ρολόγια της ειναι πολυ καλά,αρκετά ανεβασμένα.

El Niño

Μετά την 8600GT της Sparkle

Μετά την 8600GT της Sparkle που είχα μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου, έχω να πω Sparkle rules Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 45 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top