ASUS Immensity: νέες φωτογραφίες του εκπληκτικού concept motherboard

Στην φετινή Computex, η ASUS παρουσίασε το πρωτότυπο (concept) ενός motherboard με την ονομασία "Immensity" για να "σφυγμομετρήσει" τις εντυπώσεις των χρηστών (είχαμε αναφερθεί με σχετική είδηση εδώ) και γενικότερα της αγοράς. Δόθηκαν πάντως στο φως της δημοσιότητας ορισμένες νέες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν επιπλέον το σύστημα ψύξης, που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε νωρίτερα.

Το ASUS R.O.G. Immensity motherboard, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε ήδη, βασίζεται στο Intel X58 Express chipset και διαθέτει το κορυφαίο socket LGA1366 παρέχοντας συμβατότητα ακόμα και με τον εξαπύρηνο Core i7-980X επεξεργαστή της Intel.

Ανάμεσα στις δύο υποδοχές PCI Express2.0 x16 και κάτω από την μικρή ψύκτρα βρίσκεται το chip της Lucid, Hydra. Δεξιά είναι το Southbridge του Intel X58 Express (ICH10R)

Αυτό που το καθιστά ξεχωριστό, για παράδειγμα από το επίσης φοβερό Rampage III Extreme είναι ότι φέρει ενσωματωμένα δύο κρίσιμης σημασίας ολοκληρωμένα. Καταρχήν ενσωματώνει... ξεχωριστή κάρτα γραφικών, και όχι οποιαδήποτε, αλλά μία της σειράς ATI Radeon HD 5000 της AMD με ξεχωριστή μνήμη τύπου GDDR3.

Επιπλέον ενσωματώνει και το Hydra chip της Lucid, το οποίο μάλιστα συνδέεται με τις δύο PCI Express2.0 x16 υποδοχές επέκτασης για τις κάρτες γραφικών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης μπορεί να λειτουργεί σε συνδυασμό με την/τις κάρτες γραφικών που θα εγκαταστήσει στον υπολογιστή του, είτε προέρχονται από την AMD και την ATI είτε από την Nvidia! 

Όσο αφορά στις άλλες προδιαγραφές του motherboard, αυτές περιλαμβάνουν σύστημα τροφοδοσίας 8-phase για τις ανάγκες του επεξεργαστή, δύο SATA 6.0Gbps connectors από επιπλέον ελεγκτή, δύο θύρες USB3.0, 7.1 καναλιών υποσύστημα ήχου HD Audio, τέσσερις θύρες PCI Express x1, RC Bluetooth, R.O.G. Connect, Dual BIOS αλλά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που τα συναντούμε μόνο στα motherboard της ASUS της σειράς R.O.G.

Δραματικά μεγάλου μεγέθους  - και ύψους - το σύστημα ψύξης στην συγκεκριμένη περιοχή, αφού έχει αναλάβει τόσο την ψύξη του Intel X58 Express (Northbridge) όσο και του ενσωματωμένου υποσυστήματος γραφικών και της μνήμης του

Δείτε και ένα σχετικό video από το site TweakTown:


z3et

Οτι θες εχει... βαζεις και το

Οτι θες εχει... βαζεις και το Xpander (αν χωραει) και εισαι jet!

Ξερουμε η IGP τι πυρηνα εχει?

voltmod

Έχει αναφερθεί κάτι για ATI

Έχει αναφερθεί κάτι για ATI Radeon HD 5770, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 42 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top