Το πρώτο προϊόν "Larrabee" δεν θα είναι chip αλλά... λογισμικό ανακοίνωσε η Intel

Απίστευτο, αλλά η Intel αποφάσισε να μην παρουσιάσει τον πρώτο επεξεργαστή γραφικών της εταιρείας "Larrabee" ως προϊόν πυριτίου, αλλά ως πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού και... μόνο, τουλάχιστον αρχικά. Αυτό αποτελεί μία αναπάντεχη εξέλιξη όσο αφορά στην ανάπτυξη του "θρυλικού" chip, για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή επεξεργαστών, ο οποίος το αναπτύσσει για περισσότερο από μία δεκαετία.

"Τόσο το chip όσο και η ανάπτυξη του λογισμικού του project είναι πίσω χρονικά από όσο περιμέναμε" είπε ο Nick Knupfeer, εκπρόσωπος της Intel. "Ως αποτέλεσμα, το πρώτο προϊόν του project "Larrabee" δεν θα ανακοινωθεί ως stand-alone ξεχωριστός επεξεργαστής γραφικών" συμπλήρωσε. "Αντί αυτού, θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού για εσωτερική αλλά και εξωτερική χρήση".

Η Intel για την ώρα δεν ξεκαθαρίζει ποιες άλλες εκδόσεις θα εμφανιστούν μετά την ανακοίνωση του πρώτου προϊόντος ή του "kit" που θα αφορά στην πλατφόρμα λογισμικού για το "Larrabee".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Intel δε έχει καν πλησιάσει τους στόχους που είχει θέσει όσο αφορά στην απόδοση του επεξεργαστή γραφικών με το "Larrabee", τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Jon Peddie, πρόεδρος της εταιρείας Jon Peddie Research και αναλυτής της αφοράς στον τομέα των επεξεργαστών γραφικών. "Ο Justin Rattner της Intel, πραγματοποίησε επίδειξη με το Larrabee να "χτυπάει" 1 TeraFLOP, που είναι μια καλή επίδοση αλλά όχι αρκετή, όσο μπορείς να πεταχτείς μέχρι την γωνία και να αγοράσεις με δύο εκατοντάδες δολάρια μία οποιαδήποτε κάρτα γραφικών της ATI που μπορεί να χτυπήσει 5 TeraFLOP".

Ο επεξεργαστής γραφικών με την κωδική ονομασία "Larrabee" ήταν να κυκλοφορήσει το 2008 και θα ανταγωνιζόταν στην αγορά των ξεχωριστών κρατών γραφικών τα προϊόντα των AMD (ATI) και Nvidia αλλά η ανάπτυξη του καθυστέρησε σημαντικά. Η Intel δεν μας ξεκαθαρίζει πότε ακριβώς θα διαθέσει την πλατφόρμα λογισμικού για το "Larrabee", αλλά απλώς μας λέει "του χρόνου".


voltmod

10 χρόνια "vaporware" από την

10 χρόνια "vaporware" από την Intel... που τώρα έγινε... "software" ξαφνικά Sad

z3et

Απο ποτε μια καρτα της ΑΤΙ

Απο ποτε μια καρτα της ΑΤΙ βγαζει 5 TFlops?

voltmod

Έχεις απόλυτο δίκιο z3et, και

Έχεις απόλυτο δίκιο z3et, και εγώ όταν το διάβασα απόρρησα, αλλά το άφησα γιατί μάλλον η υπερβολή είναι... εσκεμμένη.
4,64TFLOPs για την ATI Radeon HD 5970 με τις δύο GPUs. Από την άλλη, δεν κοστίζει $200, οπότε ο αναλυτής, που συνεργάζεται το C|Net μάλλον υπερβάλει...

z3et

Μαλιστα. To 1 TF το βρισκω

Μαλιστα. To 1 TF δεν το βρισκω κακο παντως. Μη ξεχναμε η σειρα 4χχχ της ΑΤΙ εβγαζε ~1.2TF περιπου σε Single precision FP.

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Σαβ, 05/12/2009 - 14:43.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 411 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top