Η Symantec παρουσιάζει την τεχνολογία Ubiquity

Press News

Η εταιρεία Symantec Corp. παρουσιάζει την τεχνολογία Ubiquity, μια τεχνολογία αιχμής στον τομέα της ασφάλειας που παρέχει προστασία ενάντια στα εξελισσόμενα κακόβουλα προγράμματα.

Με περισσότερα από τέσσερα χρόνια ερευνών για την ολοκλήρωσή της, η τεχνολογία Ubiquity παρέχει τη δυνατότητα στην Symantec να ελέγχει τα μοντέλα χρήσης των ανώνυμων software για περισσότερους από 100 χιλιάδες υπολογιστές πελατών της εταιρείας και προσφέρει προστασία ενάντια στις μεταλλασσόμενες απειλές περιορισμένου εύρους διασποράς που διαφορετικά δεν θα γίνονταν αντιληπτές  από τις παραδοσιακές λύσεις ασφαλείας.

Η παραδοσιακή προστασία απαιτεί από τους κατασκευαστές προϊόντων ασφαλείας να εντοπίζουν και να αναλύουν συγκεκριμένες σειρές κακόβουλου λογισμικού προτού ακόμα να είναι σε θέση να προστατευτούν από αυτά. Το 2009, η Symantec ανακάλυψε 240 χιλιάδες μοναδικά δείγματα απειλών.

Αυτά ανακαλύφθηκαν σε λιγότερους από 20 υπολογιστές παγκοσμίως, με κάποιες από αυτές να εντοπίζονται ακόμη και σε ένα και μόνο τερματικό σε όλο τον κόσμο. Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας, ήταν σχεδόν αδύνατο για τους υπόλοιπους κατασκευαστές να εντοπίσουν, να αναλύσουν και να προστατεύσουν τους πελάτες τους από κάθε απειλή, γι αυτό και έδωσαν έμφαση σε παραδοσιακούς τρόπους ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού.

Η τεχνολογία Ubiquity ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για να βοηθήσει τους πελάτες της Symantec να διασφαλίσουν ότι η υποδομή και οι πληροφορίες τους θα είναι πλήρως προστατευμένες από τις πιο πρόσφατες και στοχευμένες απειλές. 

Τα Κύρια Πλεονεκτήματα 
  • Ανίχνευση των απειλών που αδυνατούν να ανιχνεύσουν οι αντίστοιχες τεχνολογίες – Η τεχνολογία Ubiquity προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο προστασίας που ενισχύει την υπάρχουσα προσέγγιση της άμυνας σε βάθος, η οποία περιλαμβάνει επίσης προστασία signature-based, πρόληψη εισβολών, ικανότητες ανίχνευσης βάσει συμπεριφοράς και ευριστικής ανάλυσης. Επιπλέον, η τεχνολογία Ubiquity προσδίδει έναν χαρακτηρισμό για το επίπεδο ασφάλειας κάθε αρχείου, βασιζόμενη σε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του αρχείου – την προέλευσή του, την παλαιότητά του και τα πρότυπα υιοθέτησής του από το πλήθος των χρηστών της Symantec – πέρα από τις υπόλοιπες αποκλειστικές αξιολογήσεις που προσφέρει. Κι ενώ οι εισβολείς μπορούν εύκολα να μεταλλάξουν τα περιεχόμενα ενός αρχείου για να το καταστήσουν αόρατο στις παραδοσιακές πιστοποιήσεις στοιχείων, έχουν πολύ λιγότερο έλεγχο των βασιζόμενων στο πλήθος δημογραφικών στοιχείων. Η τεχνολογία Ubiquity είναι η μόνη στον τομέα αυτό που χρησιμοποιεί αυτή την συμπληρωματική προσέγγιση. 
  • Ταχύτερη απόδοση μεγαλύτερη του 90% – Η τεχνολογία Ubiquity μειώνει την επίδραση της διαδικασίας σάρωσης για ιούς σε ποσοστό έως και 90%, εντοπίζοντας μόνο τα αρχεία που έχουν επισημανθεί ως επικίνδυνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια εντυπωσιακά ταχύτερη, λιγότερο συχνή, αλλά και πιο αποτελεσματική διαδικασία σάρωσης. 
  • Μείωση των false positives και "διαγραφή" του κοστους διαχείρισης – Η τεχνολογία Ubiquity όχι μόνο διαθέτει δεδομένα κακόβουλων προγραμμάτων, αλλά προσφέρει και αξιολογήσεις για κάθε νόμιμη εφαρμογή στο Internet, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες επίσημες λίστες παγκοσμίως σε ασφαλή software. Τα προϊόντα της Symantec χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για την λήψη ενημερωμένων αποφάσεων σχετικά με το ποια αρχεία θα πρέπει να μπλοκαριστούν, μειώνοντας εντυπωσιακά την πιθανότητα λανθασμένης ειδοποίησης για τις νόμιμες εφαρμογές. 
  • Προσφέρει ισχυρή, με γνώμονα τις πολιτικές, προστασία για τις επιχειρήσεις – Τα δεδομένα που προσφέρει η τεχνολογία Ubiquity μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να έχουν τη δυνατότητα οι διαχειριστές να ελέγχουν τα είδη των software που εγκαθίστανται στο περιβάλλον των χρηστών τους, βασιζόμενα σε κατανοητές και εύκολες στη διαχείριση πολιτικές που βασίζονται σε αξιολογήσεις ασφάλειας, εξάπλωσης και ανακάλυψης των αρχείων.  
Click to Tweet: Η τεχνολογία Ubiquity της Symantec βελτιώνει τις επιδόσεις και προσφέρει ασύγκριτη προστασία μέσω της φημισμένης στην κοινότητα ασφάλειάς της: http://bit.ly/atMmeS
 
