Nvidia: Η Geforce GTX 480 έχει σχεδιαστεί για να είναι... καυτή

Η νέα Geforce GTX 480, το καμάρι της Nvidia είναι αναμφισβήτητα μία... καυτή κάρτα γραφικών, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αν την επιλέξετε, θα έχετε στον υπολογιστή σας την ταχύτερη μονολιθική κάρτα γραφικών στον κόσμο αλλά πιθανότατα και την πλέον... καυτή και ενεργοβόρα.

Πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για την κατανάλωση και τις υψηλές θερμοκρασίες της, ωστόσο η Nvidia, σε ανακοίνωση εκπροσώπου της, είπε ότι έτσι είχε... σχεδιαστεί από την αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Drew Henry, της Nvidia, στο επίσημο blog της εταιρείας απάντησε στα ζητήματα που απασχολούν τους χρήστες και αφορούν στην υψηλή κατανάλωση και στις υψηλές θερμοκρασίες λέγοντας τα εξής:

"Θα θέλαμε να ξέρετε ότι με σεβασμό ακούσαμε τις επιφυλάξεις σας σχετικά με την κατανάλωση και την θερμότητα της GTX 480. Όταν κατασκευάζεις μία υψηλής απόδοσης GPU σαν την GTX 480 θα καταναλώνει πολύ ενέργεια για να προσφέρει υψηλή απόδοση και να διαθέτει τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Ήταν ένας συμβιβασμίς για μας, αλλά θέλαμε να είναι γρήγορη" ανέφερε ο Drew Henry και συμπλήρωσε: "Το chip έχει σχεδιαστεί για να τρέχει σε υψηλές θερμοκρασίες οπότε αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην ποιότητα ή στη διάρκεια ζωής. Πιστεύουμε ότι ο συμβιβασμός που κάναμε ήταν το σωστό. Η αρχιτεκτονική του GF100 είναι καταπληκτική και πιστεύουμε πως είναι η σωστή για την επόμενη γενιά gaming. Η Geforce GTX 480 είναι ηγέτης στις επιδόσεις και η Geforce GTX 470 ο κατάλληλος συνδυασμός απόδοσης και τιμής".

Όπως είναι φυσιολογικό η Nvidia υπερασπίζεται τις επιλογές της, όσο αφορά στην αρχιτεκτονική των νέων καρτών γραφικών της. Άλλοι ωστόσο ισχυρίζονται ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού, έπρεπε η νέα Geforce GTX 480 να είναι ταχύτερη πάση θυσία από την ATI Radeon HD 5870. Είναι τελικώς, ταχύτερη, αλλά όχι η ταχύτερη από όλες τις κάρτες γραφικών στην αγορά αφού ο απαιτητικός χρήστης, με μερικά χρήματα περισσότερα μπορεί να επιλέξει την ATI Radeon HD 5970, που είναι μακράν πιο γρήγορη και καταναλώνει παρόμοια ποσά ενέργειας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο video από την επίσημη παρουσίαση των νέων καρτών γραφικών της Nvidia στο event PAX East 2010:


z3et

Δεν το σωζουν τωρα... παμε

Δεν το σωζουν τωρα... παμε για Fermi 2...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 766 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top