Η ASUS παρουσίασε την Rampage III Extreme motherboard

Press News

Η ASUS παρουσιάζει το τελευταίο μέλος της σειράς μητρικών καρτών υψηλών επιδόσεων Republic of Gamers, τη συναρπαστική Rampage III Extreme που καταφέρνει να συντρίψει τα παγκόσμια ρεκόρ επιδόσεων. Εξοπλισμένη με το chipset X58 Express/ICH10R της Intel, υποστηρίζοντας, στην έκδοση LGA1366, μέχρι και εξαπύρηνους επεξεργαστές Intel, και με μια πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών ικανοποιεί τις ανάγκες των πλέον απαιτητικών χρηστών.

Η χαρά του overlocker
Εδώ και χρόνια, οι σοβαροί overclockers ζητούσαν επίμονα μια τέτοια θηριώδη κάρτα. Η ASUS τους άκουσε κι έριξε στην αγορά την Rampage III Extreme (R3E), μια κάρτα η οποία βρίθει από τεχνικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις ανάγκες των σκληροπυρηνικών οπαδών του tuning, προορισμένη να δημιουργήσει νέα ρεκόρ επιδόσεων. Κι όλα αυτά, κάτω από την κομψή ενδυμασία της σειράς Republic of Gamers, και με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων ASUS.

Χάρη στο RC Bluetooth και την ενσωματωμένη λειτουργία ROG Connect μπορεί κανείς, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να “πειράζει” την κάρτα του από απόσταση, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις δυνατότητες που του παρέχει το hardware. Κι αυτό είναι μόνον ένα μέρος της εικόνας, δεδομένου ότι τη συγκεκριμένη μητρική συνοδεύει μια πληθώρα από άλλα καλούδια, όπως το εξωτικό Extreme OC Kit overclocking tool, το οποίο φέρνει την έννοια του overlocking σε μια τελείως διαφορετική διάσταση. Επιπλέον, η λειτουργία USB BIOS Flashback επιτρέπει την άμεση διαγραφή του BIOS και την αντικατάσταση του με διαφορετικό κώδικα (flashing), ό,τι το καλύτερο δηλαδή αν θέλουμε να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας περισσότερες από μία κάρτες γραφικών, φτάνοντας μέχρι και τις τέσσερις GPU. Η κάρτα R3E διαθέτει την τελευταία έκδοση του Extreme Engine Digi+, της τεχνολογίας που επιτρέπει τη διαμόρφωση της τάσης λειτουργίας, ώστε να εξασφαλίζεται σταθερότερη και πιο καθαρή παροχή ισχύος. Όλα αυτά δεν είναι παρά μια σαφής ένδειξη της δέσμευσης που αισθάνεται η ASUS αναφορικά με την καινοτομία και την διάθεση της να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των χρηστών πριν τις συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι. Το αποτέλεσμα είναι ένα που όχι μόνο εγγυάται εκπληκτικές επιδόσεις, αλλά και πολλές ώρες συναρπαστικού tweaking.

Έχει ρεύμα
Κάθε overclocker που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει ότι οι εντυπωσιακές επιδόσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν, παρά μόνον εάν υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση της ισχύος μιας κάρτας. Αυτό ακριβώς κάνει το Extreme Engine Digi+, το οποίο συνοδεύει την Rampage III Extreme. Συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αναλογικών και ψηφιακών VRM, ώστε να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης και να αυξηθεί η συνολική αξιοπιστία της κάρτας. Παρομοίως, χάρη στην τεχνολογία PWM τα όρια ανοχής της κάρτας ανεβαίνουν, ανοίγοντας το δρόμο να δοκιμάσουμε χωρίς ρίσκο κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις υπερχρονισμού. Χάρη στη χρησιμοποίηση FET+ στη θέση των παραδοσιακών MOSFET, η απαγωγή θερμότητας παρουσιάζεται βελτιωμένη κατά 30 %, ενώ και η θερμική αγωγιμότητα έχει αυξηθεί κατά 40%. Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκούντως ικανοποιητικά, σημειώστε ότι η ASUS, αφού έλαβε σοβαρά υπόψη τα σχόλια που έκαναν ενθουσιώδεις overclockers, τοποθέτησε στην R3E ένα πηνίο στραγγαλισμού (signal choke) νέας σχεδίασης, το οποίο μπορεί να αντέξει ρεύματα πολύ μεγάλης έντασης, που φτάνει μέχρι τα 40 αμπέρ.

Με τόσο εντυπωσιακές προδιαγραφές στον τομέα ισχύος, οι ακραίοι πειραματισμοί είναι πλέον όχι μόνον κάτι εφικτό, αλλά κι επιθυμητό. Κι επειδή η ASUS πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνεται γρήγορα κι εύκολα, υλοποιεί στην R3E τη λειτουργία USB BIOS Flashback, τον ευκολότερο τρόπο μεταφοράς διαφορετικών BIOS versions από ένα μηχάνημα σε ένα άλλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα USB stick.

Στόχος οι επιδόσεις αναφοράς
Λίγα πράγματα προσφέρουν τόση ικανοποίηση, όση η δοκιμή ενός νέου hardware που συνοδεύεται από συναρπαστικές επιδόσεις. Αυτό το σκεπτικό ακολουθεί η Rampage III Extreme, και μάλιστα με αξιοσημείωτο ζήλο. Το OC Kit καταφέρνει με θαυμαστό τρόπο, να ικανοποιήσει τις πιο ακραίες απαιτήσεις ακόμη και του πλέον ενθουσιώδη overclocker, υποστηρίζοντας ψύξη με υγρό άζωτο (LN2 mode) και διαθέτοντας το κουμπί Q reset το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ακραίου υπερχρονισμού, όταν κάποιο πρόβλημα στη διακοπή παροχής LN2 ενδέχεται να μας αφήσει με μια κατεψυγμένη CPU. Η τροφοδοσία εξασφαλίζεται μέσω δυο connectors των 8-pin και δυο Molex plugs των 4-pin, τα οποία απελευθερώνουν άφθονο χώρο στη CPU και τη GPU, παρέχοντας όσο ρεύμα χρειάζεται χωρίς τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Ορισμένες προσεγμένες λεπτομέρειες ενθαρρύνουν τον ενθουσιώδη overlocker να πειραματιστεί με διάφορες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, η δυνατότητα απομόνωσης των σημάτων PCIe X16 είναι ιδιαίτερα βολική, καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τεστάρουν τις επιδόσεις κάθε κάρτας γραφικών ξεχωριστά. Το ταξίδι της καταξίωσης μέσω επιδόσεων αναφοράς, περνά από τη Republic of Gamers, με τη μητρική R3E να αποτελεί το εισιτήριο.

Συντριπτική νίκη της Rampage III Extreme
Αντλώντας έμπνευση από όλα όσα κάνουν τους οπαδούς του overclocking να το θεωρούν ένα εξαιρετικό χόμπυ, η κάρτα R3E φέρνει τον υπερχρονισμό στο επόμενο επίπεδο. Εξασφαλίζοντας ώρες μαστορέματος και πειραματισμών με το hardware, πραγματοποιεί το όνειρο κάθε αμετανόητου tweaker. Διαθέτοντας εντελώς νέο thermal design, εργαλεία υπερχρονισμού που μπορούν να προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση στον “κολλημένο” χρήστη, και μια εκπληκτική εμφάνιση που πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί, η μητρική Rampage III Extreme είναι η μοναδική επιλογή για όσους γνωρίζουν ότι κάθε επιπλέον MHz μετράει.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 97 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top