Άδοξο τέλος για το CrunchPad

Ο Michael Arrington, ο ιδιοκτήτης του δημοφιλούς site TechCrunch και εμπνευστής της ιδέας αλλά και υπεύθυνος ως ένα βαθμό της ανάπτυξης του πολυαναμενόμενου Tablet PC που έφερε την σφραγίδα της εταιρείας του (κάτι που φαίνεται και από την ονομασία), το CrunchPad, ανακοίνωσε ότι το "project" τελείωσε άδοξα. "Ήταν τόσο κοντά, που σχεδόν μπορούσα να το γευτώ" αναφέρει σε άρθρο του.

Από την ανακοίνωση του είναι φανερή η απογοήτευση, η ντροπή αλλά και το αίσθημα αδικίας που τον διακατέχει, αφού λίγο πολύ, μας είπε ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει το project, όσο αφορά στην ανάπτυξη του hardware, η Fusion Garage τον... άδειασε, αποφασίζοντας να λανσάρει από μόνη της το CrunchPad. Όπως όμως ο ίδιος αναφέρει, δεν μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία που αποτελείται από 13 εργαζόμενους, αφού δείχνει να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Όσο αφορά σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας τόνισε, ότι το CrunchPad, δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία δική του, της εταιρείας του ή της Fusion Garage, αλλά και των δύο εταιρειών. Η ομάδα της Fusion Garage αναμίχθηκε με εκείνη του TechCrunch, κατά την ανάπτυξη του CrunchPad. Η ομάδα του TechCrunch είχε ως επικεφαλή τον Brian Kindle, τον πρώην VP της εταιρείας Vudu καθώς και ενός πρώην μηχανικού της TiVo. Τα έξοδα όσο αφορά στην ανάπτυξη του CrunchPad μοιράστηκαν στα δύο ανάμεσα στις δύο εταιρείες, οι οποίες επέλεγαν να δουλέψουν είτε στην Σιγκαπούρη και στην Ταϊβάν, είτε στην Silicon Valey, στις Η.Π.Α. Από κοινού οι δύο ομάδες κατείχαν το trademark για το CrunchPad οπότε είναι μάλλον απίθανο απλώς να κατασκευάσουν και να πουλήσουν την συσκευή χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ομάδας του TechCrunch. 

Όπως λέει ο Arrington, ακόμα δεν είναι σίγουρος για το τι έχει συμβεί, και σκέφτεται ότι πιθανόν η Fusion Garage σκέφτεται να επαναδιαπραγματευτεί μαζί του την συμφωνία γύρω από το CrunchPad. Ωστόσο δεν αισιοδοξεί για κάτι τέτοιο. Από όσα αναφέρει, παραθέτωντας σχετικά email της Fusion Garage αλλά και δικά του, η Fusion Garage δεν επιθυμεί να προχωρήσει το σχέδιο μαζί του, και πως το TechCrunch ετοιμάζει πολλαπλές μηνύσεις προς την εταιρεία Fusion Garage αλλά και τους μετόχους της.

Όπως πάντως ο ίδιος παραδέχεται, υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε ιστορία και αναμφισβήτητα, θα έχουν την δική τους, ωστόσο το νομικό σύστημα θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν εν' καιρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το απόλυτο "FAIL" του Michael Arrington, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


voltmod

Κρίμα, ήταν φιλόδοξο σχέδιο.

Κρίμα, ήταν φιλόδοξο σχέδιο. Ελπίζω, να βρεθεί λύση και να κυκλοφορήσει τελικά.

z3et

tablet pc ειναι?

tablet pc ειναι?

voltmod

Βασικά "internet tablet", με

Βασικά "internet tablet", με οθόνη αφής Wink

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 64 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top