Βελτιώσεις για τις φωτογραφικές μηχανές NEX-5/NEX-3 της Sony με νέο firmware

Press News

Η Sony ειδοποίησε τους κατόχους των φωτογραφικών μηχανών NEX-5/NEX-3 compact system και όχι μόνο, για μία νέα αναβάθμιση στο λογισμικό μνήμης (firmware) τους που βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία τους.

Η δωρεάν αναβάθμιση, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για κατέβασμα τόσο για Windows, όσο και για Mac OS2, βελτιώνει σημαντικά την απόδοση των φωτογραφικών μηχανών. Η αυτόματη εστίαση στις NEX-5/NEX-3 υποστηρίζεται πλέον με 14 φακούς από ολόκληρη την γκάμα των Α-mount οπτικών (προϊόντων) της Sony και της Carl Zeiss που περιλαμβάνουν τηλεφακούς, φακούς σταθερής απόστασης και φακούς για zoom.
Οι ρυθμίσεις του διαφράγματος μπορούν να διατηρούνται και κατά την εγγραφή βίντεο HD, ενώ η λειτουργία του menu αλλά και η χρηστικότητα της μηχανής συνολικά έχουν επίσης βελτιωθεί. Η εγγεγραμμένοι κάτοχοι NEX-5/NEX-3 θα ενημερωθούν για τη δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης (free update) μέσω e-mail.

Αυτόματη εστίαση με φακούς A-mount
Η αυτόματη εστίαση (AF) υποστηρίζεται πλέον από 14 μοντέλα φακών Α-Mount SAM και SSM3 που μπορεί κανείς να αποκτήσει προαιρετικά, αγοράζοντας και τον ειδικό αντάπτορα για τον τύπο των φακών A-Mount, LA-EA1.
Ο χρήστης μπορεί να πετυχαίνει πια αυτόματη εστίαση, ακριβώς ίδια με τις απλές λήψεις, τώρα και κατά τη διάρκεια εγγραφής βίντεο, κρατώντας πατημένο το κουμπί του κλείστρου μέχρι τη μέση. Η αυτόματη εστίαση (AF) με φακούς A-mount απαιτεί επίσης ξεχωριστή αναβάθμιση στο λογισμικό μνήμης (firmware) του αντάπτορα LA-EA1.

Έμφαση στο διάφραγμα κατά την εγγραφή βίντεο
Η λήψη βίντεο HD είναι δυνατή διατηρώντας το διάφραγμα σταθερό, είτε στη ρύθμιση Α (aperture priority), είτε στην "iAuto" με ενεργοποιημένη τη ρύθμιση απεστίασης (background defocus). Έτσι, πετυχαίνει κανείς εύκολα υπέροχα εφέ απεστίασης κατά την εγγραφή βίντεο.

Ρυθμίσεις πλήκτρων πολλαπλής λειτουργίας (Soft Keys)
Είναι πλέον δυνατό να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις στα δύο από τα τρία πλήκτρα πολλαπλής λειτουργίας (soft keys) που βρίσκονται στην πίσω όψη της μηχανής.
Στις λειτουργίες που μπορείτε να ορίσετε περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι: Λειτουργία Λήψης (Shooting Mode), Συμβουλές Λήψης (Shooting Tips), Ψηφιακό Ζoom Ακριβείας (Precision Digital Zoom), ρύθμιση ISO, Εξισορρόπηση Λευκού (White Balance), Λειτουργία Φωτομέτρησης (Metering Mode), Αντιστάθμιση Φλας (Flash Compensation), DRO, Auto HDR, Creative Style, MF Assist και AF Area.

Έναρξη από το "Μενού"
Επιλέγοντας "Menu", μπορείτε να διαλέξετε πλέον αν θα εμφανιστεί η οθόνη του κυρίως μενού, ή οι τελευταίες ρυθμίσεις που χρησιμοποιήσατε. Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να τις επαναπροσδιορίσετε αμέσως.

Επιλογή MF Assist ή Βοηθός χειροκίνητης εστίασης (MF)
Η επιλογή MF (Manual FocuDrunk Assist σας επιτρέπει να διατηρείτε στην οθόνη σας για όσο χρόνο επιθυμείτε τμήμα μιας εικόνας σε μεγέθυνση. Η λειτουργία της επιλογής MF Assist έχει υποστεί επίσης βελτίωση. Το μεγεθυμένο τμήμα που αναφέραμε προηγουμένως μπορεί να διατηρηθεί όταν επιλέξετε ξανά MF Assist, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε την ποιότητα λήψης σε υψηλές εστιάσεις ταχύτερα και πιο εύκολα.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 45 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top