Νέα σειρά motherboard για επεξεργαστές Sandy Bridge από την ASRock

Έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες από motherboard αρκετών κατασκευαστών που ολοκληρώνονται γύρω από τα chipsets υποστήριξης των νέων επεξεργαστών Sandy Bridge της Intel και πιο συγκεκριμένα τα P67, H67 και Q67 Express chipsets. Ήρθε λοιπόν και η σειρά της ASRock να αποκαλύψει τα νέα της μοντέλα.

Η σειρά των motherboard της ASRock αποτελείται από οκτώ συνολικά LGA 1155 μοντέλα, που καλύπτουν ποικίλες ανάγκες και απαιτήσεις. Το κορυφαίο motherboard της σειράς είναι το P67 Extreme6 που διαθέτει έξι SATA 6 Gb/s connectors και έξι USB 3.0 θύρες (τέσσερις στο I/O back panel και ακόμη δύο μέσω headers). Επιπλέον ενσωματώνει τρεις PCI Express2.0 x16 θύρες, 18-phase VRM design για την τροφοδοσία του ενώ για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί υψηλής ποιότητας πυκνωτές.

Αμέσως μετά στην κατηγορία έρχεται το P67 Extreme4, το οποίο μπορεί να προσφέρει επίσης έξι SATA 6 Gb/s αλλά τέσσερις θύρες USB 3.0 (δύο εσωτερικές μέσω headers και δύο εξωτερικές). Μοιάζει πολύ με το Extreme6 μολονότι δίνει ελαφρώς λιγότερες επιλογές όσο αφορά στην συνδεσιμότητα.

Τα δύο κορυφαία motherboard της ASRock ακολουθεί η mid-range κατηγορία με πρώτο το P67 Pro3. Διαθέτει δύο SATA 6 Gb/s και δύο USB 3.0 θύρες στο Ι/Ο back panel αλλά μία PCI Express2.0 x16, τρεις PCI Express x1 και τρεις PCI. Αξιοσημείωτη θα λέγαμε ήταν η απόφαση της εταιρείας να εγκαταστήσει 10-phase CPU VRM σύστημα τροφοδοσίας στο motherboard.

Λίγο πιο κάτω στην κατηγορία είναι το P67 Pro, το οποίο μοιάζει πολύ με το παραπάνω μοντέλο διατηρώντας τους SATA 6 Gb/s connectors χωρίς όμως να διαθέτει θύρες USB 3.0. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρεία χρησιμοποιήσε σχεδιασμό 4+1-phase CPU VRM για το σύστημα τροφοδοσίας. Κατά τα άλλα, μοιάζει πολύ με το P67 Pro3.

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει σειρά motherboard και με το Intel H67 Express chipset. Το πλουσιότερο της σειράς είναι το H67M GE/HT και έχει κατασκευαστεί για υπολογιστές τύπου HTPC, προσφέρωντας 6-phase CPU VRM design σύστημα τροφοδοσίας. Διαθέτει τέσσερα DDR3-SDRAM DIMM slots ενώ οι έξοδοι χάρη στο Intel Flexible Display Interface (FDI) διαθέτει DVI, D-Sub, HDMI 1.4a και DisplayPort. Όσο αφορά στις άλλες δυνατότητες συνδεσιμότητας ενσωματώνει τέσσερις θύρες USB 3.0 (δύο στο πίσω μέρος και δύο εσωτερικές, μέσω headers),  eSATA, δύο PCI Express x1, μία PCI Express2.0 x16 και μία PCI. Φυσικά διαθέτει 8-channel HD Audio (με S/PDIF-out) και Gigabit Ethernet. 

Το H67M GE είναι μία "κομμένη" έκδοση του H67M GE-HT. Διαθέτει τον ίδιο σχεδιασμό στο PCB αλλά δεν διαθέτει τις ψύκτρες στην περιοχή VRM. Επιπλέον απουσιάζουν οι θύρες USB 3.0 αλλά και η έξοδος DisplayPort.

Το επόμενο της σειράς είναι H67M που διατηρεί τα περισσότερα στοιχεία που διακρίνονται στο H67M GE αλλά το PCB είναι πιο στενό και διαθέτει δύο DDR3-SDRAM DIMM slots για dual-channel μνήμη, USB 3.0 θύρες και SATA 6 Gb/s.

Το τελευταίο της σειράς είναι το H67DE3 του οποίου ο εξοπλισμός είναι όμοιος - αν και τύπου ATX - με εκείνον του H67M GE. Βεβαίως διαθέτει πιο πολλές - λόγω του τύπου του - δυνατότητες επέκτασης με μία PCI Express2.0 x16, τρεις PCI Expresss x1 και μία PCI θύρες.

Η ASRock θα ανακοινώσει επισήμως την νέα σειρά motherboard της εταιρείας όταν και η Intel ανακοινώσει την νέα της πλατφόρμα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 36 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top