Η AMD ξεκίνησε την διάθεση αρθρωμάτων μνήμης με την επωνυμία Radeon!

Λίγο... κουφό, αλλά τόσο το website αυτό όσο και οι εικόνες που ακολουθούν είναι αδιάψευτοι μάρτυρες. Η AMD φαίνεται πως επεκτείνει το πορτφόλιο προϊόντων της αφού ενδιαφέρεται και για την αγορά της... μνήμης!

Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Η AMD κατασκευάζει και αρθρώματα μνήμης τα οποία κυκλοφόρησε με την επωνυμία "Radeon" για να είναι σίγουρη ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Αρχικά κυκλοφόρησε αρθρώματα μνήμης DDR3 DRAM των 2GB.

Η σειρά "Entertainment" αποτελείται από αρθρώματα μνήμης που τρέχουν στα 1333MHz με CL9-9-9 και η σειρά "Ultra Pro Gaming" που απευθύνεται σε gamers τρέχει στα 1600MHz με CL11-11-11.

Θα κυκλοφορήσει και μνήμη "Enterprise" για servers αλλάακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προδιαγραφές των modules. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ


z3et

o_O

o_O

voltmod

Και εμένα μου έκανε εντύπωση

Και εμένα μου έκανε εντύπωση φίλε... αλλά γιατί όχι; Δηλαδή η Intel που κατασκευάζει NAND flash και πουλάει SSD είναι πιο... σοφιστικέ ή ιντελεξουάλ όταν εμπλέκεται σε άλλες αγορές; Το ίδιο είναι νομίζω...

z3et

Καλα οχι οτι μας χαλαει, αλλα

Καλα οχι οτι μας χαλαει, αλλα να, τοσες εταιριες τα βρηκαν σκουρα με τις μνημες (μικρα κερδη ή ακομα και ζημιες) και το γυρισαν σε αλλες λυσεις. Προσφατο παραδειγμα η OCZ, που σταματησε τελειως τις RAM και επικεντρωθηκε στους SSDs.

Τελος παντων, αν ερθουν στα 2GB/15€ θα ειναι οκ...

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Δευ, 08/08/2011 - 14:34.
takis_drm

!!!!!!!!!

Καλησπέρα σας,
αν και παρακολουθώ εδώ και καιρό το site είναι η πρώτο φορά που φτιάχνω account και συμμετάσχω.

Πιστεύω οτι καλαβένει ότι χάνει το παιχνίδι των επεξεργαστών από την intel και επικεντρώνεται σε άλλα περιφερειακά. Και μην ξεχνάμε ότι έχει πλέον την υποστήριξη της Apple στις κάρτες γραφικών. Για να μην καταλήξει σαν την Cyrix αρχίζει να επεκτείνεται και αλλού.

Αυτή είναι η δική μου ταπεινή άποψη...

voltmod

Χμμμ... η Intel εκτός από

Χμμμ... η Intel εκτός από SSD, κατασκευάζει και πουλάει motherboards με το λογότυπο της, κάρτες wireless LAN κ.α. Δεν είναι κακό για μία εταιρεία να δοκιμάζει και σε άλλες αγορές, ειδικά αν έχει το χρήμα να επενδύσει Wink

Όσο αφορά στο παιχνίδι των επεξεργαστών, δεν νομίζω ότι δεν ευελπιστεί σε αύξηση του ποσοστού της στην αγορά των επεξεργαστών, κάτι που σιγά, σιγά, χάρη στις πολλές, καλές και οικονομικές λύσεις που προσφέρει είναι δυνατόν να το καταφέρει.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι "χάνει το παιχνίδι", αλλά αντιθέτως, πιστεύω πως έχει ευοίωνο μέλλον... Ο χρόνος θα δείξει.

takis_drm

"Μην ξεχνάμε ότι όταν λέμε

"Μην ξεχνάμε ότι όταν λέμε "συμβατός IBM" εννοούμε Η/Υ με εντολές που υπάρχουν σε επεξεργαστές intel... Έτσι και οι AMD είναι συμβατοί με intel.
Γι'αυτό και η Apple σε καμιά περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσε κατι "συμβατό" σε αντίθεση με άλλες εταιρίες όπως η Dell που στοχεύουν στο gaming".

Αυτή είναι η απάντηση που έλεβα όσο σπούσαζα στο Los Angeles από καθηγητή του UCLA.
Μου φάνηκε λογικό... αλλα σε καμμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να μείνει "μόνοι" της η intel στον χώρο των CPU γιατί θα τους πληρώνουμε ΧΡΥΣΑΦΙ!!!

voltmod

Η Intel έχει τα δικαιώματα

Η Intel έχει τα δικαιώματα των επεξεργαστών x86, πράγματι. Η AMD και η VIA είναι οι μοναδικές εταιρείες στον κόσμο που έχουν λάβει σχετική αδειοδότηση από την Intel για την κατασκευή επεξεργαστών x86.

