Νέο iPad 2 από την Apple

Η Apple όπως ήταν αναμενόμενο ανακοίνωσε την δεύτερη γενιά του iPad (iPad 2) ενώ επιπλέον έδωσε στην δημοσιότητα πολλές πληροφορίες για τις καινοτομίες που φέρνει το νέο iOS 4.3.

Πρίν παραθέσουμε ωστόσο στα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του νέου iPad 2, θα αναφερθούμε λίγο στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας που αναμένεται να βάλει... φωτιά στην αγορά, με την έννοια, ότι δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Kαι αυτό, παρότι, όπως είδαμε στο πρόσφατο World Mobile Congress 2011, παρουσιάστηκαν πολλά tablet με αρκετά καλό εξοπλισμό, πρωτοποριακό σχεδιασμό και αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα [π.χ Android 3.0 - Honeycomb ή WebOS κ.α). Τι εννοούμε;

Με λίγα λόγια λοιπόν, η Apple όχι μόνο παρουσίασε ένα αναβαθμισμένο σημαντικά προϊόν (με διπύρηνο επεξεργαστή A5 στο 1GHz, με δύο κάμερες, πιο λεπτό, πιο ελαφρύ, με δυνατότητα εξόδου HDMI και δυνατότητα αναπαραγωγής video 1080p κ.α), αλλά το προσφέρει με το ίδιο ακριβώς κόστος με το πρώτο iPad, δηλαδή στα $499 για το WiFi μοντέλο με τα 16GB, $599 για το 32GB και $699 για το 64GB μοντέλο. Τα κόστη για το iPad 2 WiFi + 3G στίς αντίστοιχες χωρητικότητες είναι    και $629, $729 και $829.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι μόνο ότι διατήρησε τα κόστη στα ίδια επίπεδα με εκείνα της πρώτης γενιάς του iPad, αλλά ότι θα συνεχίσει να προσφέρει το iPad πρώτης γενιάς με χωρητικότητα 16GB με κόστος $399 (περίπου €267 αν και όχι... στην χώρα μας). Με βάση τα παραπάνω, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει... ελπίδα για τις υπόλοιπες εταιρείες... υπάρχει; Αμφιβάλλουμε. Δηλαδή αν η Samsung ή η Mototola πωλούν τα tablet τους κοντά στα... $800, ποιος θα στραφεί στις λύσεις που προτείνουν; Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία τεράστια... νίκη της Apple, και μόνο... κρύος ιδρώτας θα πρέπει να έχει καταλάβει τις υπόλοιπες εταιρείες που ήθελαν να έχουν λόγο και ρόλο στην συγκεκριμένη αγορά. Δεν είμαστε ούτε Apple "funboys", ούτε μας αρέσει ότι η Apple μας σερβίρει, αλλά πραγματικά, με βάση τα παραπάνω γεγονότα, δεν μπορούμε να προβλέψουμε κάτι άλλο...

iPad 2

Το νέο iPad διαθέτει ακριβώς την ίδια οθόνη με το πρώτης γενιάς iPad, δηλαδή την γνώριμη capacitive οθόνη (LED-backlit glossy widescreen Multi-Touch με IPS technology) των 9,7 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 1024 x 768 pixels (132ppi). Η αυτονομία του αγγίζει τις 10 ώρες σε λειτουργία, με το WiFi ενεργοποιημένο καθώς ο χρήστης του σερφάρει στο web ή παρακολουθεί video.

Στο iPad 2 χτυπάει ως καρδιά ο νέος διπύρηνος A5 με συχνότητα λειτουργίας 1GHz, ο οποίος σύμφωνα με την Apple είναι 9 φορές πιο γρήγορος στα γραφικά από ότι ο προηγούμενης γενιάς.

Επιπλέον ενσωματώνει δύο κάμερες (υποστήριξη Facetime), μία στην πρόσοψη και μία στο πίσω μέρος με την δεύτερη να προσφέρει δυνατότητα σύλληψης video έως 720p στα 30 fps.

Το νέο iPad 2 είναι πιο λεπτό από το iPad πρώτης γενιάς με 8,8 χιλιοστά πάχος ενώ μάλιστα είναι ακόμα πιο λεπτό και από ένα από τα πιο λεπτά smartphone της αγοράς, το iPhone 4. Οι διαστάσεις του είναι 241,2 x 185,7 x 8,8 mm ενώ το βάρος του είναι μόλις 601 γραμμάρια (613 γραμμάρια το WiFi + 3G μοντέλο).

Όσο αφορά στις εξόδους/ εισόδους διαθέτει 30-pin dock connector port, 3.5-mm stereo headphone minijack, Built-in speaker και Microphone (μέσω κατάλληλου adapter μπορεί να "βγάλει" εικόνα 1080p). Διαθέτει επιπλέον three-axis gyroscope, Accelerometer, Ambient light sensor, digital compass και proximity sensor. Ένα από τα νέα αξεσουάρ του iPad 2 είναι το νέο iPad cover, που όχι μόνο το προστατεύει αλλά με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να ρυθμίζετε την "στάση" του iPad 2 για να πληκτρολογείται, να βλέπετε video κ.α. 

Το iPad 2 θα είναι διαθέσιμο στις Η.Π.Α από τις 11 Μαρτίου και παγκοσμίως στις 25 Μαρτίου (συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας). Το λειτουργικό του σύστημα θα είναι το iOS 4.3 (υποστήριξη multi-core, καλύτερο multitasking, πολλά περισσότερα gestures κ.α) το οποίο φέρνει πολλούς νεωτερισμούς όσο αφορά τον τρόπο χειρισμού με gestures και όχι μόνο.

Δείτε την εκπληκτική - όπως πάντα - παρουσίαση του Steve Jobs στο σχετικό event που διοργάνωσε η Apple για το iPad 2 εδώ.


swiss_blade

Εντυπωσιάστηκα!

Τι λες τώρα! Μετά από ένα σκασμό μήνες η Apple κατάλαβε επιτέλους την σημασία μια θύρας HDMI στο iPad2! Άντε, με το iPad3, θα προσθέσει και USB host!
Μερικές εκδόσεις μετά, θα προσθέσει και 2η θύρα USB host!
Και πάντα στην εκπληκτική τιμή των 900 ευρώ!

Έναν λόγο να μην πάω να πάρω το Lenovo Ideapad S10-3T με μόλις 400 ευρώ? Και μη μου πείτε το πάχος ή το βάρος, έτσι και αλλιώς και το iPad στην τσάντα θα το βάλετε!
Κανείς????

nikospap

Έχουν αρχίσει και οι

Έχουν αρχίσει και οι προπαραγγελίες για τη συσκευή! Την είδα από κοντά σε δείγμα και είναι τρομερή!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 87 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top