Η Intel ανακοίνωσε την 2η γενιά επεξεργαστών Core (Sandy Bridge)

Νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, η Intel ανακοίνωσε την 2η γενιά επεξεργαστών Core που έως σήμερα ήταν γνωστοί με την κωδική ονομασία "Sandy Bridge". H νέα γενιά επεξεργαστών αποτελείται από 29 συνολικά μοντέλα (15 mobile μοντέλα και 14 desktop μοντέλα).

Οι νέοι επεξεργαστές που ενσωματώνουν δύο ή τέσσερις πυρήνες x86 καθώς και ένα πυρήνα επεξεργαστή γραφικών (Intel HD 2000/3000) στο ίδιο die κάνουν χρήση του νέου σετ επεκτάσεων εντολών Advanced Vector Extentions (AVX), της νέας τεχνολογίας Turbo Boost 2.0, της τεχνολογίας HyperThreading (σε συγκεκριμένα μοντέλα) της τεχνολογίας Clear Video Technology HD, InTru 3-D για θεάσεις στερεοσκοπικού 3D, της τεχνολογίας Quick Sync Video που ουσιαστικά αποτελεί μία τεχνολογία επιτάχυνσης του video encoding στο hardware ενώ ενσωματώνουν 8MB L3 cache.

Ορισμένοι επεξεργαστές στο τέλος της ονομασίας τους διαθέτουν το γράμμα "K" που σημαίνει ότι διαθέτουν ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές, επιτρέποντας υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας ενώ όλοι οι υπόλοιποι επεξεργαστές, έχουν περιορισμό στην συχνότητα λειτουργίας των πυρήνων, που ναι μεν επιτρέπουν την αύξηση της συχνότητας, σε ορισμένο ποσοστό δε και όχι υψηλότερα από κάποιο συγκεκριμένο threshold.

Οι επεξεργαστές που είναι κατασκευασμένοι για φορητούς υπολογιστές ενσωματώνουν και την τεχνολογία WiDi 2.0 (Intel Wireless Display) που επιτρέπει wireless video streaming έως και 1080p μεταξύ του laptop και μίας HDTV. Μία λίστα με ορισμένους από τους νέους επεξεργαστές είναι η παρακάτω:

Τα quad core μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μέσα στον Ιανουάριο ενώ αναμένονται ορισμένες από τις dual-core εκδόσεις να είναι διαθέσιμες μέσα στον Φλεβάρη.


voltmod

Με βάση τις επιδόσεις που

Με βάση τις επιδόσεις που βλέπω σε διάφορα sites είναι κορυφή. O Intel Core i7-2600K βλέπω ότι είναι ταχύτερος σε πολλά benchmarks ακόμα και από τον τρανό Intel Core i7-980X Extreme Edition! Τι πιστόλια είναι αυτά ρε σεις;

Lacrimosa_daemon

Max multiplier 57X ? Holy ...

Max multiplier 57X ? Holy ... Και καλές τιμές. Μια χαρά.

orhan

αλλα γιατι

αλλα γιατι ονομαζονται intel core i7 kai i5 και οχι
sandy bridge ???
φενεται πως η intel θα γίνει σαν την amd...

Lacrimosa_daemon

Ανήκουν στην σειρά i5 και i7

Ανήκουν στην σειρά i5 και i7 , sandy bridge είναι η κωδική ονομασία της μικροαρχιτεκτινικής του πυρήνα. Το ίδιο ισχύει και για την AMD και τους bulldozers.
Δες κ εδώ

orhan

ακουγονται πολλη

ακουγονται πολλη ενδιαφερον οι καινουριοι επεξεργαστες και το καινουριο socket...
αλλα ειναι ομως γρηγοροτεροι απο τιν 1η γενια ???
απο τους ι7 (1366) ??

Lacrimosa_daemon

εκ πρώτης ματιάς έτσι

εκ πρώτης ματιάς έτσι φαίνεται , θα δούμε όταν πέσουν στα χέρια μας Smile

orhan

αν ειναι

αν ειναι γρηγοροτεροι θα ειναι super.. επιδι ειναι σε πολλη χαμηλες τιμες...
μαλλον σιγα σιγα αρχίζει και η intel να κανει τα βηματα τις amd...

Elexorien

Ξέρουμε...

... τι σημαίνει το γράμμα S και T στις ονομασίες των μοντέλων; Θα βοηθούσε πολύ να ξέρουμε για να τους θυμόμαστε και να τους ξεχωρίζουμε. Εχω χάσει το τόπι με τοσο νούμερα!

orhan

χαχα

χαχα δεν εχς ιδεα φιλε μου...
ελπιζω να μας πουν...

z3et

Το S υποδεικνύει πως ο

Το S υποδεικνύει πως ο επεξεργαστής ανήκει στην κατηγορία της χαμηλής κατανάλωσης που όμως δεν υπολείπεται σημαντικα σε επιδόσεις. Οι Τ υπάγονται στην κατηγορία των υπέρ-χαμηλής κατανάλωσης, με αντίκτυπο και στις επιδόσεις φυσικά.

Aten-Ra

Core i3 2100 όλα τα λεφτά,

Core i3 2100 όλα τα λεφτά, κρίμα που δεν μπορεί να κάνει OC θα παταγε και τον i7.

Στα $217 ο Core i5 2500K είναι ισοδύναμος με τον Core i7 870/950 και τον Phenom X6 και ο 2600Κ είναι απλός σε άλλη κατηγορία.

Τελευταία τροποποίηση από Aten-Ra — Τρι, 04/01/2011 - 22:13.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 187 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top