Η AMD ανακοίνωσε τις νέες σειρές επεξεργαστών Opteron 6200 (Interlagos) και 4200 (Valencia)

Press News

Η AMD ανακοίνωσε την άμεση διάθεση των νέων σειρών επεξεργαστών AMD Opteron 6200 και 4200 (γνωστοί μέχρι σήμερα ως “Interlagos” και “Valencia”).

Οι νέοι επεξεργαστές Opteron της AMD έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σε επιχειρήσεις:

  • Υψηλή απόδοση με έως και 84% βελτιωμένες επιδόσεις.
  • Αυξημένο scalability για Virtualization με δυνατότητα επέκτασης μνήμης έως και 73%, επιτρέποντας στους servers να φιλοξενούν περισσότερες virtual machines και ταυτόχρονα να διαχειρίζονται τον αυξανόμενο φόρτο εργασίας.
  • Οικονομία στις επιδόσεις για το Cloud  με το μισό της ισχύος ανά πυρήνα, εξοικονόμηση χώρου κατά 2/3 και έως και 2/3 χαμηλότερη τιμή πλατφόρμας.
 
"Ο κλάδος μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Το virtualization προσφέρει ένα νέο επίπεδο αξιόπιστης ενοποίησης και οι επιχειρήσεις αναζητούν στο cloud λύσεις μεγαλύτερης ευελιξίας και αποτελεσματικότητας. Σχεδιάσαμε το νέο επεξεργαστή AMD Opteron γι’ αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή" δήλωσε ο Paul Struhsaker, corporate vice president και general manager του τμήματος Commercial Business της AMD
"Η αναμονή για το πλέον αναμενόμενο νέο προϊόν και την αρχιτεκτονική για servers έφτασε στο τέλος της. Κορυφαίοι OEMs παρέχουν στους πελάτες του cloud, των επιχειρήσεων και του HPC (HighPerformanceComputing) ένα πλήρες πακέτο λύσεων που βασίζεται στην πιο ολοκληρωμένη σειρά επεξεργαστών server της βιομηχανίας, τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Opteron της AMD που προσφέρουν εκπληκτική ισορροπία επίδοσης, επεκτασιμότητας και αποδοτικότητας".
 
Η AMD ανακοίνωσε επίσης την επέκταση των στρατηγικών της σχεδίων για το 2012 με την προσθήκη της νέας πλατφόρμας AMD Opteron 3000 series. Η πλατφόρμα AMD Opteron 3000 series στοχεύει σε αγορές ultra-dense, ultra-low power 1P Web Hosting/Web Serving καθώς και microserver.
 
 
Ο πρώτος επεξεργαστής θα είναι ο 4-8 core CPU code-named “Zurich, που αναμένεται να διατεθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2012.  
 
Ο “Zurich” βασίζεται στην αρχιτεκτονική "Bulldozer" και αξιοποιεί το νέο socket AM3+. Η σειρά AMD Opteron 3000 είναι σχεδιασμένη να χρησιμοποιείται από χρήστες που έχουν εξατομικευμένες ανάγκες για servers. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πελάτες εκτιμούν την εξοικονόμηση κόστους που συνδέεται με το χαμηλότερο κόστος της υποδομής, παράλληλα όμως αναζητούν προϊόντα άριστης ποιότητας, αξιοπιστίας και ασφαλείας, που να διαθέτουν πιστοποίηση OS.
 
Οι επιχειρήσεις Πληροφορικής, ανεξαρτήτου μεγέθους, μπορούν να επωφεληθούν από τους νέους servers που βασίζονται στα πλεονεκτήματα της αρχιτεκτονικής "Bulldozer" της AMD, που έχει κατασκευαστεί για το φόρτο εργασίας των datacenters. Τα νέα συστήματα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στις επόμενες μέρες και εβδομάδες, από αξιόπιστους συνεργάτες της AMD, μερικοί εκ των οποίων είναι οι εταιρείες Acer, Cray, Dell, HP, IBM, καθώς επίσης και συνεργάτες της AMD που κατασκευάζουν motherboards.
 
Η AMD επίσης παρουσιάζει ενσωματωμένους επεξεργαστές διακομιστών σχεδιασμένους για high-end embedded συστήματα, όπως συστήματα για αποθήκευση, τηλεπικοινωνίες και υποδομές δικτύων.
 
Κύρια χαρακτηριστικά των AMD Opteron:
  • 89% περισσότερη απόδοση σε σχέση με τους πιο δημοφιλείς επεξεργαστές server της αγοράς που κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο τιμής.
  • Μεγάλη γκάμα επεξεργαστών από 4 έως και 16 πυρήνες.
  • Απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση με κατανάλωση 4,375W ανά πυρήνα. 
  • Από 24% έως και 84% βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες cloud, virtualization και φόρτου εργασίας HPC.  
  • Υψηλότερο 2P server TPCC score.
  • Χαμηλότερο κόστος ανά virtual machine.
  • Έως 4 κανάλια μνήμης με έως και 1600 MHz μνήμη.
  • Οι μόνοι x86 επεξεργαστές που υποστηρίζουν 1.25v ultra-low voltage.
  • Υποστηρίζουν έως και 12 DIMMs ανά CPU για έως και 384GB μνήμης ανά CPU.
  • Έως και 4 x16 HyperTransport (HT3) Links σε έως και 6.4GT/s ανά link.
Παράλληλα, με τα νέα χαρακτηριστικά, η AMD μπορεί να προσφέρει απαράμιλλη απόδοση, επεκτασιμότητα και αποδοτικότητα για συνθήκες υψηλού φόρτου εργασίας, όπως HPC, βάσεις δεδομένων, virtualization και κυρίως για την αναδυόμενη αγορά web και cloud.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: www.amd.com/opteronperformance ή κάνετε κλικ εδώ.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 46 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top