Σύντομα, τίτλοι τέλους για τον δίαυλο PCI από την Intel

Στον χώρο της βιομηχανίας των υπολογιστών τα πάντα αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς. Όλα καταβροχθίζονται στο παρελθόν ενώ παράλληλα νέα πρότυπα και τεχνολογίες οδηγούν την βιομηχανία με γοργούς ρυθμούς στο αναπόφευκτο μέλλον της. Σύντομα, μία ακόμη σπουδαία τεχνολογία που τα τελευταία χρόνια είχε κυριαρχήσει θα αποτελέσει παρελθόν, ο δίαυλος PCI.

Η απόφαση βεβαίως ανήκει στον εφευρέτη του διαύλου PCI (Peripheral Component Interconnect), στην Intel και στους επόμενους μήνες η εταιρεία θα ανακοινώσει ότι παύει την επίσημη υποστήριξη στο πρότυπο που είχε κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια.

Η Intel ξεκίνησε την ανάπτυξη του διαύλου PCI το 1990 στο Architecture Development Lab της εταιρείας και αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε διακομιστές αντικαθιστώντας τα πρότυπα  MCA και EISA. Μόλις το 1993/ 1994 άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως σε υπολογιστές desktop και το 2004, παραγκωνίστηκε για χάρη του νέου πρότυπου PCI Express. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel στα επερχόμενα "καταναλωτικά" (consumer) chipset της εταιρείας, δεν θα υποστηρίξει το πρότυπο PCI παρά μόνο το πρότυπο PCI Express.

Η φωτογραφία προέρχεται από εδώ.

Έτσι, στα νέα motherboard με τα Intel P67 Express, H67 Express και H61 Express που θα κατασκευαστούν για να υποστηρίξουν τους νέους επεξεργαστές "Sandy Bridge" και θα ενσωματώνουν το socket LGA1155 (με ένα ακροδέκτη λιγότερο από το socket LGA1156 που γνωρίζουμε σήμερα) δεν θα ξαναδούμε τις γνωστές υποδοχές PCI. Η εταιρεία πάντως θα συνεχίζει να υποστηρίζει το πρότυπο στα περισσότερο "επαγγελματικού προσανατολισμού" chipsets όπως τα Intel Q67 Express, Q65 Express και B65 Express chipsets.

Αρκετοί βεβαίως χρήστες διαθέτουν ακόμη ελεγκτές ή κάρτες ήχου (π.χ κάποιο μοντέλο SoundBlaster που προτιμούν από τον on-board HD Audio codec) και αυτό θα φέρει αρκετές... διαμαρτυρίες, ωστόσο όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να τους αντικαταστήσουν. Οι κατασκευαστές βεβαίως θα το έχουν κάνει νωρίτερα, παρουσιάζοντας κάρτες ήχου και ελεγκτές που κάνουν χρήση του πιο μοντέρνου και ταιριαστού με τα σημερινά PC διαύλου PCI Express x1. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ και εδώ.


ocSe7en

Καιρός ήταν!

Εντάξει! Καιρός ήταν! Γιατί οι κατασκευαστές από μόνοι τους, δεν λένε να το καταλάβουν!!!

Τελευταία τροποποίηση από ocSe7en — Παρ, 25/06/2010 - 20:40.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 35 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top