Νέοι Servers eX5 από την IBM που καταργούν τους περιορισμούς της x86 αρχιτεκτονικής

Press News

Η IBM παρουσίασε τα πρώτα συστήματα που καταργούν τους τεχνολογικούς περιορισμούς στην πλατφόρμα x86, προσφέροντας υπολογιστική υποδομή με δραματικά αυξημένες δυνατότητες επέκτασης και προσανατολισμό σε υψηλό φορτίο εργασίας. Οι νέοι Servers eX5 είναι το αποτέλεσμα μιας τριετούς προσπάθειας τεχνολογικού σχεδιασμού, για την πιο οικονομική λειτουργία των enterprise συστημάτων x86.

Το χαρτοφυλάκιο των eX5 σηματοδοτεί τη δεύτερη οικογένεια συστημάτων της IBM για το 2010, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για φορτία εργασίας υψηλών απαιτήσεων και για το σημαντικό περιορισμό του κόστους της υφιστάμενης υποδομής πληροφορικής. Αυτά τα συστήματα παρουσιάστηκαν στην έκθεση CeBIT, στη Γερμανία, και θα αρχίσουν να διατίθενται επισήμως στην αγορά αργότερα αυτό το μήνα και σταδιακά σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα νέα συστήματα ακολουθούν μια ισχυρή τάση αύξησης του μεριδίου αγοράς της IBM. Η IBM κέρδισε περισσότερο μερίδιο εσόδων από κάθε άλλο μεγάλο προμηθευτή Servers x86 σε κάθε τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με την IDC, και πλέον κατέχει μερίδιο σχεδόν 20% – μια αύξηση 3,5 μονάδων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με την IDC, η IBM ξεπέρασε τις επιδόσεις της αγοράς συστημάτων blade το 4ο τρίμηνο του 2009, εμφανίζοντας, στα συστήματα blade, αύξηση εσόδων 64% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κερδίζοντας 5,7 μονάδες.

Μια πρωτιά στoν τεχνολογικό σχεδιασμό αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα για τα συστήματα x86, προσφέροντας δραματική επέκταση της μνήμης.

Αξιοποιώντας δεκαετίες πείρας στη σχεδίαση enterprise συστημάτων, η IBM επέκτεινε δραστικά τις δυνατότητες της πλατφόρμας x86 επιτυγχάνοντας μια τεχνολογική πρωτιά: απελευθερώνοντας τη μνήμη από την παραδοσιακή, αυστηρά καθορισμένη θέση δίπλα στον επεξεργαστή του server, εξαλείφει την ανάγκη αγοράς ενός νέου server για την υποστήριξη των αυξανόμενων αναγκών σε μνήμη. Αυτή η νέα κατηγορία συστημάτων x86 προσφέρει εξαπλάσια επεκτασιμότητα μνήμης από αυτήν που είναι διαθέσιμη σήμερα – περιορίζοντας το συνεχώς αυξανόμενο λειτουργικό κόστος των data centers.

Για παράδειγμα, ο όγκος των δεδομένων που εισάγονται από ένα μέσο φoρτίο εργασίας μέσω διαδικτύου (web based workload) διπλασιάζεται κάθε χρόνο, αυξάνοντας το κόστος και εξαντλώντας τους πόρους. Οι χρήστες παραδοσιακά αντιμετώπιζαν αυτό τον κατακλυσμό δεδομένων χρησιμοποιώντας τη μόνη μέθοδο που ήταν διαθέσιμη στον κλάδο – προσθέτοντας περισσότερους Servers στο υπάρχον πρόβλημα, επιδεινώνοντας έτσι, την ανεξέλεγκτη επέκταση και αυξάνοντας το κόστος ενέργειας και διαχείρισης. Σήμερα, οι παραδοσιακοί x86 Servers χρησιμοποιούν μόνο το 10% των δυνατοτήτων τους εξαιτίας μιας αρχιτεκτονικής, ηλικίας 30 ετών, που δεσμεύει μαζί τον επεξεργαστή και τη μνήμη.

Τα συστήματα eX5 αξιοποιούν τις δυνατότητες oλοκλήρωσης με το ΙΒΜ Middleware για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά virtualized περιβάλλον που προσφέρει στους χρήστες ένα ευέλικτο σύστημα με μεγάλες δυνατότητες επέκτασης, το οποίο μπορεί να περιορίσει στο ήμισυ τον αριθμό των Servers που απαιτούνται, να μειώσει το κόστος αποθήκευσης κατά 97% και τις χρεώσεις αδειών χρήσης κατά 50%

"Τα συστήματα IBM eX5 αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού" δηλώνει ο διευθυντής πληροφοριακών συστημάτων της Acxiom*, David Guzman. "Καταφέραμε να διπλασιάσουμε τις δυνατότητες για virtualization, μειώνοντας ταυτόχρονα τις χρεώσεις αδειών χρήσης. Η σχέση τιμής/απόδοσης είναι πραγματικά ακαταμάχητη, με πενταπλάσια απόδοση, και με ελάχιστο κόστος. Επιπλέον, θετικά επηρεάζονται και όλα τα άλλα βασικά στοιχεία κόστους της πληροφορικής – χώρος στο dataroom, ενέργεια, συντήρηση κ.ά. Τα απτά αποτελέσματα αυτής της νέας γενιάς μηχανημάτων είναι συναρπαστικά και το όραμα για τον οδικό χάρτη της επιχείρησης είναι πραγματικά εκπληκτικό".