Από εκεί και πέρα, οι εντολές x86-64 που χρησιμοποιούν όλοι οι επεξεργαστές του κόσμου σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν πρώτα από την AMD και παλαιότερα είχαν την ονομασία AMD64. Η Intel τις μετονόμασε σε x86-64 γιατί... έτσι Wink

Για το μέλλον των επεξεργαστών γενικώς δεν μπορώ να μιλήσω σε βάθος 20ετίας ούτε μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Σίγουρα πάντως στον τομέα των GPUs, η AMD έχει το πάνω χέρι, όχι όσο αφορά στις πωλήσεις, αλλά όσο αφορά στην τεχνογνωσία.

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Δευ, 08/08/2011 - 17:32.
voltmod

Να σταθώ σε ένα ακόμη σημείο,

Να σταθώ σε ένα ακόμη σημείο, με βάση όσα σου είπε ο καθηγητής σου πριν... καιρό, φαντάζομαι. Όλοι οι φορητοί και σταθεροί υπολογιστές της Apple, σήμερα, έχουν επεξεργαστές της Intel στο εσωτερικό τους.

takis_drm

Φίλε μου έχεις δίκιο... κατά

Φίλε μου έχεις δίκιο... κατά το ήμιση.

Γιατί η AMD δεν χρησιμοποίησε πρώτη την τεχνολογία x86-64. Αλλά ήταν η πρώτη που την χρησιμοποίησε με αυτήν την ονομασία (δηλαδή το πρόθεμα 64).
Η πρώτη που την χρησιμοποίησε ήταν η motorola, και για αυτόν τον λόγο οι πρώτοι AMD ονομάστηκαν like-RISK αν και ανήκαν στην κατηγορία συμβατών intel άρα CISC.
Κοινώς η AMD έκανε μια εκπληκτική αρχή αλλά όχι με καλή στρατηγική ώστε να κρατήσει αναλλοίωτα τα δικαιώματα της περί της τεχνολογίας like-RISK και του x86.

Όσο για τα GPU της απλός respect. Πήρε την ΑΤΙ και την ανέβασε 10 levels σε πολύ μικρό διάστημα. Αν και πιστεύω ότι, αν συνεχίσει χάνει μέρος της αγοράς η NVidia βλέπω να αγοράζεται από την intel.
Kαι τότε ερχόμαστε στα Ελληνικά δεδομένα... Δικομματισμός. Tongue

Τελευταία τροποποίηση από takis_drm — Δευ, 08/08/2011 - 18:13.
voltmod

Ότι να'ναι... *AMD64 was

Ότι να'ναι... Tongue

*AMD64 was created as an alternative to the radically different IA-64 architecture, which was designed by Intel and Hewlett Packard. Originally announced in 1999[6] with a full specification in August 2000,[7] the architecture was positioned by AMD from the beginning as an evolutionary way to add 64-bit computing capabilities to the existing x86 architecture, as opposed to Intel's approach of creating an entirely new 64-bit architecture with IA-64.
The first AMD64-based processor, the Opteron, was released in April 2003.

Spoiler: Highlight to view

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Τρι, 09/08/2011 - 00:43.
voltmod

Όσο για το σχόλιο σου, περί

Όσο για το σχόλιο σου, περί AMD και ATI... μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Η ΑΤΙ είναι που οδηγεί την AMD μακρυά από το... πράσινο και προς το κόκκινο, αν καταλαβαίνεις τι λέω Tongue

takis_drm

Και όσο για την ATI σε καμιά

Και όσο για την ATI σε καμιά περίπτωση δεν είπα ότι δεν έχει τεχνογνωσία. Και ειδικά μια εταιρεία που είναι στον χώρο της πληροφορικής από το 1985. Αλλά με το μικρό οτι νά'ναι μυαλό μου, σκέφτομαι...
Αν μπορούσε να ανταπεξέλθει μόνη της γιατί να απόρροφηθει από την ΑΜD? Εγώ ξέρω ότι όταν μια εταιρεία είναι κερδοφόρα δεν συγχωνεύεται, κρατάει τα κέρδη για την πάρτη της.
Γι'αυτό βγάζω το συμπέρασμα ή ότι ήθελε πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει την Nvidia, ή no-money no-funny!!!
Αλλά και στις 2 περιπτώσεις η AMD την ανέβασε.

takis_drm

Ένα χρόνο πρίν... το

Ένα χρόνο πρίν... το 1998...

