Η Nvidia παρουσίασε την επόμενη γενιά της Tegra πλατφόρμα της για Mobile συσκευές

H Nvidia αυξάνοντας συνεχώς το ενδιαφέρον της για τα Tablet PC, στην CES 2010 αυτης της εβδομάδας παρουσίασε την "next-gen" (ή αλλιώς επόμενής γενιάς) επεξεργαστών Tegra που θα εφαρμοστεί σε φορητές συσκευές.

 

O νέος Tegra Processor θα είναι ικανός να αναπαράγει HD υλικό καταφέρνοντας παράλληλα όσο το δυνατών χαμηλότερη κατανάλωση. Άν και η Nvidia παρουσιάζει τον Tegra ως επεξεργαστή για φορητές συσκευές (laptop, nettops κλπ) κάνει σαφές οτι θα προορίζεται μόνο για Tablet PCs. Ο Πρόεδρος και ταυτόχρονα Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Jen-Hsun Huang, παρουσιάζοντας το προίον έδειξε διάφορους κατασκευαστές, αναμέσά τους η MSI, η ASUS και η ICD. Αναφέροντας επίσης, “Το 2010 θα είναι η αρχή της επανάστασης των Tablet PC.

Επίσης ο Huang υποστήριξε θερμά την Tegra πλατφόρμα μιας και θεωρεί οτι  είναι ένα από τα πιό σημαντικά και συνάμα ισχυρά προϊόντα που παράχθηκαν ποτέ από την Nvidia. “Αυτός ο επεξεργαστής δεν είναι τίποτα άλλο, πάρα ένα θαύμα για εμάς” ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Νvidia.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Nvidia η Tegra σειρά θα είναι η πρώτη διπλού πυρήνα (Dual Core) ARM Cortec A9 CPU για φορητές συσκευές. “Ο Φορητός Υπολογιστής μου δεν διαθέτει καν διπύρηνο επεξεργαστή, όμως το tablet PC μου έχει” είπε ο Huang. O Tegra διαθέτει οκτώ διαφορετικές επεξεργαστικές μονάδες που "δίνουν" στις φορητές συσκευές περίπου δέκα (10) φορές περισσότερη δύναμη απο τα κοινά Smartphones, αλλά θα καταναλώνει έως και είκοσι (20) φορές λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς υπολογιστές. Επίσης η νέα γενιά Tegra προσφέρει τέσσερις φορές περισσότερη απόδοση απ'οτι η προηγούμενη γενιά Tegra.

Ο Huang παρουσίασε αρκετά Tablet PCs που χρησιμοποιούσαν την νέα πλατφόρμα Tegra, δίνοντας έμφαση στον υπέρ-χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστή, όπου δεν έχει ανάγκη κάποιο σύστημα ψύξης από ανεμιστήρες ή αεραγωγούς. Μαζί με την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, οι Tegra συσκευές θα μπορούν να “δώσουν” πάνω απο 16 ώρες συνεχούς προβολής HD βίντεο ή 140 ώρες μουσικής και όλα αυτά, σε μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Επίσης ανέφερε οτι ο Tegra, μαζι με τoν Adobe Flash 10.1 μπορούν να παρέχουν επιτάχυνση video HD και 3D παιχνίδια για φορητές συσκευές.

Η Nvidia με την βοήθεια του Tim Sweeney, ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Epic Games, παρουσίασε την μηχανή γραφικών Unreal Engine που “έτρεχε” στην Tegra πλατφόρμα, δείχνοντας το πόσο καλά μπορεί ο επεξεργαστής να απεικονίσει υψηλής ποιότητας γραφικά

Επίσης η Nvidia έριξε τα "πυρά" της στην αντίπαλο της Intel, συγκρίνοντας ένα HD βίντεο του Iron Man 2 σε δυο PC που το ένα “φόραγε” τον Atom επεξεργαστή της Intel, και το άλλο διέθετε τον Tegra της Nvidia. Στην συσκεή, λοιπόν,  που είχε τον Atom, το βίντεο ήταν "αργό", με παύσεις και ασύγχρονο ήχο σε σχέση με την εικόνα. Στην πλατφόρμα, ομως,  της Nvidia το βίντεο “κυλούσε” απροβλημάτιστα.

 


voltmod

Εξαιρετική η πρόταση της

Εξαιρετική η πρόταση της Nvidia, που θα την δούμε σίγουρα σε πολλές λύσεις smartphone, tablet ή ακόμα και σε μικρά PC!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 84 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top