Νέος οκταπύρηνος Power7 επεξεργαστής από την IBM

Είχαμε αναπαραγάγει την σχετική πληροφορία από τον Ιούλιο του... 2008, ότι η IBM δηλαδή θα εμφάνιζε ένα νέο επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες μέσα στο 2010. Τελικώς, η πληροφορία ήταν αληθής και η εταιρεία παρουσίασε τον νέο οκταπύρηνο Power7 (διαθέτει οκτώ πυρήνες στο ίδιο die). Το μεγάλο πλεονέκτημα της σειράς Power7 ωστόσο δεν είναι οι οκτώ πυρήνες, αλλά η υποστήριξη έως και 32 threads ανά chip (τέσσερα threads ανά πυρήνα).

Οι Power7 είναι κατασκευασμένοι να είναι οι πλέον αποδοτικοί, χάρη σε ορισμένες προηγμένες τεχνολογίες που ενσωματώνουν όπως την τεχνολογία Intelligent Threads, η οποία βελτιστοποιεί τον διαμοιρασμό του φόρτου εργασίας επιλέγοντας αυτόματα το κατάλληλο "threading mode", δηλαδή σε Single Thread Mode (ανά πυρήνα) ή Simultaneous Multi Thread-2 ή 4 mode.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει στους επεξεργαστές ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ανάλογα την εφαρμογή και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Power7 μπορούν υποστηρίξουν έως και 128 simultaneous compute threads!

Οι επεξεργαστές Power7 της IBM επίσης μπορούν να μεγιστοποιήσουν την πρσπέλαση της cache από τους πυρήνες, βελτιστοποιώντας την απόδοση χάρη στην τεχνολογία Intelligent Cache.

Επιπλέον υποστηρίζουν την τεχνολογία εικονικοποίησης (virtualization) PowerVM αλλά και την τεχνολογία Active Memory Expansion.

Η "μεγάλη μπλε" σκοπεύει στον ανταγωνισμό με τους Intel Xeon και AMD Opteron ωστόσο φαίνεται πως έχει το πλεονέκτημα, αφού όπως είναι γνωστό, οι επεξεργαστές Intel Xeon, μέσω της τεχνολογίας HyperThreading υποστηρίζει δύο threads ανά πυρήνα.

Η εταιρεία ήδη ανακοίνωσε τέσσερα νέα συστήματα που απευθύνονται σε εταιρείες και οργανισμούς και τα οποία ενσωματώνουν τον νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή Power7, τα Power 780, Power 770, Power 755 και Power 750 Express. Τα δύο πρώτα, μπορούν να δεχτούν έως και οκτώ επεξεργαστές Power7 (δηλαδή 64 πυρήνες) αλλά το δεύτερο, επιδεικνύει μεγαλύτερο λόγο απόδοσης/watt (επιδεικνύει 70% χαμηλότερη κατανάλωση από ένα αντίστοιχης ισχύος σύστημα με Power6. Το σύστημα Power 755, μπορεί να δεχτεί τέσσερις επεξεργαστές Power 7 (32 πυρήνες, έως 128 simultaneous compute threads) και στοχεύει στην αγορά των "cluster" υψηλής απόδοσης όπως και ο server Power 750 Express που στοχεύει στην αγορά των database server.


z3et

Σταθερη αξια η IMB Αυτο με

Σταθερη αξια η IMB Wink

Αυτο με τo "4 threads ανα πυρηνα" θα το εφαρμοσει και η AMD στα "Bulldozer" CPU της (2011+)

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 629 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top