July 30 1998
"AMD now says that Motorola is getting ready to manufacture its upcoming K7 processors, while the Intel rival will likely become a stand-in manufacturer for the diversified communications giant."

http://news.cnet.com/Motorola-ready-to-make-AMD-chips/2100-1001_3-213937...

Μετά απο αυτό εμφανίστηκε το 1999 το AMD64.
Τώρα εάν τον κατασκεύασε η Motorola ή όχι, ή εάν έδωσε μόνο τα σχέδια και τον κατασκεύασε η ίδια η AMD... είναι ένα άλλο θέμα.

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες δυστυχώς δεν υπάρχει Ελληνική βιβλιογραφία. Μόνο το βιβλίο "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" του Κλημόπουλου αναφέρει την κατηγορία "like-Risc" και αυτό μόνο σαν αναφορά. Αλλά έχω βιβλιογραφία (στα Αγγλικά) όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει για την ιστορία των CPUs και τις αρχιτεκτονικές τους, από επίσημα ιδρύματα και όχι μέσα από μια "ελεύθερη εγκυκλοπαίδια" που μπορεί ο καθένας να γράψει ή να συμπληρώσει ό,τι θέλει.

Ήσουν λίγο προκλητικός με τον τίτλο "οτι να'ναι". Το μόνο που έκανα ήταν να γράψω την γνώμη μου με βάση αυτά που διδάχθηκα και όχι να το παίξω GURU της πληροφορικής.

voltmod

Ναι, αλλά αυτό κάνεις, το

Ναι, αλλά αυτό κάνεις, το παίζεις γκουρού (γιατί αυτά που έγραψες ήταν παράθεση ιδεών και όχι άποψη τεκμηριωμένη) και δεν παραδέχεσαι και τα λάθη σου, όχι τίποτα άλλο.
Δηλαδή, ότι να'ναι στο τετράγωνο.

z3et

Κακο η εν λογο προσπαθεια δεν

Κακο η εν λογο προσπαθεια δεν προκειται να κανει στην AMD. Πλεον θα μπορει να πλασαρει ενα ολοκληρωμενο "Radeon", "Vision", οπως θελετε πειτε το, συστημα, πληρως λειτουργικο (λεμε τωρα). Αυτο αρεσει παρα πολυ στους OEMs και στο κοσμο που αγοραζει απ'αυτους.

Τωρα ποιος εφτιαξε τι πρωτος, μηδαμινη σημασια εχει...

voltmod

Καλά, ναι, ξεφύγαμε από το

Καλά, ναι, ξεφύγαμε από το θέμα... και κάναμε επανάληψη τα fundamentals... Smile

voltmod

* Τι μου λες για Wikipedia...

* Τι μου λες για Wikipedia... πάρε ΕΔΩ να έχεις

Spoiler: Highlight to view

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Τρι, 09/08/2011 - 15:41.
takis_drm

Είπα να μην απαντήσω γιατί

Είπα να μην απαντήσω γιατί ένας άνθρωπος που ψάχνει την γνώσει μόνο μέσα από το internet και μάλιστα με επιθετικότατο τρόπο δεν αξίζει να μπώ στην διαδικασία.

Αλλά αυτό που με εξοργίζει περισσότερο απο την συμπεριφορά σου, είναι η συνεχιζόμενη επιμονή σου σε κάτι που στηρίζεται μόνο on-line και σε καμία βιβλιογραφία...

anyway... "ότι νά' ναι στο τετράγωνο", το τετράγωνο το έμαθες και αυτό από το wiki?

Μάλλον δεν ήμουν από αυτούς που σου είπαν "τι ωραίο review!!!", "Μπράβο καλύτερο δεν έχω δει!!!", κ.τ.λ.

"Πάρε να' χεις???"... Παρακολουθώ καιρό το site και έχω δεί αξιόλογα θέματα και παρουσιάσεις αλλά δεν είσαι ο θεός(...αντιθέτος). Απλά λόγο του site σου φέρνουνε μπλιμπλίκια και εσύ παίζεις με τα παιχνιδάκια σου και πιστεύεις ότι κάνεις τομή στην πληροφορική.

Συναναστράφηκα με ανθρώπους που από το '70 πρόσφεραν ενεργά στην πληροφορική (ΙΒΜ,DELL,Compaq) και τέτοια εγωκεντρικότητα δεν έχω δει και μάλιστα χωρίς καν να σε προκαλέσω.

