Εκπληκτικές οι πωλήσεις των smartphones το 2009

Η αγορά των touch-screen smartphones ολοκλήρωσε το 2009 με... κρότο, αφού το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς (Q4), όσο αφορά στις πωλήσεις, έκλεισε στα 75,85 εκατομμύρια τεμάχια, αύξηση που ισοδυναμεί με ποσοστό της τάξης του 108,9% σε σχέση με την περσινή χρονιά (διπλάσιες πωλήσεις). Η τρομερή αύξηση επιδεικνύει μία τάση, που επιβεβαιώνεται με τον πλέον "τρανταχτό" τρόπο από την έρευνα της Canalys.

Οι χρήστες σήμερα γυρεύουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες και επιθυμούν κάτι περισσότερο από την απλή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και τα μηνύματα κειμένου, για αυτό και στρέφονται στα smartphones, με σκοπό να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις τους.

Επιστρέφοντας στους αριθμούς, να αναφέρουμε ότι η απόλυτη νικήτρια στο "ξήλωμα των ραφιών" σε παγκόσμιο επίπεδο από... smartphones, ήταν η Apple, με ποσοστό 33,1% επί των πωλήσεων που αντιστοιχούν σε 25,1 εκατομμύρια τεμάχια (και με μόνο δύο... έξυπνα τηλέφωνα στην γκάμα της, τα iPhone 3G και 3GS) . Την ακολούθησαν η Νokia με 29,5% ποσοστό και συνολικά 22,36 εκατομμύρια... εξαφανισμένα τεμάχια.

Στην τρίτη θέση επαναπαύεται η HTC, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 7,7 εκατομμύρια τεμάχια και ποσοστό 10,2% από την συνολική πίτα. Με πωλήσεις που έφτασαν τα 4,84 εκατομμύρια τεμάχια, η Samsung βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό περίπου 6,4% ενώ άλλοι κατασκευαστές (π.χ LG, Motorola, Sony Ericsson) είχαν ποσοστό 20,9% και πωλήσεις περίπου 15,8 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Όσο αφορά στα λειτουργικά συστήματα, το Symbian, παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, με πωλήσεις διπλάσιες από το λειτουργικό σύστημα της Research In Motion (RIM). Η Apple με το iPhone OS βρίσκεται στην τρίτη θέση εδώ, αλλά όπως μπορείτε να παρατηρήσετε η αύξηση του ποσοστού της σε σχέση με περυσι είναι... τρομακτική, στο 82,9%! Εκπληκτικό, αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτή η εταιρεία πουλάει κινητό τηλέφωνο τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Microsoft, που το παλεύει πολύ και αναμφισβήτητα με τα Windows Mobile 7, θα αυξήσει το ποσοστό της το 2010, βρίσκεται κάτω από την Apple, με ποσοστό 8,8% (και πωλήσεις που αγγίζουν τα 14,7 εκατομμύρια τεμάχια ενώ σημαντικό μπορεί να θεωρηθεί το ποσοστό που κατέχει το Android της Google, το οποίο έφτασε το 4,7%. Μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος ζωής του, είναι ελάχιστος σε σχέση με των άλλων εταιρειών και έτσι, είναι επόμενο που η αύξηση εδώ προκαλεί... ιλίγγους με ποσοστό που αγγίζει το 1073,5%!


z3et

OMG? Η Nokia αυξησε τις

OMG? Η Nokia αυξησε τις πωλησεις κατα 4070%!!!!

Καλα τι εγινε? Ολοι Nokia πηραν φετος?

voltmod

“Looking at the whole of

“Looking at the whole of 2009, it is no great surprise to see Apple at the top of the table of leading vendors of touch-screen smart phones,” said Canalys analyst Tim Shepherd, “But Nokia stands out as a very close second, seeing tremendous growth thanks to models such as the Nokia 5800 and N97. And Nokia was actually the leading vendor by volume of touch-screen smart phones in the final quarter of the year.”

Έτσι τουλάχιστον το δικαιολογεί η Canalys...

Re4cTiV3

Έτσι!!ΝΟΚΙΑ FTW!!Τσάκωσα το

Έτσι!!ΝΟΚΙΑ FTW!!Τσάκωσα το 6720 και βρήκα την υγεία μου, πραγματικά

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 676 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top