Φήμη Βασισμένη στην γνώση της Κοινότητας
Η τεχνολογία Ubiquity είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται από 100 και πλέον εκατομμύρια υπολογιστικά συστήματα πελατών της Symantec που έχουν δεχθεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και δεδομένα από το Global Intelligence Network της Symantec έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει αξιολόγηση υψηλής ακρίβειας σχεδόν σε κάθε αρχείο ξεχωριστά – τόσο για τα ασφαλή αρχεία, όσο και για τα κακόβουλα καθώς και για όσα χαρακτηρίζονται ως αμφιλεγόμενα.
Η τεχνολογία Ubiquity ήδη διαθέτει αξιολογήσεις για περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύριο μοναδικές εφαρμογές, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων του είδους της. Αυτό της επιτρέπει να αντιμετωπίζει την σύγχρονη έκρηξη στοχευμένων και μεταλλασσόμενων κακόβουλων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των απειλών που δημιουργούνται on-the-fly και στοχεύουν σε έναν μόνο χρήστη παγκοσμίως.
 
Μετά την επιτυχή ανάπτυξή της στον καταναλωτικό τομέα προϊόντων ασφαλείας της σειράς Norton 2011 και πιο πρόσφατα με την λύση Symantec Hosted Endpoint Protection, η Symantec ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την τεχνολογία Ubiquity στα πλαίσια μιας μεγάλης γκάμας εταιρικών προϊόντων τον επόμενο χρόνο, ξεκινώντας με τη λύση Symantec Web Gateway
 
Εντυπωσιακά Αποτελέσματα:
 
Από την αρχή της κυκλοφορίας της, η τεχνολογία Ubiquity έχει ήδη επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα: 
  • Η βάση δεδομένων της τεχνολογίας Ubiquity εμπεριέχει ακριβείς αξιολογήσεις ασφαλείας για περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο καθαρά και κακόβουλα εκτελέσιμα αρχεία και προσθέτει σε αυτό το σύνολο 22 εκατομμύρια νέα αρχεία κάθε εβδομάδα. Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται στο feedback από την πλήρως αυτοματοποιημένη και ανώνυμη χρήση software 118 και πλέον εκατομμυρίων υπολογιστών των πελατών της Symantec που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  • Η Symantec, βασιζόμενη στα δεδομένα της τεχνολογίας Ubiquity, διαπίστωσε ότι περίπου 75% των κακόβουλων προγραμμάτων επηρεάζουν λιγότερους από 50 χρήστες με λογισμικό της Symantec. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν την τάση προς τις στοχευμένες απειλές με μεγάλο αντίκτυπο και μικρή διασπορά και υπογραμμίζουν την ανάγκη για χρήση τεχνολογίας reputation-based, όπως η τεχνολογία Ubiquity της Symantec, για την προστασία ενάντια σε τέτοιου είδους κακόβουλα προγράμματα.
  • Η τεχνολογία Ubiquity προσφέρει στους πελάτες της Symantec αξιολογήσεις ασφαλείας για περισσότερες από περίπου 45 δισεκατομμύρια εφαρμογές κάθε μήνα.
  • Η τεχνολογία Ubiquity πρόσφατα έλαβε την τιμητική διάκριση στην κατηγορία της ασφάλειας δικτύου στα “2010 Wall Street Journal Technology Innovation Awards”. 
"Δεν υπάρχει άλλη τεχνολογία στον κόσμο για προστασία από κακόβουλα προγράμματα που να προσφέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας Ubiquity της Symantec", τόνισε ο Χρήστος Βεντούρης, Technology Specialist της Symantec.
 
"Αξιοποιώντας τα ανώνυμα δεδομένα που συλλέγονται για τα πρότυπα χρήσης των software απο περισσότερους από 100 εκατομμύρια πελάτες, η τεχνολογία Ubiquity επιτρέπει στην Symantec να προσφέρει μια μοναδική αξιολόγηση ασφάλειας για κάθε εφαρμογή software στο Internet. Αυτό μας επιτρέπει να προστατεύουμε τους πελάτες μας από τα στοχευμένα και μεταλλασσόμενα κακόβουλα προγράμματα που διαφορετικά θα διέφευγαν από τα παραδοσιακά fingerprints ιών".
 
"Αντιμετωπίζοντας τους αυξανόμενους επιδέξιους κυβερνοεγκληματίες, οι επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι οι στρατηγικές για endpoint protection που βασίζονται μόνο σε signature-based blacklisting είναι αναποτελεσματικές. Οι πιστοποιήσεις στοιχείων δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την έκρηξη των παραλλαγών κακόβουλων προγραμμάτων και τους διαφεύγουν οι στοχευμένες επιθέσεις", δήλωσε ο Neil MacDonald, Αντιπρόεδρος και Εταίρος της Gartner και συνεχίζει "Το whitelisting και οι τεχνολογίες ελέγχου των εφαρμογών προσφέρουν ελπίδα.
Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν εφαρμογές που δεν θα εμφανίζονται στη whitelist. Οι ευπροσάρμοστες υποδομές ασφαλείας μπορούν να αξιοποιήσουν την νοημοσύνη του δικτύου με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει όταν οι εφαρμογές δεν είναι ξεκάθαρα whitelisted ή blacklisted".

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 42 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top