Τα νέα GA-P67A-UD5 και GA-P67A-UD7 παρουσίασε η Gigabyte στο IDF 2010

Στο IDF 2010 (Intel Developers Forum) που πραγματοποιείται στο San Francisco βρέθηκε και η Gigabyte επιδεικνύοντας τα μελλοντικά της προϊόντα. Ενώ αναμένουμε τους επεξεργαστές "Sandy Bridge" από την Intel, η Gigabyte παρουσίασε δύο motherboard που βασίζονται στο Intel P67 Express chipset.

Τα GA-P67A-UD5 (κωδική ονομασία "Black Wind") και GA-P67-UD7 (κωδική ονομασία "Black Gold") όπως αναφέραμε βασίζονται στο Intel P67 Express chipset ωστόσο φέρνουν μία ακόμη σημαντική αλλαγή: διαθέτουν μαύρου χρώματος PCB και μαύρου χρώματος στοιχεία και συστήματα ψύξης!

Η συγκεκριμένη αλλαγή από το μπλέ-λευκό μοτίβο αναμφισβήτητα αποτελεί μία σπουδαία αλλαγή που αναβαθμίζει την εικόνα των νέων motherboards της Gigabyte.

Το GA-P67-UD7 διαθέτει φυσικά το socket LGA1155, σύστημα τροφοδοσίας 24-phase VRM και περιλαμβάνει τέσσερις θύρες PCI Express2.0 x16 πλήρους μήκους.

Διαθέτει πιθανόν ένα bridge-chip τύπου Nvidia Nforce 200 ή κάποιο κατασκευασμένο από την PLX που θα επιτρέπει την εγκατάσταση δύο καρτών γραφικών που θα χρησιμοποιούν x16 εύρος ή τεσσάρων καρτών γραφικών που θα εκμεταλεύονται εύρος x8 από τον διαύλο PCI Express2.0.

Επιπλέον το Gigabyte GA-P67-UD7 ενσωματώνει δύο PCI θύρες και μία PCI Express x1. Τον εξοπλισμό του συμπληρώνουν έξι SATA 3Gb/s connectors (μέσω δύο ελεγκτών της NEC), δύο SATA 6Gb/s, dual Gigabit Ethernet, τέσσερις USB 3.0 θύρες αλλά και δύο Firewire, δύο eSATA και οκτακάναλλο σύστημα ήχου. 

Το φθηνότερο GA-P67-UD5 διαθέτει 20-phase VRM σύστημα τροφοδοσίας, τρεις PCI Express2.0 x16 θύρες (x16 ή x8/x8 με την τρίτη να είναι μάλλον εύρους x4).

Επίσης ενσωματώνει τέσσερις SATA 3Gb/s connectors, δύο SATA 6Gb/s connectors, δύο eSATA, Gigabit Ethernet, οκτακάναλλο σύστημα ήχου, δύο USB 3.0 θύρες μέσω ενός ελεγκτή της NEC καθώς και Firewire.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


z3et

Οι θυρες στο I/O back panel

Οι θυρες στο I/O back panel σε λιγο θα καλυπτουν ολη την μητρικη λολ!

Καλη φαση το μαυρο χρωμα, οσο να'ναι, το ασπρο/μπλε ειναι λιγο φλωρικο Tongue

voltmod

Εμένα με απασχολεί που για

Εμένα με απασχολεί που για ακόμη μία φορά αλλάζει η βάση για ένα.. ακροδέκτη! Δηλαδή πόσο δύσκολο ήταν να κρατήσει την βάση LGA 1156 η Intel και απλώς να παρουσιάσει νέα chipsets; Ένα pin... έλεος!

z3et

Πρεπει να συνηθισουμε. Και

Πρεπει να συνηθισουμε. Και στο αντιπαλο στρατοπεδο φαινεται πως η συμβατοτητα με το AM3 χανεται...

Ολα στο βωμο του χρηματος δυστυχως...

Elexorien

Μα καλά...

δεν είχε δικά της καπάκια η Gigabyte να βάλει στο slot του επεξεργαστή; Επρεπε να γράφουν Foxconn πάνω; Ή μήπως έγινε καμιά συγχώσευση και την έχασα;

Κατά τ' άλλα ωραίες λύσεις. Μου αρέσει και το μαύρο χρωματάκι αν και πλέον όλοι σ' αυτό πάνε. Από το όλα πράσινα (κάποτε) στο όλα μαύρα! Tongue

voltmod

Δύο εταιρείες έχουν πάρει την

Δύο εταιρείες έχουν πάρει την "εργολαβία" για την κατασκευή των αρθρωμάτων sockets, οι LOTES και Foxconn.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 45 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top