Η Symantec απαντά στην ερώτηση “σε ποιον ανήκουν αυτά τα δεδομένα;”

Press News

Η Symantec Corp. ανακοίνωσε την διάθεση του Symantec Data Insight, μίας νέας τεχνολογίας που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την διακυβέρνηση των δεδομένων τους μέσω της γνώσης ιδιοκτησίας και χρήσης των unstructured δεδομενων, συμπεριλαμβανομένων αρχείων όπως έγγραφα, spreadsheets και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία Data Insight ενσωματώνεται σε όλο το portfolio λύσεων της Symantec που αφορούν στην ασφάλεια και στην αποθήκευση, παρέχοντας στους οργανισμούς μία ενιαία προσέγγιση στην διακυβέρνηση δεδομένων.

To Data Insight αποτελεί την μόνη ενσωματωμένη τεχνολογία του είδους που βοηθά τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που κατέχουν για την απομάκρυνση εκτεθειμένων κρίσιμων δεδομένων, βελτιστοποιώντας παράλληλα το περιβάλλον αποθήκευσης. Η λύση Symantec Data Loss Prevention θα είναι η πρώτη που θα διαθέτει ενσωματωμένη την τεχνολογία Data Insight, ενώ θα ακολουθήσουν οι λύσεις διαχείρισης αποθηκευτικών μέσων και πληροφορίας, αργότερα εντός του έτους. 

Data Insight και Data Loss Prevention

Η τεχνολογία Data Insight θα είναι αρχικά διαθέσιμη ως μέρος της λύσης Symantec Data Loss Prevention και θα είναι η μοναδική λύση στην κατηγορία αυτή που θα προσφέρει ενσωματωμένη την δυνατότητα ορισμού data owner και remediation. Τα unstructured δεδομένα σε shared filesystems αποτελούν πηγή κρίσιμων επιχειρησιακών πληροφοριών, ενώ το εκτεθειμένο περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει πηγή ρίσκου όσον αφορά την παραβίαση δεδομένων (data breaches).

Η τεχνολογία Data Insight στη λύση Symantec Data Loss Prevention βοηθά τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν τις κρίσιμες πληροφορίες που διαθέτουν και να απλοποιήσουν την απομάκρυνσή τους μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών ταυτοποίησης ιδιοκτησίας των δεδομένων. Η τεχνολογία Data Insight παρέχει επίσης συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο στην χρήση των δεδομένων, έτσι ώστε να συμβάλει στη διασφάλιση της τήρησης των εταιρικών πολιτικών συμμόρφωσης. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη τεχνολογία παρακολουθεί ποιος έχει πρόσβαση ή έχει τροποποιήσει αρχεία, ενώ ενημερώνει τους ειδικούς ασφαλείας και τους ιδιοκτήτες των αρχείων, ότι τα αρχεία αυτά έχουν εκτεθεί.

Με όπλο την πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την πρόσβαση και την χρήση της εκάστοτε πληροφορίας, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν πλέον κανόνες ιδιοκτησίας και να αλλάξουν την διαδικασία πρόσβασης αποθηκευμένων δεδομένων, με στόχο να αποτρέψουν ενδεχόμενα data breaches.

Data Insight και Storage Management

Σύμφωνα με την εταιρία IDC, η αποθηκευτική χωρητικότητα που απαιτείται υποστηρικτικά για την αποθήκευση αρχείων αναμένεται να αυξηθεί σε ετήσιο ρυθμό 60.1% από το 2008 μέχρι το 2013, ένας ρυθμός ανάπτυξης τρεις φορές μεγαλύτερος του block-based storagε.

Θεωρείται λοιπόν κρίσιμη για τις επιχειρήσεις η προσπάθεια βελτιστοποίησης του κόστους αποθήκευσης που σχετίζεται με μη διαρθρωμένα δεδομένα, αποθηκεύοντας τα αποτελεσματικότερα ανάλογα με τον κύκλο ζωής τους, βασιζόμενοι σε μία δυναμική ταξινόμηση της σπουδαιότητάς τους.  Οι υπεύθυνοι αποθήκευσης χρειάζεται να δημιουργήσουν ένα σύστημα για τα δεδομένα αυτά μέσω των αναφορών αποθήκευσης που περιγράφουν σε ποιον ανήκει τι και πόσο κοστίζει στην επιχείρηση. Η ενσωμάτωση του Data Insight στις λύσεις αποθήκευσης και διαχείρισης της πληροφορίας από την Symantec θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τα αποθηκευτικά τους κόστη για τα μη διαρθρωμένα δεδομένα και να υλοποιούν έξυπνες επιλογές στο backup and recovery βασιζόμενες στο περιεχόμενο και τη συχνότητα χρήσης.

 “Οι επιχειρήσεις πασχίζουν με πολλαπλές λύσεις να διαχειριστούν και να προστατεύσουν τα unstructured δεδομενα τους και χρειάζονται προϊόντα που να συνεργάζονται για να επιλύουν προβλήματα,” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Specialist της Symantec Hellas. “H τεχνολογία Data Insight διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία των πελατών μας συνδυάζοντας τις δεξιότητες των προϊόντων ασφάλειας και αποθήκευσης που διαθέτουμε για την βελτίωση διακυβέρνησης δεδομένων.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 30 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top