Η Apple παρουσίασε το νέο iOS 5 για iPad, iPhone και iPod Touch

Η Apple, στο WWDC, παρουσίασε το πολυαναμενόμενο iOS 5 σε συνδυασμό με μια σειρά από καινοτομίες, και νέα χαρακτηριστικά που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των φορητών συσκευών της Apple, όπως είναι τα iPad, iPod Touch και iPhone.

Ορισμένες από τις "καινοτομίες", ο ανταγωνισμός (λέγε με Android) τις διαθέτει εδώ και κάμποσο καιρό στο οπλοστάσιο του, ωστόσο για τους φίλους της Apple αυτό ποτέ δεν αποτέλεσε επιχείρημα κατά των συσκευών με το μηλαράκι για λογότυπο, αφού για πολλούς ισχύει το... εξής: "αν δεν είναι iOS δεν είναι OS".
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά....

iCloud

Το iCloud είναι ακριβώς αυτό που καταλάβατε, μια cloud computing υπηρεσία η οποία αποθηκεύει όλο το περιεχόμενο που έχετε (μουσική, φωτογραφίες κτλ.) με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμο από παντού ενώ κρατάει ενημερωμένα τα emails τις επαφές και το ημερολόγιο σας σε όλες τις συσκευές χωρίς να χρειάζονται συνέχεια συγχρονισμό. Μόλις ο χρήστης γραφτεί στην υπηρεσία έχει στη διάθεσή του 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο που σύμφωνα με την Apple είναι κάτι παραπάνω από αρκετός...

Notification Center

Τα “notifications” ήταν μάλλον το “παράπονο” των χρηστών του iOS μιας και οι κάτοχοι Android συσκευών είχαν να παινεύονται εδώ και καιρό για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Τώρα πια θα έχετε όλη την ενημέρωση που χρειάζεστε για τα emails σας τα μηνύματα τον καιρό και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε ακόμα και μέσα από την lock screen της συσκευής σας.

iMessage

Εδώ τα καλά νέα αφορούν κυρίως τους κατόχους των iPad και iPod Touch που τώρα έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να στείλουν και να λάβουν μηνύματα μέσω Wi-Fi ή 3G. Επιπλέον μπορείτε να ενσωματώσετε στα μηνύματά σας φωτογραφίες, videos, τοποθεσίες και επαφές. Στην παρουσίαση είδαμε επιπλέον το εικονικό keyboard να χωρίζεται με μια κίνηση στα δύο ώστε να γίνεται πιο άνετη η πληκτρολόγηση με τους αντίχειρες καθώς κρατάμε τη συσκευή.

Newsstand

Αυτό ακριβώς που εννοεί και η ονομασία της εφαρμογής. Εδώ μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένες όλες τις συνδρομές σας στον online περιοδικό τύπο. Βέβαια εμείς στην Ελλάδα έχουμε μείνει "λίγο" πίσω σε αυτό τον τομέα και δεν έχουμε πολλές επιλογές, αλλά αν διαβάζετε και ξένα περιοδικά μάλλον δε θα έχετε πρόβλημα...

Reminders

Δε χρειάζεται να ψάχνετε πια εφαρμογές τρίτων για να οργανώσετε καλύτερα τις υποχρεώσεις σας μιας και αυτή τη δυνατότητα σας την παρέχει το νέο iOS. Βέβαια κάτι αντίστοιχο μπορούσε να γίνει και με την παλιά calendar εφαρμογή αλλά εδώ τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα αφού έχουν ενσωματωθεί και λίστες to-do. Επιπλέον η εφαρμογή συνεργάζεται τόσο με το Outlook όσο και με το iCloud ώστε όλες οι αλλαγές να είναι πάντα ενημερωμένες.

Twitter

Επιτέλους Twitter. Βέβαια εφαρμογές υπήρχαν ήδη κάμποσες αλλά τώρα διευκολύνονται αρκετά τα πράγματα καθώς η εφαρμογή είναι ενσωματωμένη τόσο στον browser, όσο και στις φωτογραφίες, στη κάμερα, στην εφαρμογή Youtube και στους Χάρτες.

Camera

Η εφαρμογή αναβαθμίστηκε με νέες δυνατότητες που δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητες. Επιτέλους δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το κινητό σας για να ενεργοποιήσετε την κάμερα.
Επιπλέον υπάρχουν επιλογές επεξεργασίας εικόνας on-the-fly, ενώ το volume-up πλήκτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενεργοποίηση του κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής.

Photos

Mπορείτε να κάνετε κάποια βασική επεξεργασία στις φωτογραφίες σας (Crop, rotate, enhance, remove red-eye), να τις οργανώσετε σε albums και σε συνεργασία με την υπηρεσία iCloud να κρατάτε όλες σας τις συσκευές ενημερωμένες με το καινούριο περιεχόμενο.

Safari

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις λένε. Σε αυτή όμως την περίπτωση η "ομάδα" άλλαξε προς το πολύ καλύτερο. Ο δημοφιλής browser απέκτησε επιτέλους tabs (εδώ οι χρήστες του iPad τρέμουν από συγκίνηση)! Οι Reading Lists σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε ενδιαφέροντα άρθρα για να τα διαβάσετε αργότερα -και φυσικά ενημερώνονται μέσω του iCloud- ενώ ο Safari reader που ενεργοποιείται μέσα από την εφαρμογή σας επιτρέπει να διαβάσετε μόνο το κείμενο μιας σελίδας αποκλείοντας κάθε άλλο περιεχόμενο που μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή.

Χωρίς δεσμά...

Επιτέλους δε χρειάζεται να συνδέσετε τις i-συσκευές σας σε Η/Υ για να τις ενεργοποιήσετε αφού τώρα πια αυτή η διαδικασία γίνεται over-the-air. Με αυτό τον τρόπο γίνονται πλέον όλες οι αναβαθμίσεις του λογισμικού, ενώ το backup και restore της συσκευής γίνεται αυτοματοποιημένα μέσω του iCloud.

Επίσης έχει προστεθεί δυνατότητα ασύρματου συγχρονισμού με το itunes. Τι σημάινει αυτό; Κάθε φορά που συνδέεται η συσκευή σας στη πρίζα τότε αυτόματα γίνεται συγχρονισμός του νέου περιεχομένου (εφαρμογές κ.α.) με το iTunes που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

Για τους κατόχους του iPad έχουν προστεθεί κάποια  «καλούδια» με την μορφή  επιπλέον gestures ώστε να γίνεται πιο άνετα η εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών. Επίσης το AirPlay υποστηρίζει πια video mirroring, που σημαίνει ότι μπορείτε να προβάλλετε στην τηλεόρασή σας ότι ακριβώς βλέπετε και στο iPad, ακόμα και όταν αλλάζετε τον προσανατολισμό της οθόνης η κάνετε zoom στις φωτογραφίες.

Το iOS 5 θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο για iPhone 3GS, iPhone 4, iPad και iPad 2 καθώς και για τα τρίτης και τέταρτης γενιάς iPod Touch. Για να έχουμε λοιπόν μια ασφαλή άποψη από πρώτο χέρι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Οπότε ας απολαύσουμε το καλοκαίρι που μόλις μπήκε (και δε βιαζόμαστε ιδιαίτερα να τελειώσει) και ας κάνουμε λίγο υπομονή...

Δείτε και ένα σχετικό με το iOS 5 video για να αποκτήσετε περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα:

 


voltmod

Οι σιελογόνοι αδένες μου

Οι σιελογόνοι αδένες μου είναι σε υπερδιέγερση

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 15 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top