Το τσιπ της ΙΒΜ απελευθερώνει μέγιστη μνήμη

Ένα καινοτόμο τσιπ πυρίτιου της IBM επιτρέπει στους επεξεργαστές των συστημάτων eX5 να έχουν πρόσβαση σε εκτεταμένη χωρητικότητα μνήμης εξαιρετικά γρήγορα, μια πρωτιά στον κλάδο και μια αλματώδης εξέλιξη προσφέροντας τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης στην αγορά. Το τσιπ IBM Enterprise X-Architecture είναι στην πέμπτη γενιά του με τα συστήματα eX5 και σε αυτό αξιοποιούνται δεκαετίες πείρας της IBM στην ενσωμάτωση μικροηλεκτρονικής για τη δημιουργία πρωτοποριακών λύσεων με πυρίτιο.

Η τεχνολογία ανεξάρτητης επεκτασιμότητας μνήμης, που ονομάζεται MΑΧ 5, προσφέρει 6 φορές περισσότερη μνήμη από αυτή που είναι διαθέσιμη στον κλάδο σήμερα, επιτρέποντας στους πελάτες να διαθέτουν 82% περισσότερους "εικονικούς servers" με το ίδιο κόστος αδειών χρήσης και μειώνει δραστικά τα έξοδα για Middleware και εφαρμογές. Οι πελάτες που έχουν βάσεις δεδομένων της Microsoft μπορούν να μειώσουν το κόστος αδειών χρήσης κατά 50% με τα συστήματα eX5.

Οι επαναστατικές καινοτομίες των eX5 ενσωματώνονται σε συστήματα Βlade και Rack για την κάλυψη ποικιλίας workloads και τιμών

Η IBM θα παρουσιάσει τρία νέα, εξαιρετικά επεκτάσιμα, συστήματα eX5 στη διάρκεια του 2010, τον IBM System x3850 X5, τεσσάρων επεξεργαστών, τον BladeCenter HX5 και το System x3690 X5, έναν server με χαμηλή τιμή και δυνατότητες λειτουργίας κατηγορίας enterprise, ο οποίος θα καταστεί ο πιο ισχυρός Server δύο επεξεργαστών της αγοράς.

Πέρα από την τεχνολογία MAX5, τα νέα συστήματα eX5 της IBM ενσωματώνουν πρόσθετες καινοτομίες που βελτιώνουν την απόδοση, το κόστος και την ευελιξία σε σχέση με τα φορτία εργασίας των x86:

  • eXFlash - μια μοναδική, επόμενης γενιάς flash storage τεχνολογία που μειώνει δραματικά το κόστος αποθήκευσης μέχρι και 97%, αντικαθιστώντας εκατοντάδες σκληρούς δίσκους και χιλιάδες καλώδια(7).
  • FlexNode - παρέχει δυνατότητες physical partitioning, για να επιτρέπει σε ένα μοναδικό σύστημα να διαχωριστεί δυναμικά σε δύο ξεχωριστά συστήματα ή να ξαναγίνει πάλι ενιαίο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να «τρέξουν» εφαρμογές υποδομής την ημέρα και μεγαλύτερες εργασίες batch τη νύχτα στο ίδιο σύστημα, για υψηλότερη αξιοποίηση των πόρων.

Η σουίτα διαχείρισης λογισμικού ΙΒΜ Systems Director αναβαθμίστηκε για να υποστηρίζει την τεχνολογία eX5 και θα επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν εκ των προτέρων Servers, να επανακαθορίζουν τη λειτουργία συστημάτων από απόσταση και να ρυθμίζουν αυτόματες ενημερώσεις και εργασίες αποκατάστασης. Επιπλέον, η IBM σκοπεύει να προσφέρει απλοποιημένες υπηρεσίες (Lab Services) για να βοηθήσει τους πελάτες κατά τη μετάβασή τους σε συστήματα eX5 και για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του virtualization και των βάσεων δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www-03.ibm.com/systems/info/x86servers/ex5/index.html

 

* Η Acxiom Corp. κατέχει ηγετική θέση στις διαδραστικές υπηρεσίες μάρκετινγκ και είναι από τους πρώτους χρήστες συστημάτων eX5. Στους πελάτες της εταιρείας συγκαταλέγονται επτά από τις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών και εννέα από τις δέκα μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Acxiom αναλύει τεράστιο αριθμό από ραγδαία αυξανόμενους όγκους δεδομένων καταναλωτών για λογαριασμό των πελατών της – τέσσερα petabyte πριν από ένα έτος, επτά petabyte μόλις έξι μήνες πριν και περισσότερα από δέκα petabyte δεδομένων σήμερα. Η Acxiom έχει πλέον 22.500 Servers.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 629 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top