MSI Z68A-GD80: το πρώτο Intel Z68 Express motherboard

Πρόσφατα διέρρευσαν φωτογραφίες του πρώτου motherboard που θα βασίζεται στο ολοκαίνουριο chipset υποστηρίξης της Intel, Z68 Express. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πρόκειται για ένα chipset που η θέση του στην αγορά βρίσκεται ανάμεσα στα P67 και H67 Express.

Πιο συγκεκριμένα, το P67 Express επιτρέπει στους χρήστες να υπερχρονίσουν τους επεξεργαστές Sandy Bridge, ωστόσο δεν ενσωματώνει το χαρακτηριστικό Flexible Display Interface ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να εκμεταλευτούν το ενσωματωμένο στον πυρήνα των επεξεργαστών Sandy Bridge κύκλωμα γραφικών.

Στο chipset Intel H67 Express από την άλλη, ενώ προσφέρει την δυνατότητα Flexible Display Interface (FDI) δεν προσφέρει δυνατότητες υπερχρονισμού. Το νέο ωστόσο Z68 Express chipset προσφέρει και τις δύο δυνατότητες, και τον υπερχρονισμό - σε επίπεδα μάλιστα P67 - αλλά και το Flexible Display Interface για το υποσύστημα γραφικών των Sandy Bridge.

Το πρώτο λοιπόν motherboard που είδε τα φώτα της δημοσιότητας, βασίζεται στο νέο chipset της Intel και κάνει χρήση του socket LGA1155 είναι το MSI Z68A-GD80. Είναι ένα motherboard που προσφέρει 15-phase VRM σύστημα τροφοδοσίας, κάνει χρήση χαρακτηριστικών Military Class II (Hi-c πυκνωτές, solid state chokes κ.α.) και ενσωματώνει τέσσερα DIMM slots για ισάριθμα αρθρώματα μνήμης τύπου DDR3-SDRAM. Προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τον υπερχρονισμό όπως τα OC Genie II, Memory Optimizer technology, 6-pin power connector για επιπλέον τάση που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα, σημεία μέτρησης τάσεων κ.α.

Όσο αφορά στις υποδοχές επέκτασης, διαθέτει τρεις PCI Express2.0 x16 πλήρους μήκους που όταν χρησιμοποιούνται όλες μαζί ηλεκτρικώς λειτουργούν ως x8, x8, x4, δύο PCI Express x1 και δύο PCI.

Το νέο MSI Z68A-GD80 διαθέτει επίσης τρεις SATA 6Gbps, ένα eSATA 6Gbps και τέσσερις SATA 3Gbps connectors, 7.1 channel HD Audio, τέσσερις USB 3.0 θύρες (δύο στο I/O back panel και δύο μέσω headers), USB 2.0 και Firewire καθώς και dual Gigabit Ethernet. Νέα motherboards με το συγκεκριμένο chipset αναμένεται να εμφανιστούν μέσα στο 2ο τρίμηνο της χρονιάς.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ και εδώ.


hellboy1010

Ena poli dinato motherboard

Ena poli dinato motherboard gia fun

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 180 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top