Η Nokia προσφέρει δωρεάν πλοήγηση σε οδηγούς και πεζούς, στα smartphones

Press News

Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδια της να προσφέρει δωρεάν πλοήγηση σε όσους οδηγούς και πεζούς διαθέτουν κάποιο από τα smartphones της, μέσω μιας νέας έκδοσης του Ovi Maps, η οποία διατίθεται από την ιστοσελίδα www.nokia.com/maps.

Οι χάρτες και το λογισμικό πλοήγησης της Nokia βασίζονται σε μια μοναδική υβριδική τεχνολογία και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε κινητά τηλέφωνα. Η νέα έκδοση του Ovi Maps θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα λειτουργικά χαρακτηριστικά για την πλοήγηση πεζών και αυτοκινήτων, όπως φωνητικές οδηγίες turn-by-turn για 74 χώρες σε 46 γλώσσες, πληροφορίες κίνησης για περισσότερες από 10 χώρες, καθώς και λεπτομερείς χάρτες για περισσότερες από 180 χώρες.

Θέλουμε η χρήση του κινητού για την πλοήγηση να γίνει τόσο οικεία, όσο είναι το να στείλουμε ένα γραπτό μήνυμα ή να βγάλουμε μια φωτογραφία. Πιστεύουμε ότι το να προσφέρουμε χωρίς χρέωση τους καλύτερους χάρτες και τη δυνατότητα φωνητικής πλοήγησης, θα αποτελέσει τον καταλύτη για να πετύχουμε κάτι τέτοιο,” εξηγεί ο κ. Anssi Vanjoki, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στη Nokia. “Γιατί να έχει κανείς πολλαπλές συσκευές οι οποίες δουλεύουν μόνο στα όρια μιας χώρας ή γεωγραφικής περιοχής; Βάλτε όλες τις λειτουργίες μαζί, κάντε το δωρεάν, κάντε το παγκόσμιο και έτσι αποκτάτε αμέσως κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο και μπορεί να σας καθοδηγήσει μέσα σε οποιαδήποτε, σχεδόν, πόλη του κόσμου, είτε περπατάτε, είτε οδηγείτε.”

Πέντε βασικά χαρακτηριστικά κάνουν το Ovi Maps να ξεχωρίζει:

  • 1. Κανένα κρυφό κόστος

Η νέα έκδοση του Ovi Maps προσφέρεται με όλους τους χάρτες, ενώ διαθέτει high-end λειτουργίες πλοήγησης όμοιες με αυτές των πλοηγών αυτοκινήτου, χωρίς χρέωση. Η νέα έκδοση του Ovi Maps είναι δική σας και μπορείτε να την κρατήσετε για όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Χωρίς να απαιτούνται επιπλέον άδειες για πρόσθετες χώρες, γεωγραφικές περιοχές ή υπηρεσίες όπως οι πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές συνθήκες (traffic information), ή οι ταξιδιωτικοί οδηγοί. Οι πάροχοι ενδέχεται να χρεώνουν την κίνηση Data.

  • 2. Άριστη κάλυψη παγκοσμίως

Μπορείτε να πάρετε το κινητό σας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πάτε, έχοντας ως δεδομένο τη φωνητική καθοδήγηση, τόσο για πεζούς, όσο και για οδηγούς, σε 74 χώρες και μέσω 46 διαφορετικών γλωσσών, ενώ υπάρχουν επιπλέον χάρτες για συνολικά περισσότερες από 180 χώρες. Έτσι έχετε δωρεάν τους καλύτερους χάρτες με τη μεγαλύτερη παγκόσμια κάλυψη.

  • 3. Δεν απαιτείται σύνδεση δικτύου κατά την πλοήγηση

Με τη μοναδική, υβριδική τεχνολογία της Nokia μπορείτε να αποφύγετε το κόστος των συνδέσεων με το δίκτυο κινητής, και το επακόλουθο άδειασμα της μπαταρίας. Μπορείτε να φορτώσετε από πρίν τους χάρτες στο Nokia smartphone και να βάλετε το Ovi Maps σε λειτουργία offline, κάνοντας οικονομία στην μπαταρία, χωρίς να χάσετε τη λειτουργία πλοήγησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε εκείνους που ανησυχούν για το κόστος της κίνησης data όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ή σε περιπτώσεις που ταξιδεύουν μέσα από περιοχές με μειωμένη ή καθόλου κάλυψη.

  • 4. Μοναδική υβριδική τεχνολογία

Το Ovi Maps έχει βασιστεί σε μια προηγμένη τεχνολογία που ονομάζεται hybrid vector maps (υβριδικών ανυσματικών χαρτών). Οι χάρτες vector έχουν υψηλή ποιότητα αλλά είναι πιο ελαφριοί, επιτρέποντας την πλοήγης ακόμη και εάν χαθεί η σύνδεση με το δίκτυο κινητής. Αυτό σημαίνει ότι οι χάρτες που κατέβηκαν ή ενημερώθηκαν στη διάρκεια κάποιας σύνδεσης με το δίκτυο έχουν περίπου το μισό μέγεθος από τους ογκώδεις bitmap χάρτες που χρησιμοποιούν άλλοι πάροχοι κινητών χαρτών.Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για άλλους παρόχους, η υβριδική τεχνολογία εξασφαλίζει ότι ο κάθε χάρτης που κατεβαίνει, αποθηκεύεται στη συσκευή για μελλοντική χρήση.

  • 5. Φωνητική καθοδήγης & πληροφορίες κίνησης

Η φωνητική καθοδήγηση Turn-by-turn, προσφέρεται δωρεάν, τόσο για οδηγούς, όσο και για πεζούς. Για τους οδηγούς υπάρχει λειτουργία lane assistance, πληροφορίες για την κίνηση, κάμερα ασφαλείας και προειδοποίηση υπέρβασης ορίου ταχύτητας. Για τους πεζούς υποστηρίζονται συντομότερες διαδρομές μέσα από πάρκα ή πεζοδρόμους για περισσότερες από 100 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι 6000 τρισδιάστατες απεικονίσεις χαρακτηριστικών σημείων (3D landmarks) σε περισσότερες από 200 πόλεις θα σας βοηθήσουν να βρείτε ακριβώς πού βρίσκεστε.

Το Ovi Maps είναι άμεσα διαθέσιμο να κατέβει για 10 μοντέλα Nokia, στα οποία περιλαμβάνονται το δημοφιλές Nokia N97 mini, το Nokia 5800 XpressMusic και το Nokia E72, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προστεθούν κι άλλα Nokia smartphones. Στο μεταξύ, όσοι διαθέτουν ένα smartphone Nokia που είναι συμβατό με το νέο Ovi Maps μπορούν ήδη να αποκτήσουν τους χάρτες χωρίς χρέωση, από την ιστοσελίδα : www.nokia.com/maps.

Από το Μάρτιο 2010, τα νέα smartphones της Nokia που διαθέτουν GPS, θα περιέχουν την νέα έκδοση του Ovi Maps, με προφορτωμένα στοιχεία για τους τοπικούς χάρτες, με high-end λειτουργία πλοήγησης για πεζούς και οδηγούς, και με δωρεάν πρόσβαση στους ταξιδιωτικούς οδηγούς του Lonely Planet και της Michelin.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 31 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top