Η Nintendo αποκάλυψε το Wii U

Στην έκθεση E3, η Nintendo αποκάλυψε τον διάδοχο του ιδιαίτερα δημοφιλούς Wii, το Wii U. Πρόκειται για μία νέα παιχνιδομηχανή, η οποία οδηγεί τον χειρισμό σε μία άλλη κατεύθυνση, αφού διαθέτει χειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη αφής!

Το Wii U - όχι και ιδιαίτερα πρωτότυπη η ονομασία - είναι μικρότερο σε μέγεθος και με περισσότερες καμπύλες (10.5" x 6.8" x 1.8") και θα κυκλοφορήσει αρχικά σε λευκό χρώμα ενώ δεν αποκλείεται αργότερα να δούμε και άλλους χρωματισμούς.

Ενσωματώνει ένα multi-core επεξεργαστή της IBM που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Power PC ωστόσο η εταιρεία δεν αποκάλυψε το παραμικρό σε σχέση με την συχνότητα λειτουργίας ή την ισχύ του.

Επιπλέον δεν αποκάλυψε σχεδόν το παραμικρό για το υποσύστημα γραφικών, το οποίο στα δείγματα που αποκάλυψε στην E3 δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με αυτό που ενσωματώνει το γνωστό Wii, αν και είναι ακόμη νωρίς για να προδικάσουμε το παραμικρό για τις ικανότητες του. Όσο αφορά στις εξόδους, διαθέτει HDMI, component, S-Video καθώς και composite.

Η χωρητικότητα της ενσωματωμένης μνήμης NAND flash παραμένει άγνωστη για την ώρα, ωστόσο προσφέρεται SD υποδοχή και τέσσερις USB 2.0 θύρες (υποστηρίζονται USB flash drives καθώς και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι). Το ενσωματωμένο optical drive επίσης είναι άγνωστο αν θα υποστηρίζει αναπαραγωγή DVD ωστόσο είναι παρήγορο το γεγονός ότι θα μπορεί να αναπαράγει όλα τα παιχνίδια της οriginal κονσόλας.

Αν και η κονσόλα με την πρώτη ματιά δεν δείχνει και τόσο εντυπωσιακή, το χειριστήριο που την συνοδεύει δείχνει... εκπληκτικό, αφού ενσωματώνει οθόνη αφής 6.2 ιντσών. Περιφερειακά της οθόνης βρίσκουμε δύο αναλογικά pads, ένα control pad σε σχήμα σταυρού (cross pad), πλήκτρα A, B, X, Y, πλήκτρα L, R καθώς και πλήκτρα ZL και ZR.

Το χειριστήριο επίσης είναι εξοπλισμένο με επιταχυνσιόμετρο (accelerometer), με γυροσκόπιο, με μηχανισμό δύναμης ανάδρασης, με μικρόφωνο, ηχεία, με ένα αισθητήρα, με μία μπροστινή κάμερα καθώς και με stylus.

Η Nintendo λέει, ότι σε single-player mode, οτιδήποτε φαίνεται στην οθόνη του χειριστηρίου του Wii U μπορεί να αλλάζει βασιζόμενο στην ευθυγράμμιση που έχει με την κύρια οθόνη (π.χ την τηλεόραση). Επιπροσθέτως, μπορεί να δείχνει πληροφορίες που δεν είναι άμεσα διαθέσιμες στην τηλεόραση.

Σε single-player mode μπορεί αυτό και να... μπερδέψει τους χρήστες, που θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους σε δύο οθόνες, αλλά σε multi-player mode, τα πράγματα δείχνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα όπως αποκαλύπτει και το video που μπορείτε να δείτε σε αυτή την διεύθυνση.

Αν και το νέο χειριστήριο αναμφισβήτητα είναι... όλα τα λεφτά, το Wii U διατηρεί την συμβατότητα με τα παλαιότερα χειριστήρια Remote, Remote Plus, Nunchuk, Classic Controller και Balance Board.

Το Nintendo Wii U, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 ωστόσο η εταιρεία δεν αποκάλυψε την ακριβή ημερομηνία διάθεσης του, ούτε και το κόστος του. Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.


voltmod

Εντυπωσιακό, αλλά τι μπέρδεμα

Εντυπωσιακό, αλλά τι μπέρδεμα ρε παιδί μου είναι πάλι τούτο;

Doctor Power

Η αλήθεια είναι ότι από ένα

Η αλήθεια είναι ότι από ένα tech demo του Legend of Zelda που έπαιξε στην Ε3 στο Wii U δείχνει πως η επερχόμενη κονσόλα της Nintendo θα έχει τεράστια επεξεργαστική ισχύ βέβαια μιλάμε για ένα pre-rendered video.Από ότι φαίνεται το πρόβλημα της Nintendo για ακόμη μια φορά είναι ότι υπάρχει μια μικρή σύγχυση όταν έρχεται η ώρα των ανακοινώσεων.Επίσης αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι τον νέο αυτό μηχάνημα έρχεται με ένα δυνατό line-up όσον αφορά τους τίτλους παιχνιδιών.

Τελευταία τροποποίηση από Doctor Power — Τετ, 08/06/2011 - 22:21.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 63 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top