Η εποχή του AMD Fusion APU ξεκινά!

Press News

Η AMD  παρουσίασε στη CES (Consumer Electronics Show) τη νέα κατηγορία επεξεργαστών που προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από ποτέ, την οικογένεια AMD Fusion APUs.

Η σειρά των νέων επεξεργαστών AMD Fusion Family of Accelerated Processing Units (APUs) ενσωματώνει – σε έναν ενιαίο σχεδιασμό - την τεχνολογία multi-core CPU (x86) με γραφικά υψηλού επιπέδου συμβατά με DirectX 11 και parallel processing engine, ένα ειδικό επιταχυντή video (acceleration block) υψηλής ευκρίνειας και ένα δίαυλο υψηλής ταχύτητας που βοηθά στην ταχύτερη διαμεταγωγή δεδομένων ανάμεσα στις διαφορετικές μορφές επεξεργαστών που βρίσκονται στο ίδιο σχεδιαστικό πλαίσιο.

Οι νέες γενιές υπολογιστών desktop, notebook και HD netbook με AMD Fusion APU είναι τώρα διαθέσιμες, σε προσιτές τιμές. Επιπλέον πολλά tablets και άλλες συσκευές που ενσωματώνουν AMD Fusion APU αναμένονται τους πρώτους μήνες του 2011. Τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς περιλαμβάνουν stutter-free αναπαραγωγή HD βίντεο, επαναστατική υπολογιστική ιπποδύναμη ικανή να χειριστεί τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, DirectX 11 γραφικά και μπαταρία που διαρκεί για μία ολόκληρη ημέρα.

Η AMD αναμένει από τους κορυφαίους κατασκευαστές Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony και Toshiba να ανακοινώσουν τα σχέδια τους σχετικά με την διάθεση συστημάτων βασισμένα σε AMD Fusion APU σε προσιτές τιμές και σε πολλά δημοφιλή σημεία πώλησης.
 
" Πιστεύουμε ότι οι επεξεργαστές AMD Fusion, απλά, με την εισαγωγή της αρχιτεκτονικής x86 αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόοδο στους επεξεργαστές για πάνω από σαράντα χρόνια», δήλωσε ο Rick Bergman, Senior Vice President και Γενικός Διευθυντής του AMD Products Group. «Με ένα σημαντικό βήμα, δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να βιώσουν παντού την εμπειρία της υψηλής ευκρίνειας HD και τις δυνατότητες του supercomputing στους προσωπικούς φορητούς υπολογιστές έχοντας μπαταρία που διαρκεί μία ολόκληρη ημέρα. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία, μία νέα προσέγγιση που προσφέρει νέες συναρπαστικές εμπειρίες στους καταναλωτές".
 
 
HD 2.0 Παντού
 
Το υψηλής ευκρίνειας (HD) περιεχόμενο είναι πανταχού παρόν σήμερα, από τα βίντεο στο YouTube μέχρι τα DirectX 11 παιχνίδια με Blu-ray. Με την VISION Engine από την AMD, μια σειρά από μοναδικές δυνατότητες για όλα τα AMD Fusion APU-powered PCs, προσφέρεται ζωντανή και ρεαλιστική οπτική εμπειρία.
 
Η VISION Engine είναι ένας συνδυασμός από:
 
  • DirectX 11 capable γραφικά
  • Μαζική παράλληλη επεξεργασία για γρήγορο application performance
  • UVD3 video acceleration χάρη στη νέα σειρά επεξεργαστών γραφικών AMD Radeon HD 6800
  • Unique graphics driver capabilities που ενημερώνονται σε μηνιαία βάση για συνεχές βελτιωμένη οπτική απόδοση. 
Η επιλογή ενός υπολογιστή εξοπλισμένο με VISION Engine και λογισμικό από τους συνεργάτες της AMD προσφέρει: γρηγορότερη περιήγηση στο Internet, εκπληκτική 1080p αναπαραγωγή βίντεο HD, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, υψηλής ευκρίνειας video, 2D περιεχόμενο που μπορεί να μετατραπεί σε στερεοσκοπικό 3D και γρήγορο 3D gaming σε αναλύσεις HD. 
 
Personal Supercomputing
 
Μεγάλο μέρος της εμπειρίας computing συνδέεται με το λογισμικό. Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές λογισμικού έχουν συγκρατηθεί από την ανεξάρτητη φύση με την οποία οι CPUs και GPUs επεξεργάζονται τις πληροφορίες. Εντούτοις, οι AMD Fusion APUs αφαιρούν αυτό το εμπόδιο και επιτρέπουν στους προγραμματιστές να επωφεληθούν πλήρως από την παράλληλη επεξεργαστική ισχύ μίας GPU - πάνω από 500 GFLOPs για την επερχόμενη A-Series "Llano" APU. Περισσότερες εφαρμογές μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα και μπορούν να λειτουργήσουν ταχύτερα από τους προηγούμενους σχεδιασμούς της ίδιας κλάσης.
 
AMD All Day Power
 
Η τεχνολογία AMD Fusion προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας - 10 ώρες ή και περισσότερο. Τα νέα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας που υπάρχουν στο single-chip design παρατείνουν το χρόνο, ακόμα και όταν απολαμβάνεται HD περιεχόμενο.
 
E-Series, C-Series και A-Series APUs
 
Η χαμηλής ισχύος πλατφόρμα του 2011, ενισχύει την καθημερινή χρήση του υπολογιστή και είναι διαθέσιμη από σήμερα σε δύο παραλλαγές APU: E-Series και C-SeriesΑυτές οι APUs φέρουν το νέο επεξεργαστή x86 με την κωδική ονομασία "Bobcat".
 
Η νέα mainstream πλατφόρμα προορίζεται κυρίως για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές. Θα διαθέτει 32nm die A-Series "Llano" APU, η οποία περιλαμβάνει μέχρι και τέσσερις x86 πυρήνες και DirectX 11-capable discrete-level GPU.

DeLaVeGaGR

!!!

Αρχισαν να φαινονται τα δοντακια της AMD!!!!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 33 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top