Αν πραγματικά ήθελες να μάθεις δεν θα προσπέρναγες το βιβλίο που σου postaρα αλλά και θα με ρώταγες για την Αγγλόφωνη βιβλιογραφία. Αλλα πραγματικά δεν σε απασχολεί, σε ικανοποιούν μόνο όσα γνωρίζεις και τα υπόλοιπα είναι αιρετικά.

Sorry, δεν θα το πήγαινα σε καμιά περίπτωση σε προσωπικό επίπεδο, αλλά το έκανες κάλλιστα 2 φορές. Καλό θα είναι να λήξη εδώ και ότι θέλεις "σε προσωπικό επίπεδο" έχω και eMail και δεν έχω πρόβλημα να σου στείλω βιβλιογραφία ακόμα και να scannάρω από τα δικά μου βιβλία να στα στείλω στο eMail σου.

Και να είσαι σiγουρος ότι δεν θα μπώ στην διαδικασία να σου απαντήσω σε τίποτα άλλο, γιατί ούτε το χρόνο έχω, ούτε την διάθεση να κάνω on-line λογομαχίες. Μόνο εάν θέλεις διαμέσω eMails.

voltmod

Λυπάμαι αν βγάλατε

Λυπάμαι αν βγάλατε συμπεράσματα για τον χαρακτήρα μου βασιζόμενος στον τρόπο γραφής μου. Με χαρακτηρίζετε εγωκεντρικό ή τέλος πάντων οτιδήποτε άλλο χωρίς καν να με γνωρίζετε επειδή είχαμε μία διαφωνία και επειδή δεν μπορείτε να τεκμηριώσετε την άποψη σας περί εφεύρεσης του AMD64 instruction set από την... Motorola.

Δηλαδή με κατηγορείτε ως εγωκεντρικό ή οτιδήποτε άλλο (με είπατε θνητό; λες και είμαι κάτι διαφορετικό) επειδή δεν επιθυμώ να υπάρχουν στο site εσφαλμένες πληροφορίες ή μη τεκμηριωμένες τέλος πάντων.
Επιπλέον καταφέρεστε εναντίον μου λες και είμαι κάποιος που μόνο γουστάρει τις κολλακείες και πως δεν αποδέχομαι την κριτική. Αποδέχομαι μετά χαράς την οποιαδήποτε τεκμηριωμένη και καλοπροαίρετη κριτική.

Αναφερθήκατε επίσης σε "μπλιμπλίκια" με διάθεση εμπαιγμού, και η απάντηση μου είναι απλή: δημιουργήστε και εσείς ένα site για να μοιραστείτε τόσο τις γνώσεις σας όσο και την εμπειρία σας από τα διάφορα "μπλιμπλίκια" στους αναγνώστες σας.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είστε και χαίρομαι που σας έκανε εντύπωση το site αλλά η απάντηση σας είναι τόσο ευγενική όσο και... λογχοφόρος επιθετική.
"Το πάρε να 'χεις" είναι τρόπος του λέγειν και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να το εκλάβετε ως προσβλητικό αν και καταλαβαίνω γιατί... προσβληθήκατε.

Δεν είδα να τεκμηριώνετε της απόψεις σας, παρά μας παρεπέμπετε σε μία βιβλιογραφία που δεν γνωρίζει κανένας πέρα από εσάς (αναφερθήκατε σε ένα βιβλίο, εντάξει και το εκτιμούμε).
Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αυτή η βιβλιογραφία, αλλά δεν γνωρίζουμε κάτι που να τεκμηριώνει τα λεγόμενα σας.

Να συμπληρώσω πως μία παραπομπή σας αφορά σε site του internet. Μία ακόμη που μπορώ να προσφέρω εγώ είναι αυτή (δώστε σημασία στην τελευταία παράγραφο παρακαλώ).
Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ το βιβλίο "Εισαγωγή στην Πληροφορική" (Τσουροπλής Αθ., Κληµόπουλος K., Εισαγωγή στην Πληροφορική, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, 2005.) απλώς, το x86-64 σετ επέκτασης εντολών, είναι εφεύρεση της AMD και μάλιστα η τελευταία, έχει αδειοδοτήσει την Intel για να κατασκευάζει x86-64 CPUs (x86-64 = AMD64). Αυτά γνωρίζω και το μυαλό μου διψάει ακόμη για γνώση και χωράει πολλά... αιρετικά Wink

* Το τετράγωνο το έμαθα στο σχολείο και αργότερα πήγα λίγο... βαθύτερα στο Μαθηματικό Αθηνών.

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Τρι, 09/08/2011 - 21:17.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 50 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top