Maximus IV Extreme-Z θα κυκλοφορήσει η ASUS

Μετά την κυκλοφορία του Maximus IV Extreme (βασίζεται στο Intel P67 Express chipset), η ASUS θα κυκλοφορήσει μία ακόμη έκδοση του Maximus IV Extreme, μολονότι στο τέλος της ονομασίας θα υπάρχει το γράμμα "Z", υπογραμίζοντας ότι πρόκειται για ένα motherboard που βασίζεται στο Intel Z68 Express chipset.

Η ASUS θα κυκλοφορήσει ακόμα μία έκδοση του γνωστού LGA1155 motherboard, αφού χάρη στο νέο chipset της Intel, ο κάτοχος του μπορεί να εκμεταλευτεί το υποσύστημα γραφικών των Sandy Bridge - το Intel Z68 Express κάνει χρήση του Intel Flexible Display Interface - μέσω της θύρας HDMI ενώ επιπλέον μπορεί και να εκμεταλευτεί και τις δυνατότητες caching που προσφέρει η τεχνολογία Intel Smart Response (δεδομένα και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται περισσότερο αποθηκεύονται προσωρινά σε SSD αντί για τον σκληρό δίσκο για να βελτιωθεί η απόκριση του συστήματος).

Το νέο Intel Z68 Express chipset επίσης δεν υπολείπεται σε overclocking δυνατότητες, επομένως θα λέγαμε πως υπερτερεί σε σχέση με το Intel P67 Express.

Το Maximus IV Extreme-Z είναι όμοιο εμφανισιακά με το Maximus IV Extreme που βασιζόταν στο Intel P67 Express. Το Intel Z68 Express chipset συνδυάζεται με το Nvidia Nforce 200 bridge chip για να εξασφαλιστεί η παράλληλη λειτουργία έως και τεσσάρων καρτών γραφικών (υποστηρίζονται τόσο Nvidia SLI όσο και AMD CrossfireX). Την τροφοδοσία του επεξεργαστή αναλαμβάνει το ASUS Digi+ Extreme VRM (με υψηλής ποιότητα υλικά, proadlizers κ.α.).

Διαθέτει τέσσερα DIMM slots που υποστηρίζουν μνήμη dual-channel DDR3-SDRAM έως και 2000MHz. Οι τέσσερις πλήρους μήκους PCI Express2.0 x16 θύρες μπορούν να λειτουργήσουν ηλεκτρικώς είτε ως x16/NC/x16/NC είτε ως x8/x8/x8/x8. Το Maximus IV Extreme-Z διαθέτει επίσης μία υποδοχή PCI Express x1 και μία PCI Express x4. 

Για τις ανάγκες αποθήκευσης ενσωματώνει τέσσερις SATA 6Gbps και τέσσερις SATA 3Gbps connectors. Στο motherboard επίσης υπάρχουν οκτώ USB 3.0 θύρες (όλες στο I/O back panel) αλλά και ακόμη δύο μέσω header.

Στη διάθεση του χρήστη που θα αποκτήσει το Maximus IV Extreme-Z υπάρχουν η κάρτα ήχου SupremeFX X-Fi, Bluetooth και Dual Gigabit Ethernet ενώ το παρόν δίνουν και όλα τα γνωστά, αποκλειστικά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες ROG της ASUS (όπως τα ROG Connect κ.α.). Το Maximus IV Extreme-Z αναμένεται να κοστίζει λίγο περισσότερο από το Maximus IV Extreme με το Intel P67 Express chipset.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 44 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top