Google Chrome OS

Press News

Η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος "ανοικτού κώδικα" (open source) Google Chrome OS. Οι πρώτες συσκευές οι οποίες θα μπορούν να "τρέξουν" με Google Chrome OS, θα είναι διαθέσιμες το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Η Google διαθέτει από σήμερα τον κώδικα, έτσι ώστε να προσκαλέσει την κοινότητα ανοικτού κώδικα (open source community), καθώς και εξωτερικούς προγραμματιστές να συμμετέχουν στην ανάπτυξή του.

Το Google Chrome OS έχει σχεδιαστεί, έτσι, ώστε να είναι ελαφρύ και γρήγορο, επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίξουν τους υπολογιστές τους και να συνδεθούν απευθείας, μέσα σε δευτερόλεπτα. Το εν λόγω λειτουργικό σύστημα βασίζεται στον web browser της Google, Google Chrome. Η εφαρμογή πλοήγησης Google Chrome, η οποία είναι διαθέσιμη στο κοινό από το 2008, σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στο νέο κύμα ισχυρών εφαρμογών στο διαδίκτυο. Το Google Chrome OS, επεκτείνει τη συγκεκριμένη φιλοσοφία με τη δημιουργία μιας γρήγορης, σταθερής και ασφαλούς διαδικτυακής εμπειρίας στο κέντρο του λειτουργικού συστήματος.

"Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή τους συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερες δυναμικές εφαρμογές και κάνοντας όλο και περισσότερο δυναμικά πράγματα. Για το λόγο αυτό, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ριζικά διαφορετική τεχνολογική εμπειρία, ειδικά, για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο σήμερα", δήλωσε ο Sundar Pichai, Αντιπρόεδρος Προϊοντικής Διαχείρισης. "Με το Google Chrome OS, κάναμε την πληροφορική γρηγορότερη, ευκολότερη και ασφαλέστερη από ποτέ. Αν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, είμαστε ενθουσιασμένοι από την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι σήμερα και προσβλέπουμε στην "ανοιχτή" ανάπτυξη της τεχνολογίας με τη βοήθεια της κοινότητας του ανοικτού κώδικα".

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Chrome OS περιλαμβάνουν:

• Ταχύτητα: Το Google Chrome OS είναι σε θέση εκκίνησης και επανεκκίνησης μέσα σε δευτερόλεπτα, φορτώνοντας και τρέχοντας τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές ομαλά και γρήγορα.
• Ασφάλεια: Εφόσον, όλοι οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το Google Chrome OS το κάνουν διαδικτυακά, κάθε tab λειτουργεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο sandbox ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προστατεύεται αποτελεσματικότερα ο υπολογιστής από τους ιούς και τα κακόβουλα λογισμικά.
• Απλότητα: Το Google Chrome OS "τρέχει" όλες τις εφαρμογές διαδικτυακά. Αυτό σημαίνει ότι η επεξεργασία εγγράφων και pdfs, η προβολή εικόνων κλπ. θα γίνονται μέσω διαδικτύου, έτσι ώστε να μη είναι απαραίτητο για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος να κατεβάσουν κάτι επιπλέον ή να διαχειριστούν αναβαθμίσεις για να δουλέψουν και να παίξουν στο διαδίκτυο.

Η Google ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του ανοικτού κώδικα κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής εκδήλωσης στο Mountain View. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξτε στη σχετική ενότητα του blog στη διεύθυνση googleblog.blogspot.com ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.chromium.org.


voltmod

Η Microsoft πρέπει να τα έχει

Η Microsoft πρέπει να τα έχει πάρει στο... κράνος Smile

z3et

Οσοι ομως εχουν χαμηλη

Οσοι ομως εχουν χαμηλη ταχυτητα ή γενικοτερα δεν εχουν broadband internet, τοτε ειναι απλα αχρηστο.

voltmod

Δεν αντιλέγω σε αυτό που

Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες... ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Google, βρίσκεται μπροστά από ένα... epic fail. Προτρέχουμε βεβαίως, αλλά φυσικό είναι να γίνονται υποθέσεις...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 32 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top