Η Sony απέστειλε ενημερωτικό δελτίου τύπου σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες του PSN

Η Sony Online Entertainment απέστειλε σχετική ειδοποίηση σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες του PlayStation Network σχετικά με την παραβίαση του δικτύου της και την κλοπή δεδομένων των χρηστών που το χρησιμοποιούν.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ειδοποίηση:

Αγαπητέ πελάτη της Sony Online Entertainment:

Μέσω της διαρκούς μας έρευνας για παράνομες εισβολές στα συστήματα της Sony Online Entertainment (SOE) διαπιστώσαμε ότι παραβιαστές υπολογιστικών συστημάτων (hackers) μπορεί να έχουν λάβει προσωπικές πληροφορίες των πελατών μας από τα συστήματα της SOE.

Σας ενημερώνουμε σήμερα ότι οι προσωπικές πληροφορίες που μας παρείχατε σχετικά με το λογαριασμό σας στην SΟE μπορεί να έχουν υποκλαπεί λόγω διαδικτυακής επίθεσης (cyber-attack).

Οι πληροφορίες που υποκλάπηκαν περιλαμβάνουν, στο βαθμό που τις παρείχατε σε εμάς, τας παρακάτω: όνομα, διεύθυνση (πόλη, πολιτεία, Τ.Κ., χώρα), διεύθυνση email, φύλο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό τηλεφώνου, όνομα σύνδεσης (login) και κωδικό πρόσβασης.

Οι πελάτες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με αποδεικτικά στοιχεία που ανακαλύψαμε, μπορεί να έχει κλαπεί ένα μέρος μιας παλιάς βάσης δεδομένων από το 2007, που περιέχει περίπου 12.700 αριθμούς και ημερομηνίες λήξης μη εκδοθέντων στις ΗΠΑ πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών (αλλά όχι κωδικούς ασφαλείας πιστωτικών καρτών) – σχετικά θα ειδοποιήσουμε κάθε έναν από αυτούς τους πελάτες άμεσα.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι διακυβεύτηκε η κύρια βάση δεδομένων των πιστωτικών καρτών. Αυτή βρίσκεται σε ένα τελείως ξεχωριστό και ασφαλές περιβάλλον.

Είχαμε προηγουμένως την πεποίθηση ότι δεν είχαν υποκλαπεί δεδομένα πελατών της SOE κατά τις διαδικτυακές επιθέσεις κατά της εταιρείας, ωστόσο την 1η Μαΐου διαπιστώσαμε ότι μπορεί να έχουν υποκλαπεί στοιχεία λογαριασμών της SOE και σας ειδοποιούμε όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σας ζητούμε συγγνώμη για την όποια ενόχληση που προκλήθηκε από αυτήν την επίθεση και ως αποτέλεσμα:

1. Διακόψαμε προσωρινά όλες τις υπηρεσίες παιχνιδιών SΟE

2. Προσλάβαμε μια εξωτερική, ευυπόληπτη εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας για τη διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για το τι συνέβη και

3. Λάβαμε άμεσα μέτρα για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την υποδομή του δικτύου μας ώστε να παρέχουμε μεγαλύτερη προστασία στις προσωπικές σας πληροφορίες.

Εκτιμούμε απεριόριστα την υπομονή, την κατανόηση και την καλή σας πίστη καθώς κάνουμε οτιδήποτε απαιτείται για να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Για τη δική σας ασφάλεια, σας προτείνουμε να προσέχετε ιδιαίτερα για τυχόν απάτες ή μηνύματα scam μέσω email, τηλεφώνου και ταχυδρομείου που σας ζητούν προσωπικές ή ευαίσθητες πληροφορίες. Η Sony δεν θα επικοινωνήσει μαζί σας με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του email, με σκοπό να ζητήσει τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας ή άλλες πληροφορίες που σας προσδιορίζουν προσωπικά. Εάν σας ζητηθούν αυτές οι πληροφορίες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν σας ζητούνται από τη Sony. Όταν αποκαταστηθούν πλήρως οι υπηρεσίες της SΟΕ, σας συνιστούμε θερμά να συνδεθείτε και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε το όνομα του λογαριασμού σας στο Station ή τη SOE ως κωδικό πρόσβασης για άλλες μη σχετιζόμενες υπηρεσίες ή λογαριασμούς, σας συνιστούμε θερμά να τον αλλάξετε και αυτόν.

Για την προστασία σας από ενδεχόμενη κλοπή ταυτότητας ή άλλη οικονομική ζημία, σας συνιστούμε να παραμείνετε σε επαγρύπνηση, να ελέγχετε τις καταστάσεις των λογαριασμών σας και να παρακολουθείτε τις αναφορές της πιστοληπτικής σας φερεγγυότητας (credit reports).

Είμαστε δεσμευμένοι να βοηθούμε τους πελάτες μας να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και θα πραγματοποιήσουμε μια συμπληρωματική προσφορά που θα βοηθήσει τους χρήστες να εγγραφούν σε υπηρεσίες προστασίας κατά της κλοπής στοιχείων ταυτότητας ή και παρόμοια προγράμματα. Η υλοποίηση θα διεξάγεται σε τοπικό επίπεδο και σύντομα θα διατίθενται περαιτέρω πληροφορίες σε περιοχές στις οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως τέτοια προγράμματα.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας καθώς ολοκληρώνουμε την έρευνά μας για αυτό το περιστατικό και σας ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ενόχληση. Οι ομάδες μας εργάζονται σε 24ωρη βάση για αυτό το ζήτημα και οι υπηρεσίες θα αποκατασταθούν όσο το δυνατόν συντομότερα. Η Sony θεωρεί την προστασία των πληροφοριών σας πολύ σημαντικό θέμα και θα συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα για την προστασία των πληροφοριών που σας προσδιορίζουν προσωπικά. Η παροχή ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών ψυχαγωγίας στους πελάτες μας αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.

Με εκτίμηση,
Sony Online Entertainment LLC


z3et

Τρεχει και δεν φτανει η

Τρεχει και δεν φτανει η Sony....

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 73 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top