Η πρώτη στον κόσμο τεχνολογία μνήμης NAND Flash στα 25nm από Intel και Micron

Press News

H Intel Corporation και η Micron Technology, Inc. ανακοίνωσαν την παγκοσμίως πρώτη NAND flash μνήμη στα 25-nanometer (nm), η οποία παρέχει έναν οικονομικότερο τρόπο για να αυξηθεί ο αποθηκευτικός χώρος σε δημοφιλείς καταναλωτικές συσκευές όπως τα smartphones, τα personal music και media players (PMPs), καθώς επίσης και στη νέα κατηγορία των solid-state drives (SSDs) υψηλής απόδοσης.

Οι μνήμες NAND flash χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καταναλωτικών ηλεκτρονικών για την αποθήκευση data ή άλλων αρχείων media, διατηρώντας τις αποθηκευμένες πληροφορίες ακόμη και όταν η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας για την κατασκευή όλο και μικρότερων στοιχείων μνήμης NAND δίνει τη δυνατότητα για νέες εφαρμογές και περαιτέρω ανάπτυξη όσον αφορά τις πιθανές χρήσεις τους. Η τεχνολογία των 25nm δεν αποτελεί μόνον μια τεχνολογία κατασκευής της πιο μικρής πύλης NAND, αλλά είναι η τεχνολογία κατασκευής των μικρότερων ημιαγωγών στον κόσμο, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε όλο και περισσότερα αρχεία μουσικής, βίντεο ή data στις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές και τους υπολογιστές μας.

Η τεχνολογία των 25nm θα επιτρέψει στην IM Flash Technologies (IMFT), την κοινοπραξία της Intel και της Micron για τις μνήμες NAND flash, να προχωρήσει στην κατασκευή μνήμης 8 gigabytes (GB) σε μία και μόνο κυψέλη NAND, δημιουργώντας έτσι storage υψηλής χωρητικότητας για τα σύγχρονα μικροσκοπικά gadgets της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων. Με φυσικές διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 167mm2, η μνήμη αυτή θα είναι αρκετά μικρή για να περάσει μέσα από την τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο ενός ψηφιακού δίσκου (CD), αλλά θα καταφέρει να αποθηκεύει 10 φορές περισσότερα δεδομένα σε σύγκριση με αυτόν (ένα τυπικό CD μπορεί να αποθηκεύσει 700 megabytes από data).

Η Intel και η Micron, μέσα από το συνεχές ενδιαφέρον και τις επενδύσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνολογίας κατασκευής στοιχείων NAND, κατάφεραν να διπλασιάζουν την πυκνότητα μιας κυψέλης NAND κάθε 18 μήνες περίπου, γεγονός το οποίο οδηγεί σε προϊόντα με μικρότερες διαστάσεις, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και μικρότερο κόστος. Η Intel και η Micron συνέστησαν την IMFT το 2006, και ξεκίνησαν την παραγωγή με τεχνολογία 50nm, ενώ το 2008 ακολούθησε η τεχνολογία των 34nm. Με τη σημερινή τεχνολογία των 25nm, οι δύο εταιρείες καταφέρνουν να διευρύνουν την πρωτοπορία τους, παρουσιάζοντας μια λιθογραφική μέθοδο για την κατασκευή των μικρότερων ημιαγωγών στον κόσμο.

"To να βρίσκονται στην πρωτοπορία ολόκληρου του κλάδου κατασκευής ημιαγωγών διαθέτοντας την πιο προηγμένη τεχνολογία, αποτελεί ένα τεράστιο επίτευγμα για την Intel και τη Micron. Προσδοκούμε να προχωρήσουμε και σε πιο μικρές διαστάσεις, σπρώχνοντας τα κατασκευαστικά όρια ακόμη πιο μακριά," δήλωσε ο κ. Brian Shirley, αντιπρόεδρος στο τμήμα στοιχείων μνήμης στη Micron. "Η συγκεκριμένη τεχνολογία παραγωγής, μέσα από λύσεις που επιτρέπουν την πυκνότερη αποθήκευση αρχείων media, θα δημιουργήσει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους πελάτες μας."

"Μέσα από τις συνεχείς μας επενδύσεις στην IMFT, δημιουργούμε κορυφαία τεχνολογία και μεθόδους παραγωγής οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε τις πιο οικονομικές και αξιόπιστες μνήμες NAND," δήλωσε ο κ. Tom Rampone, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής στο τμήμα Εφαρμογών NAND της Intel. "Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η ευρεία αποδοχή των solid-state drives στους υπολογιστές."

Η μνήμη των 8GB, κατασκευασμένη με τεχνολογία 25nm, βρίσκεται σε στάδιο δειγματισμού και αναμένεται να περάσει σε μαζική παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Η μνήμη αυτή προσφέρει στους κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών multi-level memory cells με τη μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα, που φτάνει στο επίπεδο των 2 bits ανά κυψέλη, και διστάσεις που είναι σύμφωνες με το καθιερωμένο πρότυπο του κλάδου, το small-outline package (TSOP). Πολλά στοιχεία των 8GB μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα μόνο περίβλημα (package), αυξάνοντας τη χωρητικότητα ανά μονάδα επιφάνειας.

Το νέο στέλεχος των 8GB τεχνολογίας 25nm, οδηγεί στη μείωση του αριθμού των τσιπ κατά 50 τοίς εκατό, σε σύγκριση με τις παλαιότερες τεχνολογίες . Έτσι δίνει τη δυνατότητα για μνήμες μεγαλύτερης χωρητικότητας που έχουν μικρότερες διαστάσεις και χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Για παράδειγμα, ένα solid-state drive (SSD) με χωρητικότητα 256GB, μπορεί πλέον να κατασκευαστεί με μόλις 32 τέτοια στοιχεία μνήμης (έναντι 64 της προηγούμενης τεχνολογίας), ενώ για ένα smartphone των 32GB χρειάζονται μόλις τέσσερα, και για ένα φλασάκι των 16GB απαιτούνται μόνο δύο.


z3et

Φθηνοτεροι SSD incomin...

Φθηνοτεροι SSD incomin... Laughing out loud

vel-shop

Υπέροχα...

...νέα!

Αντε μπας και τα ερχόμενα Χριστούγεννα χτυπήσουμε κι έναν SSD για την πάρτη μας!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 29 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top